Tomusokerilla koristeltu piparkakkutaloTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Tomusokerilla koristeltu piparkakkutalo

 • Valmistusaikayli 60 min
 • Kasvis (lakto-ovo)
Kokeile koristella piparkakkutalo uudella tavalla! Kaiverra taloon kuvioita ennen paistamista ja hiero jäähtyneisiin talon osiin tomusokeria enne kokoamista.
 • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

2 pkt (à 500 g)
 
piparkakkutaikinaa (pakaste)
tai
2 tuubia (à 100 g)
 
tai

Koristeluun

1 dl
 
tomusokeria
tai

Valmistus

yli 60 min

Leikkaa piparkakkutalon kaavat esimerkiksi pahvista. Sulata piparkakkutaikina ohjeen mukaan.

Ota toisesta piparkakkutaikinasta 2/3 ja kauli jauhotetulla työtasolla taikinasta 3–4 mm:n paksuinen soikea levy, jonka päälle piparkakkutalo rakennetaan.

Kauli lopusta (1/3) taikinasta 3–4 mm:n paksuinen levy ja leikkaa taikinasta mökin toinen pääty sekä toinen sivuseinä terävällä veitsellä. Varo kaulimasta piparitalon osia liian ohueksi. Nosta palaset varovasti pellille leivinpaperin päälle esimerkiksi lastan avulla.

Ota jäljelle jääneestä piparitaikinasta 2/3 ja kauli siitä taikinasta 3–4 mm:n paksuinen levy ja leikkaa levystä terävällä veitsellä mökin kattopalaset sekä savupiipun osat.

Kauli jäljelle jääneestä taikinasta (1/3) myös 3–4 mm:n paksuinen levy ja leikkaa siitä piparitalon toinen pääty sekä toinen sivuseinä. Jäljelle jääneestä taikinasta voit paistaa kuusia piparkakkutalon pihalle sekä muita herkuttelupipareita. Nosta palaset varovasti pellille leivinpaperin päälle. Voit vielä tarvittaessa muotoilla ja suoristaa piparkakkutalon osia.

Koristele piparkakkutalon osat. Kaiverra haluamiasi kuvioita taikinaan, kuitenkin niin, että kaiverrus ei mene kokonaan taikinan läpi. Leikkaa halutessasi toiseen päätypalaan oviaukko ja koristele se.

Paista osia 175-asteessa 8–10 minuuttia uunin keskitasolla. Isommat palaset paistuvat kauemmin, kuin pienet. Siirrä paistuneet osat leivinpapereineen tasaiselle alustalle jäähtymään.

Kokoa piparkakkutalo vasta seuraavana päivänä, jotta piparitalon osat ovat kunnolla jäähtyneet ja kovettuneet. Säilytä osat kuivassa ja viileässä.

Hiero tomusokeri piparitalon osien pinnalle. Kokoa piparkakkutalo leivontaliiman avulla.

Vinkki! Voit koota piparkakkutalon myös sulatetun sokerin avulla. Sulata valurautaisessa paistinpannussa sokeri (2 dl) ja kastele osia sulassa sokerissa ja kokoa talo. Ole varovainen, sillä sula sokeri on todella polttavan kuumaa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
 • Dr. Oetker Leivontaliima 100g
  Hinta 2,65/kpl
  26,50/kg
 • Dansukker Luomu tomusokeri 500g
  Hinta 2,89/kpl
  5,78/kg
 • Dansukker Tomusokeri 500g
  Hinta 1,75/kpl
  3,50/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,7 (32 arviota)

 • Rebecka marjanne alamattila
  2 vuotta sitten
  Hyvaa reseptit
 • Etsivä ei löydä
  4 vuotta sitten
  Ei näkynyt tämän talon kaavoja alle linkitetyssä osoitteessa. Harmi!
 • K-Kuluttajapalvelu
  4 vuotta sitten
  Pahoittelen etteivät tämän talon kaavat aiemmin vielä näkyneet annetussa osoitteessa. Kaavojen pitäisi nyt näkyä osoitteessa https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/joulu/piparkakkutalon-kaavat
 • Etsivä
  4 vuotta sitten
  Eipä löytynyt tuosta osoitteesta juuri tuota kaavaa
 • kysyvä
  4 vuotta sitten
  Mistä löytyy tämän kaavat?
 • K-Kuluttajapalvelu
  4 vuotta sitten
  kysyvä, tulostettavia piparkakkutalon kaavoja löytyy osoitteesta: https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/joulu/piparkakkutalon-kaavat