Piparinmakuinen joulukinkku Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Piparinmakuinen joulukinkku

  • Annosmäärä20 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Sinappisella piparkakuista tehdyllä kuorrutteella valmistuu herkullinen ja näyttävä piparinmakuinen joulukinkku.

    Ainekset

    20 annosta
    1 (n. 4 kg)
     
    Pirkka viljapossun juhlakinkku
    tai

    Kuorrutus

    1
     
    kananmunan keltuainen
    tai
    1 rkl
     
    perunajauhoja
    tai
    1/2 dl
     
    tai
    1 dl (n. 50 g)
     
    tai

    Koristelu

     
    pieniä luumutomaatteja
    tai
     
    kumkvatteja
    tai
     
    tuoretta rosmariinia
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 022 kJ / 244 kcal
    Rasva
    17,4 g
    josta tyydyttynyttä
    5,9 g
    Hiilihydraatit
    1,5 g
    josta sokereita
    0,7 g
    Proteiini
    20,5 g
    Suola
    0,2 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    Jos käytät pakastettua kinkkua, anna sen sulaa hitaasti viileässä. Se sulaa koosta ja sulatuslämpötilasta riippuen parissa päivässä. Nosta kinkku huoneenlämpöön. Kinkun sisälämpötilan tulisi olla noin 10 astetta uuniin laitettaessa.
    Huuhtele kinkku ja pyyhi pinta talouspaperilla kuivaksi. Nosta kinkku ritilälle foliolla vuoratun uunipannun päälle nahkapuoli ylöspäin. Työnnä paistomittari kinkun paksuimpaan kohtaan niin, että sen kärki tulee mahdollisimman keskelle, mutta ei kosketa mahdollista luuta. Paistomittari kannattaa työntää kinkun kylkeen, jotta pistoreiästä kypsänä tihkuva lihasneste ei kostuta myöhemmin tehtävää kuorrutusta.
    Kypsennä kinkkua 125 asteessa, kunnes paistomittari osoittaa 75–80 astetta. Aikaa kuluu 60–80 minuuttia/kg. Aika vaihtelee kinkun koon, muodon ja alkulämpötilan mukaan. Kinkku on mehevä 75-asteisena. Perinteisen pehmeä ja murea se on 80-asteisena.
    Anna kinkun jäähtyä hieman. Poista verkko ja nahka. Sekoita keltuaiseen perunajauhot ja sinappi. Sivele kinkun pinta sinappiseoksella ja ripottele päälle piparkakkumurskaa. Kuorruta kinkkua 225 asteessa noin 15 minuuttia. Koristele vati grillivartaaseen pujotetuilla luumutomaateilla, kumkvateilla ja rosmariinilla.
    Kinkun paistinrasvaa ei saa kaataa viemäriin, sillä se tukkii herkästi putket. Jos paistinrasva on hyytynyttä, voi sen laittaa biojäteastiaan. Nestemäisen rasvan voi laittaa suljetussa kartonkitölkissä sekajätteeseen.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka perunajauho 500g gluteeniton
      Hinta 1,29/kpl
      2,58/kg
    • Turun Sinappia Väkevä Tuubi 275 g
      Hinta 2,15/kpl
      7,82/kg
    • K-Menu piparkakku 400g
      Hinta 1,49/kpl
      3,72/kg
    • Oksasen puutarha Rosmariini 20g Suomi
      Hinta 3,95/kpl
      197,50/kg
    • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      Hinta 1,49/kpl
      4,28/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,69/kpl
      4,14/kg
    • Helmi perunajauhot 500g gluteeniton
      Hinta 1,45/kpl
      2,90/kg
    • Helmi Luomu perunajauho 500g
      Hinta 2,25/kpl
      4,50/kg
    • Pirkka sinappi tulinen 125g
      Hinta 1,09/kpl
      8,72/kg
    • Auran sinappi mieto 125g
      Hinta 1,25/kpl
      10,00/kg
    • Töysäläinen piparkakkuja 400 g
      Hinta 2,69/kpl
      6,73/kg
    • Pirkka luumutomaatti 500 g ulkomainen 1lk
      Hinta 2,59/kpl
      5,18/kg
    • Järvikylä Rosmariini rasia 20g
      Hinta 3,95/kpl
      197,50/kg
    • Järvikylä rosmariini rkk FI
      Hinta 4,99/kpl
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti