Hyppää sisältöön
Pähkinäkuorrutettu joulukinkkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Pähkinäkuorrutettu joulukinkku

  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
Sinappi ja rouhitut pähkinät antavat joulukinkulle näyttävyyttä ja herkullista makua.
  • Gluteeniton

Ainekset

1 (6–8 kg)
 
Pirkka tuoresuolattu viljapossun juhlakinkku
tai

Kuorrutus

1 dl
 
sinappia
tai
1
 
kananmunan keltuainen
tai
1 rkl
 
perunajauhoja
tai
1 ps (175 g)
 
tai

Valmistus

yli 60 min
Ota kinkku pari tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön. Kinkun sisälämpötilan tulisi olla noin +10 astetta uuniin laitettaessa. Testaa paistomittarin toimivuus ennen käyttöä upottamalla sen kärki kiehuvaan veteen. Lämpötilan tulee nousta 100 asteeseen. Huuhtele kinkku ja pyyhi pinta talouspaperilla kuivaksi.
Nosta kinkku ritilälle uunipannun päälle nahkapuoli ylöspäin. Työnnä paistomittari kinkun paksuimpaan kohtaan niin, että sen kärki tulee mahdollisimman keskelle. Paistomittari kannattaa työntää kinkun kylkeen. Näin pistoreiästä tihkuva lihasneste ei kostuta myöhemmin tehtävää kuorrutusta. Kaada uunipannulle vettä, jotta pannulle valuva lihasneste ei pala ja kinkku pysyy mehevänä.
Kypsennä kinkkua 125-asteisessa uunissa, kunnes paistomittari osoittaa 75–80 astetta. Aikaa kuluu 60–80 minuuttia/kg. Aika vaihtelee kinkun koon, muodon ja alkulämpötilan mukaan. Kinkku on mehevä 75-asteisena. Perinteisen pehmeä ja murea se on 80-asteisena.
Anna kinkun jäähtyä foliolla peitettynä. Poista kinkusta verkko ja nahka. Sekoita sinappi, keltuainen ja perunajauhot. Rouhi pähkinäsekoitus. Sivele kinkun pinta sinappiseoksella ja painele pintaan pähkinärouhe. Kuorruta kinkkua 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
Kinkun paistinrasvaa ei saa kaataa viemäriin, sillä se tukkii herkästi putket. Jos paistinrasva on hyytynyttä, voi sen laittaa biojäteastiaan tai kotikompostoriin. Nestemäisen rasvan voi laittaa suljetussa kartonki- tai muovitölkissä sekajätteeseen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka sinappi tulinen 125g
    Hinta 1,09/kpl
    8,72/kg
  • Pirkka perunajauho 500g gluteeniton
    Hinta 1,29/kpl
    2,58/kg
  • Auran sinappi mieto 125g
    Hinta 1,25/kpl
    10,00/kg
  • Turun Sinappia Väkevä Tuubi 125 g
    Hinta 1,39/kpl
    11,12/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,59/kpl
    3,90/kg
  • Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464g
    Hinta 2,19/kpl
    4,72/kg
  • Helmi perunajauhot 500g gluteeniton
    Hinta 1,45/kpl
    2,90/kg
  • Helmi Luomu perunajauho 500g
    Hinta 2,29/kpl
    4,58/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,7 (24 arviota)