Pirkka joulukinkutTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Pirkka joulukinkut

Pirkka-koekeittiön paisto- ja kuorrutusohjeilla varmistat joulukinkun onnistumisen.

  • yli 60 min
  • 0 kcal / 100 g

Ainekset

    • Pirkka kinkkurulla (n. 3 kg)
    • tai
    • Pirkka juhlakinkku (n. 5 kg)
    • tai
    • Pirkka perinteinen joulukinkku (n. 10 kg)

Kuorrutus

    • 1kananmunan keltuainen
    • 3rklPirkka sinappia
    • 4kpl(n. 25 g)Pirkka hapankorppuja

Valmistus

yli 60 min
  1. Anna pakastetun kinkkurullan tai kinkun sulaa hitaasti viileässä. Kinkkurulla sulaa koosta riippuen 1-2 päivässä; juhlakinkun ja pienen perinteisen joulukinkun sulaminen kestää 3-4 päivää. Kinkun sisälämpötilan tulisi olla noin +10 astetta uuniin laitettaessa.
  2. Testaa paistomittarin toimivuus. Pane mittarin kärki kiehuvaan, poreilevaan veteen. Jos mittari on kunnossa, se näyttää 98-100 astetta.
  3. Pyyhi kinkun pinta talouspaperilla kuivaksi. Nosta kinkku ritilälle foliolla vuoratun uunipannun päälle nahkapuoli ylöspäin. Kinkkurullan voit kypsentää vuoassa. Työnnä paistomittari kinkun paksuimpaan kohtaan niin, että sen kärki tulee mahdollisimman keskelle. Mittarin kärki ei saa koskettaa luuta. Paistomittari kannattaa laittaa kinkun kylkeen, jotta mittarin pistoreiästä kypsänä tihkuva lihasneste ei kostuta myöhemmin tehtävää kuorrutusta.
  4. Kypsennä kinkku 125 asteen lämmössä kunnes paistomittari osoittaa noin 75-80 astetta. Kinkkurullan kypsennyslämpötila voi olla vähän korkeampi eli 150 astetta. Aikaa kuluu noin 60-80 minuuttia/kg. Aika vaihtelee kinkun koon, muodon ja alkulämpötilan mukaan. Kinkku on mehevä 75-asteisena. Perinteisen pehmeä ja murea se on 80-asteisena.
  5. Anna kinkun jäähtyä foliolla peitettynä. Poista verkko ja nahka. Sivele pinta sinapilla tai sinappi-keltuaisseoksella ja ripottele päälle murskattuja hapankorppuja. (Hienonna hapankorput karkeaksi rouheeksi monitoimikoneessa tai morttelissa.) Kuorruta kinkkua 250 asteen uuninlämmössä noin 10 minuuttia, kunnes pinta saa vähän väriä.

Tiesitkö että...

Tarjoa 50-100 g kypsää kinkkua/annos.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 0 kcalNaN kJ
  • Proteiinia NaN g
  • HiilihydraattejaNaN g
  • RasvaaNaN g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    1,49/kpl2,57/kg
  • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    2,59/kpl2,54/kg
  • Kotitilan maalaismunat 1020g L15
    Kotitilan maalaismunat 1020g L15
    2,69/kpl2,64/kg
  • Pirkka sinappi mieto 125g
    Pirkka sinappi mieto 125g
    0,85/kpl6,80/kg
  • Pirkka sinappi tulinen 125g
    Pirkka sinappi tulinen 125g
    0,85/kpl6,80/kg
  • Pirkka Sinappi 275g mieto
    Pirkka Sinappi 275g mieto
    1,55/kpl5,64/kg
  • Pirkka hapankorppu 400g
    Pirkka hapankorppu 400g
    1,79/kpl4,48/kg
  • Oululainen Hapankorppu 200 g
    Oululainen Hapankorppu 200 g
    1,69/kpl8,45/kg
  • Oululainen hapankorppu 740g
    Oululainen hapankorppu 740g
    3,89/kpl5,26/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 4 arvostelua