Pipariset juustokakut Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Pipariset juustokakut

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Valmista pieniä ja suloisia kuppijuustokakkuja muffinivuokiin. Jouluisaa makumaailmaa saat juustokakkujen piparikuoresta!

    Ainekset

    12 annosta
    1 pkt (500 g)
     
    piparitaikinaa
    tai

    Täyte

    200 g
     
    maustamatonta tuorejuustoa
    tai
    1 tlk (150 g)
     
    crème fraîchea (ranskankerma)
    tai
    1/2
     
    sitruunan raastettu kuori
    tai
    2 tl
     
    vanilliinisokeria
    tai
    2
     
    kananmunan keltuaista
    tai
    1 dl
     
    sokeria
    tai
    1/2 dl
     
    rusinoita
    tai
    1 rkl
     
    maissitärkkelystä
    tai
    2 rkl
     
    sitruunanmehua
    tai
    2
     
    kananmunan valkuaista
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 561 kJ / 373 kcal
    Rasva
    17,6 g
    josta tyydyttynyttä
    9,1 g
    Hiilihydraatit
    47 g
    josta sokereita
    32,3 g
    Proteiini
    5 g
    Suola
    0,4 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min

    Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaisesti. Kaaviloi kumpikin levy 18 x 27 cm:n kokoiseksi levyksi. Leikkaa kummatkin levyt kuuteen neliöön, joiden koko on 9 x 9 cm. Leikkaa neliöistä kulmat pois, jotta saat niistä lähes pyöreitä.

    Voitele 12 kappaleen muffinipelti. Asettele taikinapalat kolojen pohjalle ja reunoille. Painele niin, että taikina ulottuu kolojen yläreunaan asti. Varmista, että pohjat pysyvät ehjinä; paikkaa koloja tarvittaessa ylimääräisellä taikinalla. Nosta pelti jääkaappiin jähmettymään.

    Sekoita tuorejuusto, ranskankerma, sitruunankuori, vanilliinisokeri, keltuaiset, sokeri ja rusinat keskenään. Sekoita maissitärkkelys sitruunamehuun ja lisää täytteeseen. Vatkaa valkuaiset kevyeksi vaahdoksi ja nostele täytteeseen. Jaa täyte koloihin.

    Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ennen irrottamista ja tarjoa pipariset juustokakut kylminä esimerkiksi kahvipöydässä tai jälkiruokana kiiviviipaleilla ja mandariininlohkoilla koristettuna.

    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,9 (34 arviota)

    • Sitruunamirkku
      4 vuotta sitten
      Muuten tosi hyvä resepti ja maku hyvä, mutta piparikakut jämähti muffinipeltiin kiinni vaikka kupit voiteli. Joutui veitsen kanssa irrottelemaan niitä. Kannattaa harkita että käyttää leivinpaperia välissä.