Aprikoosikuorrutettu joulukinkkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Aprikoosikuorrutettu joulukinkku

  • Annosmäärän. 30 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
Kuorruta joulukinkku näyttävästi aprikooseilla, neilikoilla ja mantelilastuilla.
  • Gluteeniton

Ainekset

n. 30 annosta
1 (n. 6 kg)
 
Pirkka juhlakinkku
tai

Kuorrutus

1 ps (200 g)
 
tai
1 dl
 
vettä
tai
1/2 dl
 
Pirkka sinappia
tai
1
 
kananmunan keltuainen
tai
1 rkl
 
perunajauhoja
tai
n. 1/2 ps (à 11 g)
 
kokonaisia neilikoita
tai
1/2 ps (à 100 g)
 
mantelilastuja
tai

Ravintosisältö

Energia
1 556 kJ / 372 kcal
Rasva
26,2 g
josta tyydyttynyttä
8,8 g
Hiilihydraatit
3,6 g
josta sokereita
3,2 g
Proteiini
30,7 g
Suola
0,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Sulata juhlakinkku hitaasti jääkaapissa. Kinkku sulaa noin 2 päivässä, koosta riippuen. Nosta kinkku huoneenlämpöön. Kinkun sisälämpötilan tulisi olla uuniin laitettaessa noin 10 astetta.

Testaa paistomittarin toimivuus. Pane mittarin kärki kiehuvaan, poreilevaan veteen. Kun mittari on kunnossa, se näyttää 98–100 astetta.

Pyyhi kinkun pinta talouspaperilla kuivaksi. Nosta kinkku ritilälle foliolla vuoratun uunipannun päälle nahkapuoli ylöspäin. Työnnä paistomittari kinkun paksuimpaan kohtaan niin, että sen kärki tulee mahdollisimman keskelle. Paistomittari kannattaa työntää kinkun kylkeen, jotta pistoreiästä kypsänä tihkuva lihasneste ei kostuta myöhemmin tehtävää kuorrutusta.

Kypsennä kinkkua 125 asteessa, kunnes paistomittari osoittaa 75–80 astetta. Aikaa kuluu 60–80 minuuttia/kg. Aika vaihtelee kinkun koon, muodon ja alkulämpötilan mukaan. Kinkku on mehevä 75-asteisena, pehmeä ja murea 80-asteisena.

Anna kinkun jäähtyä foliolla peitettynä. Poista verkko ja nahka. Keitä pehmeitä aprikooseja vedessä 5–10 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt niihin. Sivele kinkun pinta sinappi-keltuais-perunajauhoseoksella. Halkaise pehmeät aprikoosit. Kiinnitä aprikoosit kinkun pintaan kokonaisilla neilikoilla. Pistele aprikoosien väliin mantelilastuja. Kuorruta kinkkua 225 asteessa 5–10 minuuttia, kunnes mantelit saavat kauniin ruskean värin.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka pehmeä aprikoosi 200g
    Hinta 3,89/kpl
    19,45/kg
  • Pirkka sinappi tulinen 125g
    Hinta 1,09/kpl
    8,72/kg
  • Pirkka perunajauho 500g gluteeniton
    Hinta 1,25/kpl
    2,50/kg
  • Meira Neilikka 15g kok pussi mauste
    Hinta 1,65/kpl
    110,00/kg
  • Pirkka mantelilastu 100g
    Hinta 2,09/kpl
    20,90/kg
  • Earth Control 250g Sweet Apricots
    Hinta 6,25/kpl
    25,00/kg
  • Urtekram luomu Makea aprikoosi 150g
    Hinta 4,45/kpl
    29,67/kg
  • Pirkka Sinappi 275g mieto
    Hinta 1,99/kpl
    7,24/kg
  • Pirkka Parhaat konjakkisinappi 200g
    Hinta 4,95/kpl
    24,75/kg
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
  • Kolmen Konstin perunajauhot 500g gluteeniton
    Hinta 1,29/kpl
    2,58/kg
  • Finnamyl 500g Luomu perunajauho
    Hinta 2,15/kpl
    4,30/kg
  • Santa Maria Neilikka kokonainen, pussi 15g
    Hinta 2,29/kpl
    152,67/kg
  • Sallinen Mantelilastu 70g
    Hinta 1,59/kpl
    22,71/kg
  • Meira Mantelilastu 140g
    Hinta 4,29/kpl
    30,64/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 2,3 (3 arviota)

  • tortilla
    6 vuotta sitten
    Missä se kinkun paitomittari luuraa