Joulupulla Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Joulupulla

  • Annosmäärä16 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Mehevässä joulupullassa on täytteenä kuivattuja hedelmiä, tuorejuustoa, hunajaa ja mantelirouhetta.

    Ainekset

    16 annosta
    2 dl
     
    maitoa
    tai
    25 g
     
    hiivaa
    tai
    1 dl
     
    sokeria
    tai
    1/2 tl
     
    suolaa
    tai
    2 tl
     
    kardemummaa
    tai
    1
     
    kananmuna
    tai
    6–7 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    50 g
     
    voita tai leivontamargariinia
    tai

    Täyte

    125 g
     
    tai
    125 g
     
    tai
    100 g
     
    maustamatonta tuorejuustoa
    tai
    1/2 dl
     
    tai
    1 dl
     
    tai

    Lisäksi

    1
     
    kananmuna (voiteluun)
    tai
     
    mantelirouhetta
    tai
     
    tomusokeria tai sokerikuorrutetta
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 361 kJ / 324 kcal
    Rasva
    9,8 g
    josta tyydyttynyttä
    4 g
    Hiilihydraatit
    49 g
    josta sokereita
    24,5 g
    Proteiini
    7,9 g
    Suola
    0,5 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Sekoita nesteeseen sokeri, suola, kardemumma ja muna. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina hyvin. Lisää pehmeä rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna taikinan kohota leivinliinan alla noin 15 minuuttia.

    Voitele tasapohjainen vuoka (halkaisija 24 cm). Leikkaa aprikoosit ja taatelit pieniksi paloiksi. Sekoita tuorejuuston joukkoon hunaja, mantelirouhe, aprikoosi- ja taatelipalat.

    Kauli kohonnut taikina 50 x 28 cm:n levyksi. Levitä täyte levylle. Leikkaa taikinapyörällä levystä neljä 7 cm leveää ja 50 cm pitkää suikaletta.

    Kierrä ensimmäinen suikale keräksi, aloita lyhyeltä sivulta. Yhdistä kerän pää seuraavaan suikaleeseen ja jatka kerää suuremmaksi. Jatka kunnes kaikki neljä suikaletta on keritty. Nosta kerä vuokaan. Kohota 20 minuuttia lämpimässä paikassa.

    Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle mantelirouhetta. Paista 180-asteisen uunin alatasolla noin 30–40 minuuttia. Laita kerän päälle leivinpaperi, jos pinta tummuu liikaa. Koristele jäähtynyt pulla halutessasi tomusokerilla tai sokerikuorrutteella.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Arla kevytmaito 1l luomu
      Hinta 1,20/kpl
      1,20/l
    • Pirkka pehmeä aprikoosi 200g
      Hinta 3,89/kpl
      19,45/kg
    • Pirkka pehmeät taatelit 200g
      Hinta 1,79/kpl
      8,95/kg
    • Herkkutilan Tuorejuusto 200g
      Hinta 2,59/kpl
      12,95/kg
    • Pirkka juokseva hunaja 350g
      Hinta 3,69/kpl
      10,54/kg
    • Pirkka mantelirouhe 125g
      Hinta 1,99/kpl
      15,92/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,8 (57 arviota)

    • Mariia
      6 vuotta sitten
      Onkohan ensimmäisessä nostatusajassa virhe? 15 minuuttia kuulostaa aika lyhyeltä.
    • K-Kuluttajapalvelu
      6 vuotta sitten
      Mariia, resepti on testattu ohjeen mukaan K-Koekeittiöllä. 15 min kohotusaika riittää jos kohotuspaikka on riittävän lämmin. Tarvittaessa taikinaa voi toki kohottaa hiukan pidempäänkin.