Chorizo-taatelikinkku Reseptin takana kumppani

Chorizo-taatelikinkku

  • Annosmäärä16 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Suolainen chorizomakkara ja makea taatelitahna kohtaavat joulukinkun kuorrutteessa. Pintaan pistellyt neilikat kiinnittävät chorizosiivut kinkkuun. Resepti: Suvi Rüster
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

16 annosta
1
 
Pirkka juhlakinkku potkalla 6-8 kg (pakaste)
tai

Kuorrutus

1 ps (200 g)
 
Pirkka pehmeitä taateleita
tai
1/2 dl
 
vettä
tai
2 rkl
 
limetinmehua
tai
2–3 pkt (à 100 g)
 
Pirkka Parhaat Chorizo Castellanoa
tai
 
kokonaisia neilikoita
tai

Ravintosisältö

Energia
886 kJ / 212 kcal
Rasva
15,1 g
josta tyydyttynyttä
5,3 g
Hiilihydraatit
1,2 g
josta sokereita
1,2 g
Proteiini
17,8 g
Suola
0,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
Nosta kinkku sulamaan jääkaappiin paria vuorokautta ennen paistamista.
Ota kinkku huoneenlämpöön noin 6–8 tuntia ennen paistamista.
Aseta reunallisen uunipellin päälle uuniritilä. Nosta kinkku uuniritilän päälle kamarapuoli ylöspäin. Älä irrota verkkoa kinkun ympäriltä, sillä se pitää kinkun koossa paistamisen ajan. Pistä kinkkuun paistolämpömittari. Kun kinkun sisälämpötila on 8–10 astetta, nosta kinkku uunipellin ja ritilän kanssa 125-asteiseen uuniin. Kaada uunipellille vettä sen verran, että pinta peittyy. Lisää vettä pellille tarvittaessa, ettei kinkusta irtoava rasva valu kuivalle pellille.
Kypsennä kinkkua, kunnes sen sisälämpötila on 75–85 astetta. Aikaa kuluu kinkkukiloa kohden 60–80 minuuttia.
Anna kinkun jäähtyä kypsentämisen jälkeen puolisen tuntia. Leikkaa verkko irti kinkun ympäriltä. Kaavi tai leikkaa rasva pois kinkun päältä.
Siivilöi uunipellille valunut paistoliemi talteen kastiketta varten. Puhdista pelti ja ritilä.
Soseuta taatelit, vesi ja limetinmehu sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.
Levitä taatelitahna kinkun päälle tasaiseksi kerrokseksi. Nostele chorizoviipaleita taatelitahnan päälle. Pistele chorizot kinkkuun kiinni neilikoilla.
Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Nosta kinkku takaisin uuniritilän päälle. Aseta ritilän alle uunipelti. Nosta kinkku uuniin noin 10 minuutiksi, kunnes chorizoviipaleet ovat paistuneet rapeiksi. Säilytä kinkku viileässä.

Vinkki! Muista testata paistomittarin toimivuus ennen kuin pistät sen kinkkuun. Pidä mittaria kiehuvassa vedessä muutama minuutti. Jos lämpö nousee 98–100 asteeseen, se on kunnossa.

Kinkun paistinrasvaa ei saa kaataa viemäriin, sillä se tukkii herkästi putket. Jos paistinrasva on hyytynyttä, voi sen laittaa biojäteastiaan tai kotikompostoriin. Nestemäisen rasvan voi laittaa suljetussa kartonki- tai muovitölkissä sekajätteeseen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka Luomu pehmeä taateli 200g
    Hinta 1,79/kpl
    8,95/kg
  • Lime
    Hinta n. 0,48/kpl
    5,99/kg
  • Meira Neilikka 15g kok pussi mauste
    Hinta 1,39/kpl
    92,67/kg
  • HK Viljaporsaan Juhlakinkku potkalla tuoresuolattu n. 7 kg
    Hinta n. 62,93/kpl
    8,99/kg
  • HK Viljaporsaan Juhlakinkku n. 5 kg tuoresuolattu luuton
    Hinta n. 49,95/kpl
    9,99/kg
  • Plussa-etu −16 %
    Pirkka pehmeät taatelit 200g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 3,00/2 kpl
    7,50/kg
    Ilman Plussa-korttia 1,79/kpl (8,95/kg)
  • Plussa-etu −18 %
    Urtekram aurinkokuivattu taateli 250g luomu
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 2,99/kpl
    11,96/kg
    Ilman Plussa-korttia 3,65/kpl (14,60/kg)
  • Snellman chorizo 100g
    Etuhinta 2,49/kpl
    24,90/kg
    norm. 2,95/kpl (29,50/kg)
  • Kotivara Chorizosalami 100 g
    Etuhinta 1,99/kpl
    19,90/kg
    norm. 2,59/kpl (25,90/kg)
  • Santa Maria Neilikka kokonainen, pussi 15g
    Hinta 2,29/kpl
    152,67/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,6 (16 arviota)

  • katariina
    7 vuotta sitten
    Hei, punajuuri-linssisalaatissa ei ole sianlihaa, "tarkkuutta otsikointiin"!
  • tarkkuutta otsikointiin
    7 vuotta sitten
    Pohjois-Afrikkalaisia makuja. Kyseisellä alueella ei syödä sianlihaa, uskonnon vuoksi. Taateleita kyllä käytetään ko. alueella ruoanlaiton yhteydessä, mutta chorizo ei kuulu Pohjois-Afrikkaan, vaan Espanjaan ja Espanja kuuluu Eurooppaan. Myös chorizossa käytetään sianlihaa, vaikka on myös tarjolla kalkkunasta valmistettua chorizoa.
  • K-Kuluttajapalvelu
    7 vuotta sitten
    tarkkuutta otsikointiin, kiitos palautteestasi. Emme löytäneet K-Ruoka-lehdestä tai muista julkaisuistamme tämän reseptin osalta viittausta Pohjois-Afrikkaan. Voisitko olla meihin vielä yhteydessä ja kertoa tarkemmin, missä kuvailemasi viittaus on esiintynyt. Yhteyttä voit ottaa sivuston palautelomakkeen kautta tai sähköpostilla (kuluttajapalvelu@kesko.fi).