Kierreboston
- Annosmäärä16 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Bostonpulla valmistetaan nyt kokoamalla taikinasuikaleista iso kiekko, joka kätkee sisäänsä maukkaan dallaspullista tutun vaniljatäytteen.
Ainekset
16 annosta
Briossitaikina | |
---|---|
1 dl | tai |
25 g | hiivaa tai |
1/2 dl | sokeria tai |
3/4 tl | suolaa tai |
2 | kananmunaa tai |
6 dl | vehnäjauhoja tai |
150 g | huoneenlämpöistä Pirkka Voita tai |
Vaniljatäyte | |
1 prk (250 g) | tai |
175 g | tai |
1 1/4 dl | sokeria tai |
1 ps (100 g) | tai |
1 rkl | tai |
Vuoan voiteluun | |
tai | |
Voiteluun | |
kananmuna tai | |
Pinnalle | |
tai | |
(tomusokeria) tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 453 kJ / 347 kcal |
Rasva | 18,7 g |
josta tyydyttynyttä | 12,1 g |
Hiilihydraatit | 37,5 g |
josta sokereita | 15,9 g |
Proteiini | 6,6 g |
Suola | 0,7 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja kaada se yleiskoneeseen. Murenna joukkoon hiiva ja sekoita, kunnes se liukenee. Lisää sokeri ja suola. Lisää puolet jauhoista. Käytä konetta muutaman minuutin ajan.
Lisää munat, kuutioitu voi ja loput jauhoista. Anna koneen vaivata hiljalleen noin 20 minuuttia.
Irrota kulho koneesta ja anna taikinan kohota jääkaapissa peitettynä tunti.
Ota taikina huoneenlämpöön, vaivaa hetki ja anna kohota vielä noin 30 minuuttia.
Voitele halkaisijaltaan noin 20 cm:n kokoinen irtopohjavuoka.
Valmista vaniljatäyte. Sekoita maitorahka ja pehmennyt voi keskenään. Lisää sokeri, vaniljakreemijauhe ja vaniljasokeri.
Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 30 x 50 cm). Levitä päälle täyte.
Leikkaa levy pitkän sivun suuntaisesti kuudeksi pitkäksi 5 x 50 cm:n suikaleeksi.
Kieritä yksi suikale tiukasti rullaksi. Nosta taikinarulla seuraavan suikaleen päälle toiseen päähän ja rullaa toinen suikale myös napakasti sen ympärille. Jatka kunnes kaikki suikaleet on rullattu yhdeksi isoksi taikinakiekoksi.
Nosta kiekko varovasti irtopohjavuokaan. Anna kohota noin 30 minuuttia.
Voitele munalla, ripottele päälle mantelilastuja ja paista uunissa 175 asteessa noin 50 minuuttia, kunnes pulla on kypsä. Voit kokeilla kypsyyttä keskeltä tikulla. Peitä leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa, ettei pinta tummu liikaa.
Anna pullan hetken jäähtyä vuoassa ennen irrottamista. Koristele jäähtynyt pulla ennen tarjoilua halutessasi tomusokerilla.