K-Ruoka sovellus uudistuu! Lue lisää täältä.
Tomusokerilla koristeltu piparkakkutaloTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Tomusokerilla koristeltu piparkakkutalo

Kokeile koristella piparkakkutalo uudella tavalla! Kaiverra taloon kuvioita ennen paistamista ja hiero jäähtyneisiin talon osiin tomusokeria enne kokoamista.

Ainekset

  • 2pkt(à 500 g)piparkakkutaikinaa (pakaste)
  • 2tuubia (à 100 g)Dr. Oetker Leivontaliimaa

Koristeluun

  • 1dltomusokeria

Valmistus

yli 60 min
 1. Leikkaa piparkakkutalon kaavat esimerkiksi pahvista. Sulata piparkakkutaikina ohjeen mukaan.
 2. Ota toisesta piparkakkutaikinasta 2/3 ja kauli jauhotetulla työtasolla taikinasta 3-4 mm:n paksuinen soikea levy, jonka päälle piparkakkutalo rakennetaan.
 3. Kauli lopusta (1/3) taikinasta 3-4 mm:n paksuinen levy ja leikkaa taikinasta mökin toinen pääty sekä toinen sivuseinä terävällä veitsellä. Varo kaulimasta piparitalon osia liian ohueksi. Nosta palaset varovasti pellille leivinpaperin päälle esimerkiksi lastan avulla.
 4. Ota jäljelle jääneestä piparitaikinasta 2/3 ja kauli siitä taikinasta 3-4 mm:n paksuinen levy ja leikkaa levystä terävällä veitsellä mökin kattopalaset sekä savupiipun osat.
 5. Kauli jäljelle jääneestä taikinasta (1/3) myös 3-4 mm:n paksuinen levy ja leikkaa siitä piparitalon toinen pääty sekä toinen sivuseinä. Jäljelle jääneestä taikinasta voit paistaa kuusia piparkakkutalon pihalle sekä muita herkuttelupipareita. Nosta palaset varovasti pellille leivinpaperin päälle. Voit vielä tarvittaessa muotoilla ja suoristaa piparkakkutalon osia.
 6. Koristele piparkakkutalon osat. Kaiverra haluamiasi kuvioita taikinaan, kuitenkin niin, että kaiverrus ei mene kokonaan taikinan läpi. Leikkaa halutessasi toiseen päätypalaan oviaukko ja koristele se.
 7. Paista osia 175-asteessa 8-10 minuuttia uunin keskitasolla. Isommat palaset paistuvat kauemmin, kuin pienet. Siirrä paistuneet osat leivinpapereineen tasaiselle alustalle jäähtymään.
 8. Kokoa piparkakkutalo vasta seuraavana päivänä, jotta piparitalon osat ovat kunnolla jäähtyneet ja kovettuneet. Säilytä osat kuivassa ja viileässä.
 9. Hiero tomusokeri piparitalon osien pinnalle. Kokoa piparkakkutalo leivontaliiman avulla.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit koota piparkakkutalon myös sulatetun sokerin avulla. Sulata valurautaisessa paistinpannussa sokeri (2 dl) ja kastele osia sulassa sokerissa ja kokoa talo. Ole varovainen, sillä sula sokeri on todella polttavan kuumaa.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
 • Myllyn Paras piparkakkutaikina 500g voi pakastetaikina
  Myllyn Paras piparkakkutaikina 500g voi pakastetaikina
  3,79/kpl
  7,58/kg
 • Dansukker Tomusokeri 500g
  Dansukker Tomusokeri 500g
  1,25/kpl
  2,50/kg
 • Dansukker Luomu tomusokeri 500g
  Dansukker Luomu tomusokeri 500g
  2,65/kpl
  5,30/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille29 arvostelua
 • Rebecka marjanne alamattila27.11.2021

  Hyvaa reseptit

 • Etsivä ei löydä8.12.2019

  Ei näkynyt tämän talon kaavoja alle linkitetyssä osoitteessa. Harmi!

 • K-Kuluttajapalvelu8.12.2019

  Pahoittelen etteivät tämän talon kaavat aiemmin vielä näkyneet annetussa osoitteessa. Kaavojen pitäisi nyt näkyä osoitteessa https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/joulu/piparkakkutalon-kaavat

 • Etsivä5.12.2019

  Eipä löytynyt tuosta osoitteesta juuri tuota kaavaa

 • kysyvä30.11.2019

  Mistä löytyy tämän kaavat?

 • K-Kuluttajapalvelu30.11.2019

  kysyvä, tulostettavia piparkakkutalon kaavoja löytyy osoitteesta: https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/joulu/piparkakkutalon-kaavat