Kinkkupiirakka, pellillinen
- Annosmäärä20 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Helppo ja herkullinen kinkkupiirakka tehdään valmiista piirakkataikinasta. Pellillisestä mehevää suolaista piirakkaa riittää isommallakin porukalle.
Ainekset
20 annosta
2 pkt (à 400 g) | tai |
Täyte | |
---|---|
1 pkt (400 g) | tai |
1 (120 g) | punasipuli tai |
2 tlk (à 2 dl) 4 dl | tai tai |
1 prk (150 g) 150 g | tai tai |
3 | kananmunaa tai |
3/4 tl | suolaa tai |
1/4 tl | mustapippuria tai |
1/4 tl | cayennepippuria tai |
1 ps (150 g) | tai |
1 dl | persiljaa hienonnettuna tai basilikaa hienonnettuna tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 191 kJ / 284 kcal |
Rasva | 18,7 g |
josta tyydyttynyttä | 9,5 g |
Hiilihydraatit | 17,5 g |
josta sokereita | 1,8 g |
Proteiini | 10,7 g |
Suola | 1,4 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Ota taikinat huoneenlämpöön sulamaan.
Valmistele taikinan sulaessa täyte. Kuutioi kinkku pieneksi. Kuori punasipuli ja leikkaa se ohuiksi puolikuiksi.
Vatkaa ranskankerma, munat ja mausteet ruokakerman joukkoon kierrevatkaimella.
Nipistä sulaneet taikinat yhteen ja kauli leivinpaperin päällä isoksi levyksi. Nosta taikina leivinpapereineen uunipellille. Taikina saa nousta pellin reunoille saakka.
Levitä ensin puolet juustosta pohjalle, lisää sitten kinkku ja sipuli. Ripottele hienonnettu persilja tai basilika ja loput juustosta pinnalle. Kaada kermaseos päälle. Voit hieman käännellä peltiä, jotta seos leviää tasaisesti kaikkialle.
Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa, hieman uunin keskitasoa alemmalla tasolla 35–45 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä hetki ennen tarjoamista.
Kinkkupiirakka kestää hyvin pakastusta.