Hyppää sisältöön
Aprikoosikuorrutettu joulukinkkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Aprikoosikuorrutettu joulukinkku

  • Annosmäärän. 30 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
Kuorruta joulukinkku näyttävästi aprikooseilla, neilikoilla ja mantelilastuilla.
  • Gluteeniton

Ainekset

n. 30 annosta
1 (n. 6 kg)
 
Pirkka juhlakinkku
tai

Kuorrutus

1 ps (200 g)
 
tai
1 dl
 
vettä
tai
1/2 dl
 
Pirkka sinappia
tai
1
 
kananmunan keltuainen
tai
1 rkl
 
perunajauhoja
tai
n. 1/2 ps (à 11 g)
 
kokonaisia neilikoita
tai
1/2 ps (à 100 g)
 
mantelilastuja
tai

Ravintosisältö

Energia
1 556 kJ / 372 kcal
Rasva
26,2 g
josta tyydyttynyttä
8,8 g
Hiilihydraatit
3,6 g
josta sokereita
3,2 g
Proteiini
30,7 g
Suola
0,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
Sulata juhlakinkku hitaasti jääkaapissa. Kinkku sulaa noin 2 päivässä, koosta riippuen. Nosta kinkku huoneenlämpöön. Kinkun sisälämpötilan tulisi olla uuniin laitettaessa noin 10 astetta.
Testaa paistomittarin toimivuus. Pane mittarin kärki kiehuvaan, poreilevaan veteen. Kun mittari on kunnossa, se näyttää 98–100 astetta.
Pyyhi kinkun pinta talouspaperilla kuivaksi. Nosta kinkku ritilälle foliolla vuoratun uunipannun päälle nahkapuoli ylöspäin. Työnnä paistomittari kinkun paksuimpaan kohtaan niin, että sen kärki tulee mahdollisimman keskelle. Paistomittari kannattaa työntää kinkun kylkeen, jotta pistoreiästä kypsänä tihkuva lihasneste ei kostuta myöhemmin tehtävää kuorrutusta.
Kypsennä kinkkua 125 asteessa, kunnes paistomittari osoittaa 75–80 astetta. Aikaa kuluu 60–80 minuuttia/kg. Aika vaihtelee kinkun koon, muodon ja alkulämpötilan mukaan. Kinkku on mehevä 75-asteisena, pehmeä ja murea 80-asteisena.
Anna kinkun jäähtyä foliolla peitettynä. Poista verkko ja nahka. Keitä pehmeitä aprikooseja vedessä 5–10 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt niihin. Sivele kinkun pinta sinappi-keltuais-perunajauhoseoksella. Halkaise pehmeät aprikoosit. Kiinnitä aprikoosit kinkun pintaan kokonaisilla neilikoilla. Pistele aprikoosien väliin mantelilastuja. Kuorruta kinkkua 225 asteessa 5–10 minuuttia, kunnes mantelit saavat kauniin ruskean värin.
Kinkun paistinrasvaa ei saa kaataa viemäriin, sillä se tukkii herkästi putket. Jos paistinrasva on hyytynyttä, voi sen laittaa biojäteastiaan tai kotikompostoriin. Nestemäisen rasvan voi laittaa suljetussa kartonki- tai muovitölkissä sekajätteeseen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka sinappi tulinen 125g
    Hinta 1,09/kpl
    8,72/kg
  • Pirkka perunajauho 500g gluteeniton
    Hinta 1,29/kpl
    2,58/kg
  • Meira Neilikka 15g kok pussi mauste
    Hinta 1,39/kpl
    92,67/kg
  • Meira Mantelilastu 50g pussi
    Hinta 1,89/kpl
    37,80/kg
  • Grefinn Super Nuts aprikoosi 200g
    Hinta 4,49/kpl
    22,45/kg
  • Sallinen Aprikoosi 200g
    Hinta 2,99/kpl
    14,95/kg
  • Auran sinappi mieto 125g
    Hinta 1,25/kpl
    10,00/kg
  • Turun Sinappia Väkevä Tuubi 125 g
    Hinta 1,39/kpl
    11,12/kg
  • Plussa-etu
    Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 3,00/2 kpl
    3,68/kg
    Ilman Plussa-korttia 1,59/kpl (3,90/kg)
  • Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464g
    Hinta 2,19/kpl
    4,72/kg
  • Helmi perunajauhot 500g gluteeniton
    Hinta 1,45/kpl
    2,90/kg
  • Helmi Luomu perunajauho 500g
    Hinta 2,29/kpl
    4,58/kg
  • Santa Maria Neilikka kokonainen, pussi 15g
    Hinta 2,29/kpl
    152,67/kg
  • Dr. Oetker Mantelilastu 50g
    Hinta 1,99/kpl
    39,80/kg
  • Sallinen Mantelilastu 70g
    Hinta 1,59/kpl
    22,71/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 2,3 (3 arviota)

  • tortilla
    7 vuotta sitten
    Missä se kinkun paitomittari luuraa