• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Värikkäät pipari-ikkunat

Joulupiparit saavat uuden ilmeen, kun teet pipareihin värikkäät ikkunat hedelmäkarkeista. Kokeile soveltaa ideaa myös vaaleisiin pipareihin.
Värikkäät pipari-ikkunat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 20 annosta
  • 30 - 60 min
  • 339 kcal / 100 g

Ainekset

20 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Silppua keltaiset, punaiset ja vihreät karkit erikseen saksilla aivan ohuiksi viipaleiksi. Kaaviloi kylmä taikinalevy parin millin vahvuiseksi levyksi ja ota siitä erilaisilla pikkuleipämuotella leipiä ja nosta pellille leivinpaperin päälle. Tee kuhunkin pipariin ikkuna-aukko pikkumuoteilla tai esimerkiksi metallisella pullonkorkilla. Tee jokaiseen pipariin myös 1-2 reikää esimerkiksi grillivartaalla ripustusnauhan pujottamista varten.
  2. Levitä jokaiseen ikkuna-aukkoon yksiväristä karkkisilppua ohut peittävä kerros. Paista pipareita n. 180 asteessa uunin keskitasolla 7-8 minuuttia. Karkkisilppu sulaa ja kiehuu paiston aikana. Jos sitä on liikaa, se kiehuu pahasti yli. (Huom! Kannattaa koepaistaa pari piparia.) Kun pikkuleivät alkavat saada väriä, ne ovat kypsiä.
  3. Anna leipien jäähtyä pellillä mutta paina ripustusreijät uudelleen näkyviin kun piparit ovat vielä kuumia. Irrota jäähtyneet piparit lastalla ja pujota nauhaan. Ripusta piparit ikkunaan tai joulukuuseen. Älä ripusta lähelle kynttilöitä, sillä liian lämpimässä ikkunalasit alkavat sulaa ja niihin tulee reikiä.

Ravintosisältö per 100 g

  • 339 kcal1 420 kJ
  • Proteiinia6,37 g
  • Hiilihydraatteja62 g
  • Rasvaa6,52 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1