Pinjansiemenillä kuorrutettu joulukinkku Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Pinjansiemenillä kuorrutettu joulukinkku

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Sinappi ja pinjansiemenet hunnuttavat joulukinkun vähällä vaivalla juhlakuntoon.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

12 annosta
1 kpl (n. 4,5 kg)
 
Pirkka tuoresuolattu viljapossun juhlakinkku
tai

Kuorrutus

n. 1 dl
 
tai
n. 1 1/2 dl
 
Pirkka pinjansiemeniä
tai
 
(tuoretta timjamia)
tai

Ravintosisältö

Energia
3 732 kJ / 892 kcal
Rasva
66,5 g
josta tyydyttynyttä
20,9 g
Hiilihydraatit
2 g
josta sokereita
1,5 g
Proteiini
72,6 g
Suola
0,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Nosta kinkku huoneenlämpöön. Kinkun sisälämpötilan tulisi olla uuniin laitettaessa noin 10 astetta. (Pakastettu juhlakinkku sulaa noin 2 vuorokautta kylmässä.) Testaa paistomittarin toimivuus ennen käyttöä upottamalla sen kärki kiehuvaan veteen. Lämpötilan tulee nousta 100 asteeseen. Huuhtele kinkku nopeasti kylmällä vedellä ja pyyhi lihan pinta talouspaperilla kuivaksi.

Nosta kinkku ritilälle uunipannun päälle nahkapuoli ylöspäin. Työnnä paistomittari kinkun paksuimpaan kohtaan niin, että sen kärki tulee mahdollisimman keskelle. Paistomittari kannattaa työntää kinkun kylkeen, jotta pistoreiästä kypsänä tihkuva lihasneste ei kostuta myöhemmin tehtävää kuorrutusta. Kaada uunipannulle vettä, jotta pannulle valuva lihasneste ei pala ja kinkku pysyy mehevänä.

Kypsennä kinkkua 125-asteisessa uunissa, kunnes paistomittari osoittaa 75–80 astetta. Aikaa kuluu 60–80 minuuttia/kg. Aika vaihtelee kinkun koon, muodon ja alkulämpötilan mukaan. Kinkku on mehevä 75-asteisena. Perinteisen pehmeä ja murea se on 80-asteisena.

Anna kinkun jäähtyä foliolla peitettynä. Poista verkko ja nahka. Sivele pinta sinapilla ja ripottele päälle pinjansiemeniä. Kuorruta kinkkua 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes pinjansiemenet saavat kauniin ruskean värin. Koristele kinkku muutamalla tuoreella timjamin oksalla.

Tarjoa 50–100 g kypsää kinkkua/annos. Kinkun paistinrasvaa ei saa kaataa viemäriin, sillä se tukkii herkästi putket. Jos paistinrasva on hyytynyttä, voi sen laittaa biojäteastiaan tai kotikompostoriin. Nestemäisen rasvan voi laittaa suljetussa kartonki- tai muovitölkissä sekajätteeseen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka sinappi tulinen 125g
    Hinta 1,09/kpl
    8,72/kg
  • Pirkka pinjansiemen 100g
    Hinta 4,79/kpl
    47,90/kg
  • Järvikylä Timjami rasia 20g
    Hinta 2,99/kpl
  • Auran sinappi mieto 125g
    Hinta 1,25/kpl
    10,00/kg
  • Turun Sinappia Väkevä Tuubi 125 g
    Hinta 1,35/kpl
    10,80/kg
  • Salliselta pinjansiemen 100g
    Hinta 4,99/kpl
    49,90/kg
  • Plussa-etu
    Earth Control Pinjansiemenet 30g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 2,99/kpl
    99,67/kg
    Ilman Plussa-korttia 3,15/kpl (105,00/kg)
  • Järvikylä timjami rkk FI
    Hinta 1,89/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 2,6 (7 arviota)