Pirkka joulukinkut
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
Pirkka kinkkurulla (n. 3 kg) tai Pirkka juhlakinkku (n. 5 kg) tai Pirkka perinteinen joulukinkku (n. 10 kg) tai | |
Kuorrutus | |
---|---|
1 | kananmunan keltuainen tai |
3 rkl | Pirkka sinappia tai |
4 kpl (n. 25 g) | tai |
Valmistus
Anna pakastetun kinkkurullan tai kinkun sulaa hitaasti viileässä. Kinkkurulla sulaa koosta riippuen 1–2 päivässä; juhlakinkun ja pienen perinteisen joulukinkun sulaminen kestää 3–4 päivää. Kinkun sisälämpötilan tulisi olla noin +10 astetta uuniin laitettaessa.
Testaa paistomittarin toimivuus. Pane mittarin kärki kiehuvaan, poreilevaan veteen. Jos mittari on kunnossa, se näyttää 98–100 astetta.
Pyyhi kinkun pinta talouspaperilla kuivaksi. Nosta kinkku ritilälle foliolla vuoratun uunipannun päälle nahkapuoli ylöspäin. Kinkkurullan voit kypsentää vuoassa. Työnnä paistomittari kinkun paksuimpaan kohtaan niin, että sen kärki tulee mahdollisimman keskelle. Mittarin kärki ei saa koskettaa luuta. Paistomittari kannattaa laittaa kinkun kylkeen, jotta mittarin pistoreiästä kypsänä tihkuva lihasneste ei kostuta myöhemmin tehtävää kuorrutusta.
Kypsennä kinkku 125 asteen lämmössä kunnes paistomittari osoittaa noin 75–80 astetta. Kinkkurullan kypsennyslämpötila voi olla vähän korkeampi eli 150 astetta. Aikaa kuluu noin 60–80 minuuttia/kg. Aika vaihtelee kinkun koon, muodon ja alkulämpötilan mukaan. Kinkku on mehevä 75-asteisena. Perinteisen pehmeä ja murea se on 80-asteisena.
Anna kinkun jäähtyä foliolla peitettynä. Poista verkko ja nahka. Sivele pinta sinapilla tai sinappi-keltuaisseoksella ja ripottele päälle murskattuja hapankorppuja. (Hienonna hapankorput karkeaksi rouheeksi monitoimikoneessa tai morttelissa.) Kuorruta kinkkua 250 asteen uuninlämmössä noin 10 minuuttia, kunnes pinta saa vähän väriä.
Tarjoa 50–100 g kypsää kinkkua/annos.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka sinappi tulinen 125gHinta 1,09/kpl8,72/kg
- Pirkka hapankorppu 400gHinta 2,39/kpl5,98/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Pirkka sinappi mieto 125gHinta 1,09/kpl8,72/kg
- Meira perinteinen sinappi 950gHinta 4,25/kpl4,47/kg
- Oululainen hapankorppu 740gHinta 5,29/kpl7,15/kg
- Oululainen Hapankorppu 200 gHinta 2,09/kpl10,45/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,2(13 arviota)
- yli 60 min4,8(23 arviota)
- yli 60 min3,5(2 arviota)
- yli 60 min3,2(5 arviota)
- yli 60 min2,3(3 arviota)
- yli 60 min2,3(7 arviota)
- yli 60 min2,6(8 arviota)
- yli 60 min3,9(13 arviota)