Hyppää sisältöön
Pirkka joulukinkutTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Pirkka joulukinkut

  • Valmistusaikayli 60 min
Pirkka-koekeittiön paisto- ja kuorrutusohjeilla varmistat joulukinkun onnistumisen.

    Ainekset

     
     
     
    Pirkka kinkkurulla (n. 3 kg)
    tai
    Pirkka juhlakinkku (n. 5 kg)
    tai
    Pirkka perinteinen joulukinkku (n. 10 kg)
    tai

    Kuorrutus

    1
     
    kananmunan keltuainen
    tai
    3 rkl
     
    Pirkka sinappia
    tai
    4 kpl (n. 25 g)
     
    tai

    Valmistus

    yli 60 min
    Anna pakastetun kinkkurullan tai kinkun sulaa hitaasti viileässä. Kinkkurulla sulaa koosta riippuen 1–2 päivässä; juhlakinkun ja pienen perinteisen joulukinkun sulaminen kestää 3–4 päivää. Kinkun sisälämpötilan tulisi olla noin +10 astetta uuniin laitettaessa.
    Testaa paistomittarin toimivuus. Pane mittarin kärki kiehuvaan, poreilevaan veteen. Jos mittari on kunnossa, se näyttää 98–100 astetta.
    Pyyhi kinkun pinta talouspaperilla kuivaksi. Nosta kinkku ritilälle foliolla vuoratun uunipannun päälle nahkapuoli ylöspäin. Kinkkurullan voit kypsentää vuoassa. Työnnä paistomittari kinkun paksuimpaan kohtaan niin, että sen kärki tulee mahdollisimman keskelle. Mittarin kärki ei saa koskettaa luuta. Paistomittari kannattaa laittaa kinkun kylkeen, jotta mittarin pistoreiästä kypsänä tihkuva lihasneste ei kostuta myöhemmin tehtävää kuorrutusta.
    Kypsennä kinkku 125 asteen lämmössä kunnes paistomittari osoittaa noin 75–80 astetta. Kinkkurullan kypsennyslämpötila voi olla vähän korkeampi eli 150 astetta. Aikaa kuluu noin 60–80 minuuttia/kg. Aika vaihtelee kinkun koon, muodon ja alkulämpötilan mukaan. Kinkku on mehevä 75-asteisena. Perinteisen pehmeä ja murea se on 80-asteisena.
    Anna kinkun jäähtyä foliolla peitettynä. Poista verkko ja nahka. Sivele pinta sinapilla tai sinappi-keltuaisseoksella ja ripottele päälle murskattuja hapankorppuja. (Hienonna hapankorput karkeaksi rouheeksi monitoimikoneessa tai morttelissa.) Kuorruta kinkkua 250 asteen uuninlämmössä noin 10 minuuttia, kunnes pinta saa vähän väriä.
    Tarjoa 50–100 g kypsää kinkkua/annos.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka sinappi tulinen 125g
      Hinta 1,09/kpl
      8,72/kg
    • Pirkka hapankorppu 400g
      Hinta 1,45/kpl
      3,62/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,59/kpl
      3,90/kg
    • Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464g
      Hinta 2,19/kpl
      4,72/kg
    • Auran sinappi mieto 125g
      Hinta 1,25/kpl
      10,00/kg
    • Turun Sinappia Väkevä Tuubi 125 g
      Hinta 1,39/kpl
      11,12/kg
    • Oululainen Hapankorppu 200 g
      Hinta 2,15/kpl
      10,75/kg
    • Vaasan hapankorppu original 200g
      Hinta 1,69/kpl
      8,45/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 5,0 (7 arviota)