• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Piparisemifreddo

Piparimuruilla maustettu itsetehty vaniljajäätelö saa olla tarjottaessa puolijäinen eli semifreddo.
Piparisemifreddo
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • yli 60 min
  • 210 kcal / annos (70g)

Ainekset

10 annosta
    • 3,3dlValio kuohukermaa, laktoositon
    • 2tlPirkka vaniljasokeria
    • 3kananmunaa
    • 1/2dlsokeria
    • 1dlglukoosisiirappia (Dansukker)
    • 1/2dlsokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Pese vatkaimet ja kuivaa ne.
  2. Erottele huoneenlämpöisten munien keltuaiset ja valkuaiset kahteen eri kulhoon. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää glukoosisiirappi vatkaamisen loppuvaiheessa.
  3. Vatkaa kolmannessa kulhossa keltuaiset sokerin kanssa vaahdoksi. (Tässä välissä vatkaimia ei tarvitse puhdistaa.) Sekoita keltuais-sokerivaahtoon ensin kermavaahto ja sitten valkuaisvaahto varovasti käännellen. Murenna piparkakut käsin ja sekoita varovasti massan joukkoon.
  4. Kaada massa laakeaan vuokaan, peitä vuoka foliolla ja pakasta noin 4 tuntia, kunnes massa on puolijäinen eli semifreddo. Voit valmistaa massan myös jo etukäteen pakastimeen. Ota tuolloin jäätelö sulamaan hetki ennen tarjoamista. Annostele jäätelö jälkiruokakulhoihin ja koristele halutessasi jäisillä puolukoilla.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 70g100 g

  • 210 kcal864 kJ
  • Proteiinia3 g
  • Hiilihydraatteja23 g
  • Rasvaa12 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu