Joulupulla
- Annosmäärä16 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Mehevässä joulupullassa on täytteenä kuivattuja hedelmiä, tuorejuustoa, hunajaa ja mantelirouhetta.
Ainekset
16 annosta
2 dl | maitoa tai |
25 g | hiivaa tai |
1 dl | sokeria tai |
1/2 tl | suolaa tai |
2 tl | kardemummaa tai |
1 | kananmuna tai |
6–7 dl | vehnäjauhoja tai |
50 g | voita tai leivontamargariinia tai |
Täyte | |
---|---|
125 g | tai |
125 g | tai |
100 g | maustamatonta tuorejuustoa tai |
1/2 dl | tai |
1 dl | tai |
Lisäksi | |
1 | kananmuna (voiteluun) tai |
mantelirouhetta tai | |
tomusokeria tai sokerikuorrutetta tai |
Valmistus
yli 60 min
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Sekoita nesteeseen sokeri, suola, kardemumma ja muna. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina hyvin. Lisää pehmeä rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna taikinan kohota leivinliinan alla noin 15 minuuttia.
Voitele tasapohjainen vuoka (halkaisija 24 cm). Leikkaa aprikoosit ja taatelit pieniksi paloiksi. Sekoita tuorejuuston joukkoon hunaja, mantelirouhe, aprikoosi- ja taatelipalat.
Kauli kohonnut taikina 50 x 28 cm:n levyksi. Levitä täyte levylle. Leikkaa taikinapyörällä levystä neljä 7 cm leveää ja 50 cm pitkää suikaletta.
Kierrä ensimmäinen suikale keräksi, aloita lyhyeltä sivulta. Yhdistä kerän pää seuraavaan suikaleeseen ja jatka kerää suuremmaksi. Jatka kunnes kaikki neljä suikaletta on keritty. Nosta kerä vuokaan. Kohota 20 minuuttia lämpimässä paikassa.
Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle mantelirouhetta. Paista 180-asteisen uunin alatasolla noin 30–40 minuuttia. Laita kerän päälle leivinpaperi, jos pinta tummuu liikaa. Koristele jäähtynyt pulla halutessasi tomusokerilla tai sokerikuorrutteella.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,9(25 arvostelua)
- yli 60 min3,9(10 arvostelua)
- yli 60 min
- yli 60 min5,0(3 arvostelua)
- yli 60 min4,0(10 arvostelua)
- yli 60 min4,7(3 arvostelua)
- yli 60 min3,7(6 arvostelua)
- yli 60 min3,1(14 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (52 arvostelua)
- Mariia5 vuotta sittenOnkohan ensimmäisessä nostatusajassa virhe? 15 minuuttia kuulostaa aika lyhyeltä.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenMariia, resepti on testattu ohjeen mukaan K-Koekeittiöllä. 15 min kohotusaika riittää jos kohotuspaikka on riittävän lämmin. Tarvittaessa taikinaa voi toki kohottaa hiukan pidempäänkin.