Pirkka joulukinkut
- Valmistusaikayli 60 min
Pirkka-koekeittiön paisto- ja kuorrutusohjeilla varmistat joulukinkun onnistumisen.
Ainekset
Pirkka kinkkurulla (n. 3 kg) tai Pirkka juhlakinkku (n. 5 kg) tai Pirkka perinteinen joulukinkku (n. 10 kg) tai | |
Kuorrutus | |
---|---|
1 | kananmunan keltuainen tai |
3 rkl | Pirkka sinappia tai |
4 kpl (n. 25 g) | tai |
Valmistus
yli 60 min
Anna pakastetun kinkkurullan tai kinkun sulaa hitaasti viileässä. Kinkkurulla sulaa koosta riippuen 1–2 päivässä; juhlakinkun ja pienen perinteisen joulukinkun sulaminen kestää 3–4 päivää. Kinkun sisälämpötilan tulisi olla noin +10 astetta uuniin laitettaessa.
Testaa paistomittarin toimivuus. Pane mittarin kärki kiehuvaan, poreilevaan veteen. Jos mittari on kunnossa, se näyttää 98–100 astetta.
Pyyhi kinkun pinta talouspaperilla kuivaksi. Nosta kinkku ritilälle foliolla vuoratun uunipannun päälle nahkapuoli ylöspäin. Kinkkurullan voit kypsentää vuoassa. Työnnä paistomittari kinkun paksuimpaan kohtaan niin, että sen kärki tulee mahdollisimman keskelle. Mittarin kärki ei saa koskettaa luuta. Paistomittari kannattaa laittaa kinkun kylkeen, jotta mittarin pistoreiästä kypsänä tihkuva lihasneste ei kostuta myöhemmin tehtävää kuorrutusta.
Kypsennä kinkku 125 asteen lämmössä kunnes paistomittari osoittaa noin 75–80 astetta. Kinkkurullan kypsennyslämpötila voi olla vähän korkeampi eli 150 astetta. Aikaa kuluu noin 60–80 minuuttia/kg. Aika vaihtelee kinkun koon, muodon ja alkulämpötilan mukaan. Kinkku on mehevä 75-asteisena. Perinteisen pehmeä ja murea se on 80-asteisena.
Anna kinkun jäähtyä foliolla peitettynä. Poista verkko ja nahka. Sivele pinta sinapilla tai sinappi-keltuaisseoksella ja ripottele päälle murskattuja hapankorppuja. (Hienonna hapankorput karkeaksi rouheeksi monitoimikoneessa tai morttelissa.) Kuorruta kinkkua 250 asteen uuninlämmössä noin 10 minuuttia, kunnes pinta saa vähän väriä.
Tarjoa 50–100 g kypsää kinkkua/annos.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka sinappi tulinen 125gHinta 1,09/kpl8,72/kg
- Pirkka hapankorppu 400gHinta 1,45/kpl3,62/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Auran sinappi mieto 125gHinta 1,25/kpl10,00/kg
- Turun Sinappia Väkevä Tuubi 125 gHinta 1,39/kpl11,12/kg
- Oululainen Hapankorppu 200 gHinta 2,15/kpl10,75/kg
- Vaasan hapankorppu original 200gHinta 1,69/kpl8,45/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,3(14 arviota)
- yli 60 min4,7(24 arviota)
- yli 60 min2,3(3 arviota)
- yli 60 min2,3(7 arviota)
- yli 60 min
- yli 60 min2,6(7 arviota)
- yli 60 min3,9(37 arviota)
- yli 60 min3,1(21 arviota)
Arvostele resepti
ka. 5,0 (7 arviota)