Luovuimme 1.8. Internet Explorer -selaimen tuesta. Parhaan käyttökokemuksen saamiseksi suosittelemme vaihtamaan johonkin seuraavista Mozilla Firefox, Safari, Google Chrome tai Microsoft Edge.
Tomusokerilla koristeltu piparkakkutaloTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Tomusokerilla koristeltu piparkakkutalo

Kokeile koristella piparkakkutalo uudella tavalla! Kaiverra taloon kuvioita ennen paistamista ja hiero jäähtyneisiin talon osiin tomusokeria enne kokoamista.

 • yli 60 min

Ainekset

  • 2pkt(à 500 g)piparkakkutaikinaa (pakaste)
  • 2tuubia (à 100 g)Dr. Oetker Leivontaliimaa

Koristeluun

  • 1dltomusokeria

Valmistus

yli 60 min
 1. Leikkaa piparkakkutalon kaavat esimerkiksi pahvista. Sulata piparkakkutaikina ohjeen mukaan.
 2. Ota toisesta piparkakkutaikinasta 2/3 ja kauli jauhotetulla työtasolla taikinasta 3-4 mm:n paksuinen soikea levy, jonka päälle piparkakkutalo rakennetaan.
 3. Kauli lopusta (1/3) taikinasta 3-4 mm:n paksuinen levy ja leikkaa taikinasta mökin toinen pääty sekä toinen sivuseinä terävällä veitsellä. Varo kaulimasta piparitalon osia liian ohueksi. Nosta palaset varovasti pellille leivinpaperin päälle esimerkiksi lastan avulla.
 4. Ota jäljelle jääneestä piparitaikinasta 2/3 ja kauli siitä taikinasta 3-4 mm:n paksuinen levy ja leikkaa levystä terävällä veitsellä mökin kattopalaset sekä savupiipun osat.
 5. Kauli jäljelle jääneestä taikinasta (1/3) myös 3-4 mm:n paksuinen levy ja leikkaa siitä piparitalon toinen pääty sekä toinen sivuseinä. Jäljelle jääneestä taikinasta voit paistaa kuusia piparkakkutalon pihalle sekä muita herkuttelupipareita. Nosta palaset varovasti pellille leivinpaperin päälle. Voit vielä tarvittaessa muotoilla ja suoristaa piparkakkutalon osia.
 6. Koristele piparkakkutalon osat. Kaiverra haluamiasi kuvioita taikinaan, kuitenkin niin, että kaiverrus ei mene kokonaan taikinan läpi. Leikkaa halutessasi toiseen päätypalaan oviaukko ja koristele se.
 7. Paista osia 175-asteessa 8-10 minuuttia uunin keskitasolla. Isommat palaset paistuvat kauemmin, kuin pienet. Siirrä paistuneet osat leivinpapereineen tasaiselle alustalle jäähtymään.
 8. Kokoa piparkakkutalo vasta seuraavana päivänä, jotta piparitalon osat ovat kunnolla jäähtyneet ja kovettuneet. Säilytä osat kuivassa ja viileässä.
 9. Hiero tomusokeri piparitalon osien pinnalle. Kokoa piparkakkutalo leivontaliiman avulla.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit koota piparkakkutalon myös sulatetun sokerin avulla. Sulata valurautaisessa paistinpannussa sokeri (2 dl) ja kastele osia sulassa sokerissa ja kokoa talo. Ole varovainen, sillä sula sokeri on todella polttavan kuumaa.

Kategoriat

Lisää tästä reseptin raaka-aineita ostoslistallesi

Valikoima ja hinnat kaupasta K‑Citymarket Iso Omena
Iso Omena
 • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Dansukker Tomusokeri 500g
  Dansukker Tomusokeri 500g
  1,19/kpl2,38/kg
 • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Dansukker Mansikanmakuinen tomusokeri 300g
  Dansukker Mansikanmakuinen tomusokeri 300g
  1,65/kpl5,50/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.

Kommentoi

Arvosana reseptille