• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
MämmiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Mämmi

Itse tehty mämmi on perinteinen pääsiäisherkku. Mämmimaltaista ja ruisjauhoista tehty puuro makeutuu pitkään imellyttämällä. Tämäkin resepti vain n. 0,25€/annos*.

  • 10 annosta
  • yli 60 min
  • 190 kcal / annos (200g)

Ainekset

10 annosta

Vaihe 1

Vaihe 2

Vaihe 3

    • 3/4dlsiirappia
    • 1rkljauhettua pomeranssinkuorta
    • 1/2tlsuolaa

Pinnalle

    • 1/2dlvettä
    • 1/4dlsokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Vaihe 1: Kiehauta vesi suuressa kattilassa ja siirrä kattila sivuun. Sekoita mämmimaltaat ja ruisjauhot veteen. Anna seoksen imeltyä lämpimässä paikassa 1 1/2 -2 tuntia. (Imellytä seosta esimerkiksi 50-asteisessa uunissa. Kuumenna uuni 50 asteeseen ja sammuta uuni. Kun uuni jäähtyy, sen voi aina uudelleen lämmittää 50 asteeseen, kytkeä pois päältä ja jatkaa imeltämistä.)
  2. Vaihe 2: Kiehauta vesi poreilevaksi. Lisää vesi, mämmimaltaat ja ruisjauhot seoksen joukkoon. Imellytä seosta 2 tuntia kuten edellä.
  3. Vaihe 3: Lisää seoksen joukkoon siirappi, pomeranssinkuori ja suola. Sekoita tasaiseksi. Keitä seosta liedellä kokoajan sekoittaen 10 minuutin ajan. Varo, ettei seos pääse palamaan pohjaan.
  4. Jaa seos foliovuokiin tai mämmituokkosiin. Täytä astiat vain puoliväliin asti, jotta reunoille jää kuohumisvaraa. Jäähdytä.
  5. Sekoita sokeri veden joukkoon ja lisää 1-2 rkl sokerivettä vuokien pinnalle. Paista 170-asteisessa uunissa noin 2 1/2 tuntia. Voit jättää mämmit vielä kypsennyksen jälkeen jäähtyvään uuniin.

Tiesitkö että...

Vinkki! Mämmiseosta tulee yhteensä noin 2 litraa. Sovita etukäteen miten päin ja kuinka monta uunivuokaa uuniisi mahtuu. Paistoaika on pitkä, joten olisi hyvä saada kaikki vuoat kerralla uuniin. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 200g100 g

  • 190 kcal795 kJ
  • Proteiinia5,08 g
  • Hiilihydraatteja39,4 g
  • Rasvaa1,08 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 36 arvostelua
  • Tomi26.3.2018

    Reseptissä on aivan liian iso lämpötila 170 astetta, jossa mämmin pinta palaa. Mämmin kypsentämistä ei kannata yrittää nopeuttaa vaan reippaasti sen 4 tuntia 120 asteisessa uunissa jos aikoo kerta tehdä. Eilen kyseisellä reseptillä tehneenä (vaikka takaraivossa kolkuttikin lämpötila) koko satsi pilalla. Olen luottanut useamman reseptin kohdalla k-ruoka resepteihin, mutta ikävä kyllä tämä meni pahasti mönkään :(

  • K-Kuluttajapalvelu26.3.2018

    Hei Tomi, resepti on testattu K-koekeittiöllä ohjeessa annetun paistoajan ja -lämpötilan kanssa.

  • Muru3.3.2018

    Yhdistetäänkö vaiheen 1 ja 2 seokset vaiheessa 3? Vai mitä pitää tehdä??

  • K-Kuluttajapalvelu3.3.2018

    Muru, vaiheessa 2 vesi, mämmimaltaat ja ruisjauhot lisätään vaiheessa 1 tehdyn seoksen joukkoon.

  • Herkkusuu31.8.2017

    Mahtava herkku, kannattaa kokeilla!

  • Mämmionhyvää 17.4.2017

    Ja paistan 125astetta/3h.

  • Mämmionhyvää17.4.2017

    Muuten hyvä ohje, mutta siirapin jätän pois koska sokeria tulee imletämisen aikana maltaista ja ruisjauhoista.' Varituksia' imeltämisiä on minun perinne reseptissä enemmän. Voitelen pinnan paistamisen jälkeen vesi-siirappi seoksella ettei pinta kuivu.

  • Ei mikään mämmikoura😂14.4.2017

    Mämmi on niiiiin hyvääääää. Syön sitä kerman ja hinosokerin kera!