Dijonin joulukinkku
Dijonin joulukinkku on kuorrutettu vahvalla kokojyväsinapilla.
- yli 60 min
- 216 kcal / annos (100g)
Ainekset
- 1(n. 4,5 kg)Pirkka tuoresuolattu juhlakinkku
Kuorrutus
- n. 1prk(210 g)Maille Dijon kokojyväsinappia
- tähtianiksia
- tuoretta rosmariinia
Valmistus
yli 60 min- Nosta kinkku huoneenlämpöön. Kinkun sisälämpötilan tulisi olla uuniin laitettaessa noin 10 astetta. (Pakastettu juhlakinkku sulaa noin 2 vuorokautta kylmässä.) Testaa paistomittarin toimivuus ennen käyttöä upottamalla sen kärki kiehuvaan veteen. Lämpötilan tulee nousta 100 asteeseen. Pyyhi lihan pinta talouspaperilla kuivaksi.
- Nosta kinkku ritilälle uunipannun päälle nahkapuoli ylöspäin. Työnnä paistomittari kinkun paksuimpaan kohtaan niin, että sen kärki tulee mahdollisimman keskelle. Paistomittari kannattaa työntää kinkun kylkeen, jotta pistoreiästä kypsänä tihkuva lihasneste ei kostuta myöhemmin tehtävää kuorrutusta. Kaada uunipannulle vettä, jotta pannulle valuva lihasneste ei pala.
- Kypsennä kinkkua 125-asteisessa uunissa, kunnes paistomittari osoittaa 75-80 astetta. Aikaa kuluu 60-80 minuuttia/kg. Aika vaihtelee kinkun koon, muodon ja alkulämpötilan mukaan. Kinkku on mehevä 75-asteisena. Perinteisen pehmeä ja murea se on 80-asteisena.
- Anna kinkun hieman jäähtyä. Poista verkko ja nahka. Sivele pinta sinapilla. Kuorruta kinkkua 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Koristele kinkku tähtianiksilla ja rosmariinilla.
Tiesitkö että...
Tarjoa 50-100 g kypsää kinkkua/annos.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 100g100 g
- 216 kcal905 kJ
- Proteiinia 18,4 g
- Hiilihydraatteja1,34 g
- Rasvaa15,6 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Pienistä porsaista ei hirveesti lihaa irtoa. Pelkkiä pieniä kinkkuja tuskin siis kannattaa tuottaa.
Miksi yhdenhengen talouteen ei ole pieniä valmiskinkkuja? Ei mitään kinkkurullia vaan OIKEA kinkku :)
Mihin sopii se kaikki rasva ? Ainakin sitä paistopussiin ilmestyy yli litra ?
Näyttää herkulliselta