MantelipullaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Mantelipulla

Mehevä mantelipulla leivotaan mantelijuomasta ja täytetään itse tehdyllä mantelimassalla. Mantelipulla on täysin vegaaninen. Noin 0,30 €/annos*

  • 16 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

16 annosta

Täyte

Pinnalle

    • 2rklvettä
    • 2rklsokeria
    • raesokeria ja mantelirouhetta

Valmistus

yli 60 min
  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen mantelijuomaan. Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää pehmeä rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä sekä kulhon reunoista. Anna taikinan kohota leivinliinan alla noin 30 minuuttia.
  2. Sulata täytteen rasva mikrossa miedolla lämmöllä. Sekoita joukkoon mantelijauhe, mantelirouhe, sokeri sekä vaniljasokeri.
  3. Vaivaa taikinaa pöydällä. Kauli taikinapala noin 30 x 60 cm:n suuruiseksi levyksi. Levitä täyte tasaisesti levyn päälle. Kääri levy tiiviiksi rullaksi, jätä saumakohta alle.
  4. Leivo rullasta kaksi pitkoa: Leikkaa rulla kahteen osaan. Leikkaa molemmista rullista noin 2 cm:n paksuisia viipaleita melkein loppuun asti siten, että palat jäävät kiinni pitkon pohjaan. Kääntele viipaleista joka toinen oikealle ja joka toinen vasemmalle.. Kohota pitkot hyvin liinalla peitettyinä. Voit myös valmistaa rullasta noin 16 korvapuustia tai kierrepullaa.
  5. Voitele pullat sokerivedellä ja ripottele pinnalle raesokeria sekä mantelirouhetta. Paista 200-asteisessa uunissa hieman alatason yläpuolella noin 15 minuuttia tai kunnes pulla on kypsää.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 4 arvostelua