Joulupulla
- Annosmäärä16 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
2 1/2 dl | maitoa tai |
25 g | hiivaa tai |
1 dl | sokeria tai |
1/2 rkl | tai |
3/4 tl | suolaa tai |
n. 7 dl | tai |
100 g | voita tai leivontamargariinia tai |
1 pkt (500 g) | valmista piparkakkutaikinaa (pakaste) tai |
Lisäksi | |
---|---|
1 | kananmuna voiteluun tai |
raesokeria tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 519 kJ / 363 kcal |
Rasva | 13 g |
josta tyydyttynyttä | 6,7 g |
Hiilihydraatit | 52,7 g |
josta sokereita | 20,9 g |
Proteiini | 7,4 g |
Suola | 0,6 g |
Valmistus
Lämmitä maito tai vesi kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva veteen ja sekoita. Lisää sokeri, kardemumma ja suola.
Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina hyvin. Lisää pehmeä rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.
Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi, noin 40 minuuttia.
Vaivaa taikinaa leivinpöydällä. Kauli pulla- ja piparitaikina 30 cm x 40 cm levyiksi. Nosta piparkakkutaikina pullataikinan päälle ja kääri rullaksi. Leikkaa tangosta viipaleita ja nosta ne leivinpaperille uunipellille. Käännä rullan pää viipaleen alle.
Anna kohota leivinliinan alla. Voitele pullat munalla ja koristele raesokerilla.
Paista pullat 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes pullat ovat kypsiä ja kauniin ruskeita.
Pullataikinan voit kohottaa myös kuivahiivan avulla. 25 g tuorehiivaa vastaa 1 pussia (à 11 g) Pirkka kuivahiivaa. Kuivahiivalla leivottaessa lämmitä neste hiukan kädenlämpöä kuumemmaksi (+42 °C). Sekoita kuivahiiva ensin pieneen määrään jauhoja tai suoraan nesteen joukkoon.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Tuorehiiva 50 g leivinhiivaHinta 0,27/kpl5,40/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,55/kpl1,55/kg
- Pirkka kardemumma 8g rouhittuHinta 0,85/kpl106,25/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kgHinta 1,69/kpl0,85/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Myllyn Paras Laktoositon Piparitaikina 500 g pakastetaikinaHinta 1,99/kpl3,98/kg
- Dansukker rapea raesokeri 500gHinta 2,15/kpl4,30/kg
- Arla Suomi kevytmaito 2dl ESLHinta 0,59/kpl2,95/l
- Valio kevytmaito 5 dlHinta 1,25/kpl2,50/l
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 1,29/kpl1,29/kg
- Meira Kardemumma 8 g kokonainen psHinta 1,19/kpl148,75/kg
- Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mausteHinta 0,99/kpl123,75/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Sunnuntai piparitaikina 500gHinta 2,79/kpl5,58/kg
- Moilas piparkakkutaikina 470g gluteeniton pakasteHinta 5,35/kpl11,38/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(816 arviota)
- yli 60 min4,5(19 arviota)
- yli 60 min3,9(21 arviota)
- yli 60 min4,2(13 arviota)
- yli 60 min4,1(863 arviota)
- yli 60 min3,9(45 arviota)
- yli 60 min3,7(7 arviota)
- yli 60 min4,0(17 arviota)
Arvostele resepti
- Leenanbaari12 päivää sittenEn ihan onnistunut kuin Koekeittiöissä 😊 Piparitaikina oli hankala siirrettävä pullataikinan päälle, mureni siirrettäessä. Kaulin sen pullataikinan päällä👍 Paistoaika oli pidempi mutta uunit ovat erilaiset..Herkullinen ja kaunis lopputulos kuitenkin🙏Kiitos kaunis reseptistä🫶