Pähkinäkuorrutettu joulukinkku
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
Sinappi ja rouhitut pähkinät antavat joulukinkulle näyttävyyttä ja herkullista makua.
- Gluteeniton
Ainekset
1 (6–8 kg) | Pirkka tuoresuolattu viljapossun juhlakinkku tai |
Kuorrutus | |
---|---|
1 dl | sinappia tai |
1 | kananmunan keltuainen tai |
1 rkl | perunajauhoja tai |
1 ps (175 g) | tai |
Valmistus
yli 60 min
Ota kinkku pari tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön. Kinkun sisälämpötilan tulisi olla noin +10 astetta uuniin laitettaessa. Testaa paistomittarin toimivuus ennen käyttöä upottamalla sen kärki kiehuvaan veteen. Lämpötilan tulee nousta 100 asteeseen. Huuhtele kinkku ja pyyhi pinta talouspaperilla kuivaksi.
Nosta kinkku ritilälle uunipannun päälle nahkapuoli ylöspäin. Työnnä paistomittari kinkun paksuimpaan kohtaan niin, että sen kärki tulee mahdollisimman keskelle. Paistomittari kannattaa työntää kinkun kylkeen. Näin pistoreiästä tihkuva lihasneste ei kostuta myöhemmin tehtävää kuorrutusta. Kaada uunipannulle vettä, jotta pannulle valuva lihasneste ei pala ja kinkku pysyy mehevänä.
Kypsennä kinkkua 125-asteisessa uunissa, kunnes paistomittari osoittaa 75–80 astetta. Aikaa kuluu 60–80 minuuttia/kg. Aika vaihtelee kinkun koon, muodon ja alkulämpötilan mukaan. Kinkku on mehevä 75-asteisena. Perinteisen pehmeä ja murea se on 80-asteisena.
Anna kinkun jäähtyä foliolla peitettynä. Poista kinkusta verkko ja nahka. Sekoita sinappi, keltuainen ja perunajauhot. Rouhi pähkinäsekoitus. Sivele kinkun pinta sinappiseoksella ja painele pintaan pähkinärouhe. Kuorruta kinkkua 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
Kinkun paistinrasvaa ei saa kaataa viemäriin, sillä se tukkii herkästi putket. Jos paistinrasva on hyytynyttä, voi sen laittaa biojäteastiaan tai kotikompostoriin. Nestemäisen rasvan voi laittaa suljetussa kartonki- tai muovitölkissä sekajätteeseen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka sinappi tulinen 125gHinta 1,09/kpl8,72/kg
- Pirkka perunajauho 500g gluteenitonHinta 1,29/kpl2,58/kg
- Auran sinappi mieto 125gHinta 1,25/kpl10,00/kg
- Turun Sinappia Väkevä Tuubi 125 gHinta 1,39/kpl11,12/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Helmi perunajauhot 500g gluteenitonHinta 1,45/kpl2,90/kg
- Helmi Luomu perunajauho 500gHinta 2,29/kpl4,58/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min2,3(3 arviota)
- yli 60 min3,1(21 arviota)
- yli 60 min2,3(7 arviota)
- yli 60 min4,0(50 arviota)
- yli 60 min2,6(7 arviota)
- yli 60 min3,6(16 arviota)
- yli 60 min3,9(36 arviota)
- yli 60 min5,0(7 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,7 (24 arviota)