Tomusokerilla koristeltu piparkakkutalo
- Annosmäärä1 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Kokeile koristella piparkakkutalo uudella tavalla! Kaiverra taloon kuvioita ennen paistamista ja hiero jäähtyneisiin talon osiin tomusokeria enne kokoamista.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
1 kpl
2 pkt (à 500 g) | piparkakkutaikinaa (pakaste) tai |
2 tuubia (à 100 g) | tai |
Koristeluun | |
---|---|
1 dl | tomusokeria tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 700 kJ / 405 kcal |
Rasva | 12,3 g |
josta tyydyttynyttä | 5,2 g |
Hiilihydraatit | 68,8 g |
josta sokereita | 45,8 g |
Proteiini | 3,6 g |
Suola | 0,3 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Leikkaa piparkakkutalon kaavat esimerkiksi pahvista. Sulata piparkakkutaikina ohjeen mukaan.
Ota toisesta piparkakkutaikinasta 2/3 ja kauli jauhotetulla työtasolla taikinasta 3–4 mm:n paksuinen soikea levy, jonka päälle piparkakkutalo rakennetaan.
Kauli lopusta (1/3) taikinasta 3–4 mm:n paksuinen levy ja leikkaa taikinasta mökin toinen pääty sekä toinen sivuseinä terävällä veitsellä. Varo kaulimasta piparitalon osia liian ohueksi. Nosta palaset varovasti pellille leivinpaperin päälle esimerkiksi lastan avulla.
Ota jäljelle jääneestä piparitaikinasta 2/3 ja kauli siitä taikinasta 3–4 mm:n paksuinen levy ja leikkaa levystä terävällä veitsellä mökin kattopalaset sekä savupiipun osat.
Kauli jäljelle jääneestä taikinasta (1/3) myös 3–4 mm:n paksuinen levy ja leikkaa siitä piparitalon toinen pääty sekä toinen sivuseinä. Jäljelle jääneestä taikinasta voit paistaa kuusia piparkakkutalon pihalle sekä muita herkuttelupipareita. Nosta palaset varovasti pellille leivinpaperin päälle. Voit vielä tarvittaessa muotoilla ja suoristaa piparkakkutalon osia.
Koristele piparkakkutalon osat. Kaiverra haluamiasi kuvioita taikinaan, kuitenkin niin, että kaiverrus ei mene kokonaan taikinan läpi. Leikkaa halutessasi toiseen päätypalaan oviaukko ja koristele se.
Paista osia 175-asteessa 8–10 minuuttia uunin keskitasolla. Isommat palaset paistuvat kauemmin, kuin pienet. Siirrä paistuneet osat leivinpapereineen tasaiselle alustalle jäähtymään.
Kokoa piparkakkutalo vasta seuraavana päivänä, jotta piparitalon osat ovat kunnolla jäähtyneet ja kovettuneet. Säilytä osat kuivassa ja viileässä.
Hiero tomusokeri piparitalon osien pinnalle. Kokoa piparkakkutalo leivontaliiman avulla.
Vinkki! Voit koota piparkakkutalon myös sulatetun sokerin avulla. Sulata valurautaisessa paistinpannussa sokeri (2 dl) ja kastele osia sulassa sokerissa ja kokoa talo. Ole varovainen, sillä sula sokeri on todella polttavan kuumaa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,7(23 arviota)
- yli 60 min4,3(46 arviota)
- yli 60 min3,9(78 arviota)
- alle 30 min4,2(43 arviota)
- yli 60 min3,7(41 arviota)
- yli 60 min3,6(62 arviota)
- yli 60 min3,8(22 arviota)
- yli 60 min4,3(101 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,7 (33 arviota)
- Rebecka marjanne alamattila3 vuotta sittenHyvaa reseptit
- Etsivä ei löydä5 vuotta sittenEi näkynyt tämän talon kaavoja alle linkitetyssä osoitteessa. Harmi!
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenPahoittelen etteivät tämän talon kaavat aiemmin vielä näkyneet annetussa osoitteessa. Kaavojen pitäisi nyt näkyä osoitteessa https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/joulu/piparkakkutalon-kaavat
- Etsivä5 vuotta sittenEipä löytynyt tuosta osoitteesta juuri tuota kaavaa
- kysyvä5 vuotta sittenMistä löytyy tämän kaavat?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenkysyvä, tulostettavia piparkakkutalon kaavoja löytyy osoitteesta: https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/joulu/piparkakkutalon-kaavat