Dijonin joulukinkku  Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Dijonin joulukinkku

  • Annosmäärä12 annos
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Dijonin joulukinkku on kuorrutettu vahvalla kokojyväsinapilla.
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

12 annos
1 (n. 4,5 kg)
 
Pirkka tuoresuolattu juhlakinkku
tai

Kuorrutus

n. 1 prk (210 g)
 
Maille Dijon kokojyväsinappia
tai
 
tähtianiksia
tai
 
tuoretta rosmariinia
tai

Ravintosisältö

Energia
3 519 kJ / 841 kcal
Rasva
61 g
josta tyydyttynyttä
20,6 g
Hiilihydraatit
1,6 g
josta sokereita
1 g
Proteiini
71,7 g
Suola
1,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Nosta kinkku huoneenlämpöön. Kinkun sisälämpötilan tulisi olla uuniin laitettaessa noin 10 astetta. (Pakastettu juhlakinkku sulaa noin 2 vuorokautta kylmässä.) Testaa paistomittarin toimivuus ennen käyttöä upottamalla sen kärki kiehuvaan veteen. Lämpötilan tulee nousta 100 asteeseen. Pyyhi lihan pinta talouspaperilla kuivaksi.

Nosta kinkku ritilälle uunipannun päälle nahkapuoli ylöspäin. Työnnä paistomittari kinkun paksuimpaan kohtaan niin, että sen kärki tulee mahdollisimman keskelle. Paistomittari kannattaa työntää kinkun kylkeen, jotta pistoreiästä kypsänä tihkuva lihasneste ei kostuta myöhemmin tehtävää kuorrutusta. Kaada uunipannulle vettä, jotta pannulle valuva lihasneste ei pala.

Kypsennä kinkkua 125-asteisessa uunissa, kunnes paistomittari osoittaa 75–80 astetta. Aikaa kuluu 60–80 minuuttia/kg. Aika vaihtelee kinkun koon, muodon ja alkulämpötilan mukaan. Kinkku on mehevä 75-asteisena. Perinteisen pehmeä ja murea se on 80-asteisena.

Anna kinkun hieman jäähtyä. Poista verkko ja nahka. Sivele pinta sinapilla. Kuorruta kinkkua 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Koristele kinkku tähtianiksilla ja rosmariinilla.

Tarjoa 50–100 g kypsää kinkkua/annos.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Maille kokojyväsinappi 210 g
    Hinta 2,99/kpl
    14,24/kg
  • Santa Maria Tähtianis kokonainen, pussi 15g
    Hinta 2,59/kpl
    172,67/kg
  • Sallinen Tähtianis 120g
    Hinta 13,95/kpl
    116,25/kg
  • Järvikylä Rosmariini rasia 20g
    Hinta 3,95/kpl
  • Rosmariini 20g 1lk
    Hinta 1,69/kpl
    84,50/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (50 arviota)

  • ike
    8 vuotta sitten
    Pienistä porsaista ei hirveesti lihaa irtoa. Pelkkiä pieniä kinkkuja tuskin siis kannattaa tuottaa.
  • Jarkki
    8 vuotta sitten
    Miksi yhdenhengen talouteen ei ole pieniä valmiskinkkuja? Ei mitään kinkkurullia vaan OIKEA kinkku :)
  • Juha
    8 vuotta sitten
    Mihin sopii se kaikki rasva ? Ainakin sitä paistopussiin ilmestyy yli litra ?
  • Susa
    8 vuotta sitten
    Näyttää herkulliselta