Kinkkupiirakka, pellillinen Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Kinkkupiirakka, pellillinen

  • Annosmäärä20 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Helppo ja herkullinen kinkkupiirakka tehdään valmiista piirakkataikinasta. Pellillisestä mehevää suolaista piirakkaa riittää isommallakin porukalle.

    Ainekset

    20 annosta
    2 pkt (à 400 g)
     
    tai

    Täyte

    1 pkt (400 g)
     
    tai
    1 (120 g)
     
    punasipuli
    tai
    2 tlk (à 2 dl)
     
    4 dl
     
    tai
    tai
    1 prk (150 g)
     
    150 g
     
    tai
    tai
    3
     
    kananmunaa
    tai
    3/4 tl
     
    suolaa
    tai
    1/4 tl
     
    mustapippuria
    tai
    1/4 tl
     
    cayennepippuria
    tai
    1 ps (150 g)
     
    tai
    1 dl
     
     
    persiljaa hienonnettuna
    tai
    basilikaa hienonnettuna
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 191 kJ / 284 kcal
    Rasva
    18,7 g
    josta tyydyttynyttä
    9,5 g
    Hiilihydraatit
    17,5 g
    josta sokereita
    1,8 g
    Proteiini
    10,7 g
    Suola
    1,4 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min
    Ota taikinat huoneenlämpöön sulamaan.
    Valmistele taikinan sulaessa täyte. Kuutioi kinkku pieneksi. Kuori punasipuli ja leikkaa se ohuiksi puolikuiksi.
    Vatkaa ranskankerma, munat ja mausteet ruokakerman joukkoon kierrevatkaimella.
    Nipistä sulaneet taikinat yhteen ja kauli leivinpaperin päällä isoksi levyksi. Nosta taikina leivinpapereineen uunipellille. Taikina saa nousta pellin reunoille saakka.
    Levitä ensin puolet juustosta pohjalle, lisää sitten kinkku ja sipuli. Ripottele hienonnettu persilja tai basilika ja loput juustosta pinnalle. Kaada kermaseos päälle. Voit hieman käännellä peltiä, jotta seos leviää tasaisesti kaikkialle.
    Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa, hieman uunin keskitasoa alemmalla tasolla 35–45 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä hetki ennen tarjoamista.
    Kinkkupiirakka kestää hyvin pakastusta.