Aprikoosikuorrutettu joulukinkku
- Annosmäärän. 30 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
Kuorruta joulukinkku näyttävästi aprikooseilla, neilikoilla ja mantelilastuilla.
- Gluteeniton
Ainekset
n. 30 annosta
1 (n. 6 kg) | Pirkka juhlakinkku tai |
Kuorrutus | |
---|---|
1 ps (200 g) | tai |
1 dl | vettä tai |
1/2 dl | Pirkka sinappia tai |
1 | kananmunan keltuainen tai |
1 rkl | perunajauhoja tai |
n. 1/2 ps (à 11 g) | kokonaisia neilikoita tai |
1/2 ps (à 100 g) | mantelilastuja tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 556 kJ / 372 kcal |
Rasva | 26,2 g |
josta tyydyttynyttä | 8,8 g |
Hiilihydraatit | 3,6 g |
josta sokereita | 3,2 g |
Proteiini | 30,7 g |
Suola | 0,3 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Sulata juhlakinkku hitaasti jääkaapissa. Kinkku sulaa noin 2 päivässä, koosta riippuen. Nosta kinkku huoneenlämpöön. Kinkun sisälämpötilan tulisi olla uuniin laitettaessa noin 10 astetta.
Testaa paistomittarin toimivuus. Pane mittarin kärki kiehuvaan, poreilevaan veteen. Kun mittari on kunnossa, se näyttää 98–100 astetta.
Pyyhi kinkun pinta talouspaperilla kuivaksi. Nosta kinkku ritilälle foliolla vuoratun uunipannun päälle nahkapuoli ylöspäin. Työnnä paistomittari kinkun paksuimpaan kohtaan niin, että sen kärki tulee mahdollisimman keskelle. Paistomittari kannattaa työntää kinkun kylkeen, jotta pistoreiästä kypsänä tihkuva lihasneste ei kostuta myöhemmin tehtävää kuorrutusta.
Kypsennä kinkkua 125 asteessa, kunnes paistomittari osoittaa 75–80 astetta. Aikaa kuluu 60–80 minuuttia/kg. Aika vaihtelee kinkun koon, muodon ja alkulämpötilan mukaan. Kinkku on mehevä 75-asteisena, pehmeä ja murea 80-asteisena.
Anna kinkun jäähtyä foliolla peitettynä. Poista verkko ja nahka. Keitä pehmeitä aprikooseja vedessä 5–10 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt niihin. Sivele kinkun pinta sinappi-keltuais-perunajauhoseoksella. Halkaise pehmeät aprikoosit. Kiinnitä aprikoosit kinkun pintaan kokonaisilla neilikoilla. Pistele aprikoosien väliin mantelilastuja. Kuorruta kinkkua 225 asteessa 5–10 minuuttia, kunnes mantelit saavat kauniin ruskean värin.
Kinkun paistinrasvaa ei saa kaataa viemäriin, sillä se tukkii herkästi putket. Jos paistinrasva on hyytynyttä, voi sen laittaa biojäteastiaan tai kotikompostoriin. Nestemäisen rasvan voi laittaa suljetussa kartonki- tai muovitölkissä sekajätteeseen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka sinappi tulinen 125gHinta 1,09/kpl8,72/kg
- Pirkka perunajauho 500g gluteenitonHinta 1,29/kpl2,58/kg
- Meira Neilikka 15g kok pussi mausteHinta 1,39/kpl92,67/kg
- Meira Mantelilastu 50g pussiHinta 1,89/kpl37,80/kg
- Grefinn Super Nuts aprikoosi 200gHinta 4,49/kpl22,45/kg
- Sallinen Aprikoosi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Auran sinappi mieto 125gHinta 1,25/kpl10,00/kg
- Turun Sinappia Väkevä Tuubi 125 gHinta 1,39/kpl11,12/kg
- Plussa-etuPirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gPlussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl3,68/kgIlman Plussa-korttia 1,59/kpl (3,90/kg)
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Helmi perunajauhot 500g gluteenitonHinta 1,45/kpl2,90/kg
- Helmi Luomu perunajauho 500gHinta 2,29/kpl4,58/kg
- Santa Maria Neilikka kokonainen, pussi 15gHinta 2,29/kpl152,67/kg
- Dr. Oetker Mantelilastu 50gHinta 1,99/kpl39,80/kg
- Sallinen Mantelilastu 70gHinta 1,59/kpl22,71/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,7(24 arviota)
- yli 60 min3,6(16 arviota)
- yli 60 min3,1(21 arviota)
- yli 60 min2,3(7 arviota)
- yli 60 min4,0(50 arviota)
- yli 60 min2,6(7 arviota)
- yli 60 min3,9(36 arviota)
- yli 60 min3,8(22 arviota)
Arvostele resepti
ka. 2,3 (3 arviota)
- tortilla7 vuotta sittenMissä se kinkun paitomittari luuraa