Mantelipulla
Mehevä mantelipulla leivotaan mantelijuomasta ja täytetään itse tehdyllä mantelimassalla. Mantelipulla on täysin vegaaninen. Noin 0,30 €/annos*
- 16 annosta
- yli 60 min
Ainekset
16 annosta
- 2 1/2dlBlue Diamond mantelijuomaa Barista blend
- 25gtuorehiivaa
- 1dlsokeria
- 1/2rklPirkka kardemummaa
- 3/4tlsuolaa
- n. 7dlvehnäjauhoja
Täyte
- 2rklsokeria
Pinnalle
- 2rklvettä
- 2rklsokeria
- raesokeria ja mantelirouhetta
Valmistus
yli 60 min- Liuota hiiva kädenlämpöiseen mantelijuomaan. Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää pehmeä rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä sekä kulhon reunoista. Anna taikinan kohota leivinliinan alla noin 30 minuuttia.
- Sulata täytteen rasva mikrossa miedolla lämmöllä. Sekoita joukkoon mantelijauhe, mantelirouhe, sokeri sekä vaniljasokeri.
- Vaivaa taikinaa pöydällä. Kauli taikinapala noin 30 x 60 cm:n suuruiseksi levyksi. Levitä täyte tasaisesti levyn päälle. Kääri levy tiiviiksi rullaksi, jätä saumakohta alle.
- Leivo rullasta kaksi pitkoa: Leikkaa rulla kahteen osaan. Leikkaa molemmista rullista noin 2 cm:n paksuisia viipaleita melkein loppuun asti siten, että palat jäävät kiinni pitkon pohjaan. Kääntele viipaleista joka toinen oikealle ja joka toinen vasemmalle.. Kohota pitkot hyvin liinalla peitettyinä. Voit myös valmistaa rullasta noin 16 korvapuustia tai kierrepullaa.
- Voitele pullat sokerivedellä ja ripottele pinnalle raesokeria sekä mantelirouhetta. Paista 200-asteisessa uunissa hieman alatason yläpuolella noin 15 minuuttia tai kunnes pulla on kypsää.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Tosi hyvä täyte