• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Parsakaali-sienipiirakka

Mehevän parsakaali-sienipiirakan voit valmistaa joko syksyn metsäsienistä tai ympäri vuoden kaupasta löytyvistä tuoreista sienistä.
Parsakaali-sienipiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 382 kcal / annos (200g)

Ainekset

6 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Valmista piirakkapohja pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Paloittele puhdistetut sienet. Hienonna sipuli. Paloittele parsakaali ja keitä suolalla maustetussa vedessä viitisen minuuttia. Kuumenna paistinpannu ja lisää sienet. Sekoittele, kunnes niistä on haihtunut vesi. Lisää pannuun rasva ja sipulisilppu. Kuullota hetki.
  3. Taputtele taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija 26 cm). Levitä pohjalle sieni-sipulisilppu ja parsakaalit. Mausta yrttisekoituksella ja suolalla.
  4. Sekoita keskenään kasvirasvasekoite ja munat. Kaada seos vuokaan. Ripottele pinnalle juustoraaste ja rosépippurit.
  5. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 35 minuuttia.

Ravintosisältö perannos 200g100 g

  • 382 kcal1 600 kJ
  • Proteiinia15 g
  • Hiilihydraatteja24 g
  • Rasvaa25 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille