Pinaattinen kanapasta
Pinaattinen kanapasta on monen suosikki. Se on helppo ja nopea valmistaa. Vuohenjuusto- tai salaattijuustokuutiot kruunaavat pastan. Tämäkin resepti vain n. 2,60€/annos*.
4-5 annosta30 - 60 min168 kcal / 100 g
Ainekset
4-5 annosta
Kastike
- 1(200 g)purjo
- 1-2rklöljyä
- 1tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- 1ps(150 g)Pirkka pinaattia (pakaste)
- 2tlk(à 2 dl)Pirkka ruokakermaa
Valmistus
30 - 60 min- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi.
- Hienonna halkaistu, huuhdottu purjo. Paista broilerisuikaleet muutamassa erässä rasvassa paistokasarissa kypsiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä broilerit lautaselle.
- Kuullota purjo rasvassa. Lisää jäinen pinaatti. Siirrä broilerisuikaleet takaisin paistokasariin. Kaada joukkoon ruokakerma. Hauduta kannen alla, noin 5 minuuttia. Ripottele päälle vuohenjuustokuutiot.
- Sekoita valutettu pasta kastikkeen joukkoon.
Katso video
Tiesitkö että...
Vinkki! Vuohenjuuston voit korvata salaattijuustokuutioilla. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Ruokalajit
Ravintosisältö per 100 g
- 168 kcal705 kJ
- Proteiinia 10,8 g
- Hiilihydraatteja14 g
- Rasvaa7,62 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Tein muuten ohjeen mukaan, mutta pilkoin kiinteää vuohenjuustoa sekaan, ai että! Paljon paremmin tulee näin maku esiin, kuin juustokuutioista.
Pakko kyllä nyt sanoa, että oli kaameinta ruokaa, mitä oon ikinä tehnyt :/ Ei vain ollut mun makuun
Tein muutoin ohjeen mukaisesti, mutta laitoin ohjeesta poiketen 600g broitsun suikaleita. Kannatti. Oikein hyvää oli.
Hyvää tästä tulee näilläkin aineilla, mutta aion seuraavalla kerralla tähän kuitenkin kokeilla broilerisuikaleiden sijaan broilerin jauhelihaa jolloin otaksun saavani jokaiseen haarukalliseen myös lihaa mukaan.
Koska pasta keitetään kattilassa ja muut ainekset valmistetaan pannulla, on tilavampaa sekoituksen kannalta kaataa valmis kastike kattilaan valutetun pastan joukkoon kuin kaataa pasta pienelle pannulle.
Suolaisempaa salaattijuustoa käytettäessä muista vähentää muun suolan määrää.
Jäisen pinaatin sulaminen purjon seassa kestää liian kauan ja saattaa aiheuttaa purjon ruskistumisen tai jopa palamisen, joten suosittelen sen sulattamista mikrossa ja valuttamaan liian nesteen siitä pois ennen pannulle lisäämistä.
Annoin ruokailijoiden itse halutessaan laittaa juustoa annokseensa, itse en laittanut ja hyvin maistui. Lisäsin kasvisfondia ja vähän reilummin pippuria, jotta varmasti maistui muukin kuin kerma :)
Herkullinen pasta! Salaattijuustosta tulee kiva aromi pinaatin kaveriksi.