Parsakaali-sienipiirakka
Mehevän parsakaali-sienipiirakan voit valmistaa joko syksyn metsäsienistä tai ympäri vuoden kaupasta löytyvistä tuoreista sienistä.
6 annosta30 - 60 min
Ainekset
6 annosta
- 1pkt(400 g)Pirkka piirakkataikinaa (pakaste)
- n. 1/2ltuoreita sieniä (esim. kantarelleja,siitakesieniä
- tai herkkusieniä)
- 1iso sipuli
- 300gparsakaalia
- 2rkljuoksevaa margariinia
- vettä
- 1/2tlsuolaa
- 1tlk(2 dl)Pirkka kasvirasvasekoitetta
- 2kananmunaa
- ripaussuolaa
- 1tlroseepippuria
Valmistus
30 - 60 min- Sulata piirakkataikina pakkauksen ohjeen mukaan.
- Paloittele puhdistetut sienet. Hienonna sipuli. Paloittele parsakaali ja keitä suolalla maustetussa vedessä viitisen minuuttia. Kuumenna paistinpannu ja lisää sienet. Sekoittele, kunnes niistä on haihtunut vesi. Lisää pannuun rasva ja sipulisilppu. Kuullota hetki.
- Taputtele taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija 26 cm). Levitä pohjalle sieni-sipulisilppu ja parsakaalit. Mausta yrttisekoituksella ja suolalla.
- Sekoita keskenään kasvirasvasekoite ja munat. Kaada seos vuokaan. Ripottele pinnalle juustoraaste ja rosépippurit.
- Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 35 minuuttia.
Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kokeile myös
- yli 60 min4,1(104 arvostelua)
- yli 60 min3,6(15 arvostelua)
- yli 60 min2,9(7 arvostelua)
Kommentoi