• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Mustikkasemifreddo eli puolijäädytetty jäätelö

Tähän itse tehtyyn pehmeään mustikkajäätelöön on käytetty kermaa, jogurttia, mustikoita ja kardemummaa.
Mustikkasemifreddo eli puolijäädytetty jäätelö
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • yli 60 min
  • 245 kcal / annos (120g)

Ainekset

5 annosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Vatkaa munat, sokeri ja glukoosisiirappi kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma omassa kulhossaan. Yhdistä vaahdot. Sekoita joukkoon jogurtti ja vaniljasokeri.
  2. Soseuta kohmeiset mustikat sauvasekoittimella ja mausta kardemummalla. Sekoita marjaseos jäätelöseokseen. (Lisää likööri.)
  3. Valmista jäätelö jäätelökoneen ohjeen mukaan. Voit valmistaa jäätelön myös ilman jäätelökonetta. Nosta kulho kelmulla tai foliolla suojattuna pakastimeen. Anna jäätyä 3-4 tuntia. Vatkaa seosta mielellään sähkövatkaimella muutaman kerran pakastuksen alkuvaiheessa. Tarjoa lusikoitavan pehmeä jäätelö heti.

Ravintosisältö perannos 120g100 g

  • 245 kcal1 030 kJ
  • Proteiinia3,8 g
  • Hiilihydraatteja19,7 g
  • Rasvaa16,4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille7