Kinkkupiirakka, pellillinen
- Annosmäärä20 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Ainekset
2 pkt (à 400 g) | tai |
Täyte | |
---|---|
1 pkt (400 g) | tai |
1 (120 g) | punasipuli tai |
2 tlk (à 2 dl) | tai |
1 prk (150 g) | tai |
3 | kananmunaa tai |
3/4 tl | suolaa tai |
1/4 tl | mustapippuria tai |
1/4 tl | cayennepippuria tai |
1 ps (150 g) | tai |
1 dl | persiljaa hienonnettuna tai basilikaa hienonnettuna tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 192 kJ / 284 kcal |
Rasva | 18,7 g |
josta tyydyttynyttä | 9,6 g |
Hiilihydraatit | 17,5 g |
josta sokereita | 1,8 g |
Proteiini | 10,8 g |
Suola | 1,4 g |
Valmistus
Ota taikinat huoneenlämpöön sulamaan.
Valmistele taikinan sulaessa täyte. Kuutioi kinkku pieneksi. Kuori punasipuli ja leikkaa se ohuiksi puolikuiksi.
Vatkaa ranskankerma, munat ja mausteet ruokakerman joukkoon kierrevatkaimella.
Nipistä sulaneet taikinat yhteen ja kauli leivinpaperin päällä isoksi levyksi. Nosta taikina leivinpapereineen uunipellille. Taikina saa nousta pellin reunoille saakka.
Levitä ensin puolet juustosta pohjalle, lisää sitten kinkku ja sipuli. Ripottele hienonnettu persilja tai basilika ja loput juustosta pinnalle. Kaada kermaseos päälle. Voit hieman käännellä peltiä, jotta seos leviää tasaisesti kaikkialle.
Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa, hieman uunin keskitasoa alemmalla tasolla 35–45 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä hetki ennen tarjoamista.
Kinkkupiirakka kestää hyvin pakastusta.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka piirakkataikina 400g pakasteHinta 2,09/kpl5,23/kg
- Pirkka ylikypsä saunapalvi 400gHinta 4,15/kpl10,38/kg
- Pirkka punasipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,09/kpl3,11/kg
- Pirkka creme fraiche 18% 150g laktoositonHinta 0,99/kpl6,60/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Meira Cayennepippuri 22g pssHinta 0,95/kpl43,18/kg
- Plussa-etu −22 %Pirkka emmental-mozzarella juustoraaste 150g vähälaktoosinenPlussa-kortillaEtuhinta 4,00/2 kpl13,33/kgIlman Plussa-korttia 2,59/kpl (17,27/kg)
- Pirkka suomalainen persilja ruukussaHinta 1,49/kpl
- Pirkka suomalainen basilika ruukussaHinta 0,99/kpl
- Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina suolainen 380 g pakasteHinta 1,99/kpl5,24/kg
- Sunnuntai piirakkataikina 400g laktoositon pakasteHinta 3,49/kpl8,73/kg
- Korpela suussa sulava ylikypsä savusaunapalvipala 350gHinta 5,49/kpl15,69/kg
- Pirkka laktoositon ruokakerma 15% 2 dl UHTHinta 0,49/kpl2,45/l
- Arla lempi ruokakerma 15% 2dl laktoositonEtuhinta 1,19/kpl5,95/lnorm. 1,25/kpl (6,25/l)
- Arla Lempi creme fraiche 15% 200g laktoositonHinta 1,79/kpl8,95/kg
- Maitokolmio créme fraîche 200g laktoositonHinta 1,15/kpl5,75/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,45/kpl40,83/kg
- Santa Maria Cayennepippuri 30gHinta 1,75/kpl58,33/kg
- Meira Cayennepippuri 32g tölkkiHinta 1,55/kpl48,44/kg
- Arla Tolkuttomat juustot Melkoinen Mozzarella-emmental 150g raasteHinta 2,95/kpl19,67/kg
- Pirkka suomalainen persilja 50gHinta 2,59/kpl51,80/kg
- Järvikylä persilja rkk FIHinta 1,59/kpl
- Järvikylä basilika rkk FIHinta 1,89/kpl
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,1(11 arviota)
- 30 - 60 min3,5(23 arviota)
- 30 - 60 min3,9(14 arviota)
- yli 60 min4,2(54 arviota)
- 30 - 60 min4,2(52 arviota)
- 30 - 60 min4,1(255 arviota)
- 30 - 60 min4,2(43 arviota)
- 30 - 60 min3,5(34 arviota)
Arvostele resepti
- Aloittelija2 päivää sittenOn kyllä hyvä resepti, helppo noudattaa ja vielä helpompi tuunailla oman maun mukaan.
- Kysyjä25 päivää sittenKysyn samaa luin edellinen, minkä kokoinen pelti? 60cm vai 35x30?
- Anu O.2 kuukautta sittenMinkä kokoinen pelti?
- Soikkuri6 kuukautta sittenRiittävän suuri ja hyvä
- Sarkku 646 kuukautta sittenOlen tehnyt piirakkaa aiemminkin ja hyvää on. Nyt tuunasin erivärisillä paprikoilla ja lehtipersiljaa sekä tavallista persiljaa makua antamaan, kinkkuakin pistin reilummin, on ruokaisa tarjottava. Suosittelen.
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenEllu, piirakan voi pakastaa, sillä piirakka paistetaan välissä, jolloin raakaa taikinaa ei pakasteta uudestaan.
- Ellu1 vuosi sittenEli siis piirakan voi pakastaa, vaikka valmispohja on kerran jo pakastettu?
- Eikku1 vuosi sittenTämä on hyvä, lisään ohjeeseen vielä punaista paprikaa, antaa väriä ja makua. Vahva suositus!
- J1 vuosi sittenKäytettiin punasipulin sijasta kevätsipulia, toimi sekin hyvin! Tosi hyvä resepti, voin suositella.
- Leevi2 vuotta sittenHelppo tehdä, herkullinen maku.