• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Pikkupiiraat pinaatti- tai kinkkutäytteellä

Pikkuiset suolaiset piirakat valmistuvat helposti muffinipellin avulla. Kokeile piirkoihin pinaatti- tai kinkkutäytettä.
Pikkupiiraat pinaatti- tai kinkkutäytteellä
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 30 - 60 min
  • 206 kcal / annos (75g)

Ainekset

Pinaattitäyte

Kinkkutäyte

Valmistus

30 - 60 min
  1. Valmista pikkupiiraat 12 muffinssin pellillä. Pellilliselle tarvitset yhden piirakkataikinan ja yhden täytteen.
  2. Pinaattitäyte: Sulata pinaatti. Valuta salaattijuustokuutiot siivilässä ja huuhdo ne kylmällä vedellä, jotta suolaisuus hieman vähenee. Hienonna salaattijuusto haarukalla. Sekoita joukkoon sulanut pinaatti, kasvirasvasekoite sekä kananmunat. Mausta mustapippurilla ja muskottipähkinällä.
  3. Kinkkutäyte: Leikkaa saunapalvikinkkuviipaleet pieniksi kuutioiksi ja sekoita ne juustoraasteen, ruokakerman ja kananmunan kanssa. Mausta mustapippurilla ja pizzamausteella.
  4. Voitele muffinssipelti. Kauli valmis piirakkataikina noin 30x40 cm kokoiseksi suorakaiteeksi. Jaa levy taikinapyörällä 12 yhtäsuureen neliöön (10x10 cm). Asettele taikinaneliöt muffinssivuoan koloihin ja jaa pinaatti- tai kinkkutäyte taikinaneliöiden päälle. Voitele kananmunalla piiraiden reunat.
  5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Piiraat voi leipoa etukäteen ja pakastaa. Sulata piiraat ennen lämmitystä ja kuumenna ne mikroaalto- tai 150-asteisessa uunissa.

Ravintosisältö perannos 75g100 g

  • 206 kcal867 kJ
  • Proteiinia6,4 g
  • Hiilihydraatteja11,6 g
  • Rasvaa15,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille10