KierrebostonTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kierreboston

  • Annosmäärä16 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Bostonpulla valmistetaan nyt kokoamalla taikinasuikaleista iso kiekko, joka kätkee sisäänsä maukkaan dallaspullista tutun vaniljatäytteen.

    Ainekset

    16 annosta

    Briossitaikina

    1 dl
     
    tai
    25 g
     
    hiivaa
    tai
    1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    3/4 tl
     
    suolaa
    tai
    2
     
    kananmunaa
    tai
    6 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    150 g
     
    huoneenlämpöistä Pirkka Voita
    tai

    Vaniljatäyte

    1 prk (250 g)
     
    tai
    175 g
     
    tai
    1 1/4 dl
     
    sokeria
    tai
    1 ps (100 g)
     
    tai
    1 rkl
     
    tai

    Vuoan voiteluun

     
    tai

    Voiteluun

     
    kananmuna
    tai

    Pinnalle

     
    tai
     
    (tomusokeria)
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 453 kJ / 347 kcal
    Rasva
    18,7 g
    josta tyydyttynyttä
    12,1 g
    Hiilihydraatit
    37,5 g
    josta sokereita
    15,9 g
    Proteiini
    6,6 g
    Suola
    0,7 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja kaada se yleiskoneeseen. Murenna joukkoon hiiva ja sekoita, kunnes se liukenee. Lisää sokeri ja suola. Lisää puolet jauhoista. Käytä konetta muutaman minuutin ajan.
    Lisää munat, kuutioitu voi ja loput jauhoista. Anna koneen vaivata hiljalleen noin 20 minuuttia.
    Irrota kulho koneesta ja anna taikinan kohota jääkaapissa peitettynä tunti.
    Ota taikina huoneenlämpöön, vaivaa hetki ja anna kohota vielä noin 30 minuuttia.
    Voitele halkaisijaltaan noin 20 cm:n kokoinen irtopohjavuoka.
    Valmista vaniljatäyte. Sekoita maitorahka ja pehmennyt voi keskenään. Lisää sokeri, vaniljakreemijauhe ja vaniljasokeri.
    Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 30 x 50 cm). Levitä päälle täyte.
    Leikkaa levy pitkän sivun suuntaisesti kuudeksi pitkäksi 5 x 50 cm:n suikaleeksi.
    Kieritä yksi suikale tiukasti rullaksi. Nosta taikinarulla seuraavan suikaleen päälle toiseen päähän ja rullaa toinen suikale myös napakasti sen ympärille. Jatka kunnes kaikki suikaleet on rullattu yhdeksi isoksi taikinakiekoksi.
    Nosta kiekko varovasti irtopohjavuokaan. Anna kohota noin 30 minuuttia.
    Voitele munalla, ripottele päälle mantelilastuja ja paista uunissa 175 asteessa noin 50 minuuttia, kunnes pulla on kypsä. Voit kokeilla kypsyyttä keskeltä tikulla. Peitä leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa, ettei pinta tummu liikaa.
    Anna pullan hetken jäähtyä vuoassa ennen irrottamista. Koristele jäähtynyt pulla ennen tarjoilua halutessasi tomusokerilla.