Pirkka joulukinkutTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Pirkka joulukinkut

 • Valmistusaikayli 60 min
Pirkka-koekeittiön paisto- ja kuorrutusohjeilla varmistat joulukinkun onnistumisen.

  Ainekset

   
   
   
  Pirkka kinkkurulla (n. 3 kg)
  tai
  Pirkka juhlakinkku (n. 5 kg)
  tai
  Pirkka perinteinen joulukinkku (n. 10 kg)
  tai

  Kuorrutus

  1
   
  kananmunan keltuainen
  tai
  3 rkl
   
  Pirkka sinappia
  tai
  4 kpl (n. 25 g)
   
  tai

  Valmistus

  yli 60 min

  Anna pakastetun kinkkurullan tai kinkun sulaa hitaasti viileässä. Kinkkurulla sulaa koosta riippuen 1–2 päivässä; juhlakinkun ja pienen perinteisen joulukinkun sulaminen kestää 3–4 päivää. Kinkun sisälämpötilan tulisi olla noin +10 astetta uuniin laitettaessa.

  Testaa paistomittarin toimivuus. Pane mittarin kärki kiehuvaan, poreilevaan veteen. Jos mittari on kunnossa, se näyttää 98–100 astetta.

  Pyyhi kinkun pinta talouspaperilla kuivaksi. Nosta kinkku ritilälle foliolla vuoratun uunipannun päälle nahkapuoli ylöspäin. Kinkkurullan voit kypsentää vuoassa. Työnnä paistomittari kinkun paksuimpaan kohtaan niin, että sen kärki tulee mahdollisimman keskelle. Mittarin kärki ei saa koskettaa luuta. Paistomittari kannattaa laittaa kinkun kylkeen, jotta mittarin pistoreiästä kypsänä tihkuva lihasneste ei kostuta myöhemmin tehtävää kuorrutusta.

  Kypsennä kinkku 125 asteen lämmössä kunnes paistomittari osoittaa noin 75–80 astetta. Kinkkurullan kypsennyslämpötila voi olla vähän korkeampi eli 150 astetta. Aikaa kuluu noin 60–80 minuuttia/kg. Aika vaihtelee kinkun koon, muodon ja alkulämpötilan mukaan. Kinkku on mehevä 75-asteisena. Perinteisen pehmeä ja murea se on 80-asteisena.

  Anna kinkun jäähtyä foliolla peitettynä. Poista verkko ja nahka. Sivele pinta sinapilla tai sinappi-keltuaisseoksella ja ripottele päälle murskattuja hapankorppuja. (Hienonna hapankorput karkeaksi rouheeksi monitoimikoneessa tai morttelissa.) Kuorruta kinkkua 250 asteen uuninlämmössä noin 10 minuuttia, kunnes pinta saa vähän väriä.

  Tarjoa 50–100 g kypsää kinkkua/annos.

  Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

  Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

  Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka hapankorppu 400g
   Hinta 1,99/kpl
   4,98/kg
  Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

  Voisit pitää myös näistä

  Arvostele resepti

  ka. 5,0 (7 arviota)