Luovuimme 1.8. Internet Explorer -selaimen tuesta. Parhaan käyttökokemuksen saamiseksi suosittelemme vaihtamaan johonkin seuraavista Mozilla Firefox, Safari, Google Chrome tai Microsoft Edge.
PiparikuusetTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Piparikuuset

Piparikuusista voit valmistaa piparimetsän tai antaa kuuset vaikkapa lahjoiksi sellofaaniin pakattuina.

  • 4-6 kpl
  • yli 60 min
  • 220 kcal / annos (50g)

Ainekset

4-6 kpl
    • 1/2pkt(à 500 g)piparkakkutaikinaa (pakaste)

Koristeluun

    • 2dltomusokeria
    • vettä tai kananmunan valkuaista
    • 85gPirkka valkosuklaahippuja
    • Dr. Oetker Silver-koristerakeita

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuusia varten tarvitset 6-10 muottia, joiden halkaisijat ovat kaikki hieman erikokoisia. (Suurin halkaisija 7-9 cm ja pienin 1-2 cm.) Muoteiksi käyvät perinteiset pipari- ja pikkuleipämuotit, ohutreunaiset lasit ja tyllat. Myös tyllan pyöreä kärki käy pikkumuotiksi kuusen latvaa varten.
  2. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä 3-5 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota taikinalevystä muoteilla pipareita.
  3. Paista keskenään samankokoiset osat samalla pellillä. Paista isoja pipareita 200 asteessa noin 8 minuuttia ja pieniä osia 3-5 minuuttia. Anna osien jäähtyä.
  4. Sekoita tomusokerista ja vedestä tai kananmunanvalkuaisesta paksu seos. Lusikoi seos pieneen muovipussiin ja leikkaa pussin kulmaan reikä pursotusta varten.
  5. Kokoa kuusi suurimmasta piparista alkaen. Kiinnitä alimmaisen piparkakun päälle sokerikuorrutteen avulla valkosuklaahippuja, jotta seuraava piparkakku jää hieman koholleen edellisestä. Pursota halutessasi myös koristeita piparkakun reunaan. Pursota suklaahippujen päälle sokerikuorrutusta ja nosta seuraava piparkakku hippujen varaan. Kiinnitä loput piparkakut kokojärjestyksessä samaan tapaan. Kiinnitä latvaksi valkosuklaahippu, koristekuula tai -lumihiutalekoriste. Anna kuivua. Liikuttele kuusta kokoamisen jälkeen hyvin varovasti.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit tehdä kuusen myös pelkistä pyöreistä pipareista ilman suklaahippuja. Kiinnitä piparit kokojärjestyksessä runsaalla sokerikuorrutuspursotuksella.

Kategoriat

Ravintosisältö per annos 50g100 g

  • 220 kcal910 kJ
  • Proteiinia 3 g
  • Hiilihydraatteja35 g
  • Rasvaa7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Lisää tästä reseptin raaka-aineita ostoslistallesi

Valikoima ja hinnat kaupasta K‑Citymarket Iso Omena
Iso Omena
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Myllyn Paras piparkakkutaikina 500g voi pakastetaikina
    Myllyn Paras piparkakkutaikina 500g voi pakastetaikina
    3,79/kpl7,58/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Sunnuntai piparitaikina 500g
    Sunnuntai piparitaikina 500g
    2,25/kpl4,50/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Sunnuntai piparitaikina 1 kg
    Sunnuntai piparitaikina 1 kg
    4,25/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Dansukker Tomusokeri 500g
    Dansukker Tomusokeri 500g
    1,19/kpl2,38/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Dansukker Mansikanmakuinen tomusokeri 300g
    Dansukker Mansikanmakuinen tomusokeri 300g
    1,65/kpl5,50/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka valkosuklaahippu 175g
    Pirkka valkosuklaahippu 175g
    3,29/kpl18,80/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Dr. Oetker Talvi silver koristerakeet 85g
    Dr. Oetker Talvi silver koristerakeet 85g
    4,45/kpl52,35/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 15 arvostelua