Pinaattinen kirjolohi-perunasoselaatikko
Mehevän perunakuoren alla on makoisa kirjolohi-pinaattimuhennos. Voit hyödyntää ruokaan edeltävän päivän tähteeksi jääneen perunasoseen.
5-6 annostayli 60 min335 kcal / annos (300g)
Ainekset
5-6 annosta
- n. 15kpl(1 kg)Pirkka perunoita (punainen pussi)
- n. 1 1/2dlmaitoa
- 1rklPirkka voita
- 3/4tlsuolaa
- 1rs(300 g)kirjolohisuikaleita (sis. suolaa 1 %)
- 2rklPirkka voita
- 1(100 g)sipuli
- 2valkosipulinkynttä
- 1ps(150 g)Pirkka hienonnettua pinaattia (pakaste)
- 1rklvehnäjauhoja
- 1tlk(2 dl)Pirkka ruokakermaa
- 1/2tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
Pinnalle
Valmistus
yli 60 min- Valmista perunasose, tai käytä valmista esimerkiksi edelliseltä päivältä noin 1 kg. Lohko pestyt ja kuoritut perunat. Keitä perunoita 15-20 minuuttia suolalla maustetussa vedessä, kunnes perunat ovat kypsiä. Kaada keitinvesi pois. Soseuta perunat ja lisää lämmitetty maito. Mausta voinokareella ja suolalla.
- Ruskista kirjolohisuikaleet pannulla rasvassa puolikypsiksi ja siirrä lautaselle.
- Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna rasva pannussa ja kuullota sipulit. Lisää joukkoon pinaatti ja kuumenna käännellen niin että pinaatti sulaa ja ripottele joukkoon vehnäjauhot. Sekoita hyvin ja kaada joukkoon kerma. Anna kiehahtaa ja mausta kastike suolalla ja mustapippurilla.
- Voitele uunivuoka (n. 2,5 l). Kaada vuokaan pinaattikastike ja ripottele lohet päälle. Levitä päällimmäiseksi perunasosekerros. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 200 asteessa uunin alatasossa noin 25 minuuttia. Tarjoa salaatin kanssa kanssa.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 300g100 g
- 335 kcal1 400 kJ
- Proteiinia 15 g
- Hiilihydraatteja23 g
- Rasvaa19 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi