Parsakaali-sienipiirakka
Mehevän parsakaali-sienipiirakan voit valmistaa joko syksyn metsäsienistä tai ympäri vuoden kaupasta löytyvistä tuoreista sienistä.
6 annosta30 - 60 min382 kcal / annos (200g)
Ainekset
6 annosta
- 1pkt(400 g)Pirkka piirakkataikinaa (pakaste)
- n. 1/2ltuoreita sieniä (esim. kantarelleja,siitakesieniä
- tai herkkusieniä)
- 1iso sipuli
- 300gparsakaalia
- 2rkljuoksevaa margariinia
- vettä
- 1/2tlsuolaa
- 1tlk(2 dl)Pirkka kasvirasvasekoitetta
- 2kananmunaa
- ripaussuolaa
- 1tlroseepippuria
Valmistus
30 - 60 min- Sulata piirakkataikina pakkauksen ohjeen mukaan.
- Paloittele puhdistetut sienet. Hienonna sipuli. Paloittele parsakaali ja keitä suolalla maustetussa vedessä viitisen minuuttia. Kuumenna paistinpannu ja lisää sienet. Sekoittele, kunnes niistä on haihtunut vesi. Lisää pannuun rasva ja sipulisilppu. Kuullota hetki.
- Taputtele taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija 26 cm). Levitä pohjalle sieni-sipulisilppu ja parsakaalit. Mausta yrttisekoituksella ja suolalla.
- Sekoita keskenään kasvirasvasekoite ja munat. Kaada seos vuokaan. Ripottele pinnalle juustoraaste ja rosépippurit.
- Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 35 minuuttia.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Sesongit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 200g100 g
- 382 kcal1 600 kJ
- Proteiinia 15 g
- Hiilihydraatteja24 g
- Rasvaa25 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi