Värikkäät pipari-ikkunat
- Annosmäärä20 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Ainekset
1 ps (300 g) | tai |
1/2 pkt (250 g) | valmista piparkakkutaikinaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 579 kJ / 375 kcal |
Rasva | 7,2 g |
josta tyydyttynyttä | 3,1 g |
Hiilihydraatit | 77 g |
josta sokereita | 53,8 g |
Proteiini | 5,5 g |
Suola | 0,2 g |
Valmistus
Silppua keltaiset, punaiset ja vihreät karkit erikseen saksilla aivan ohuiksi viipaleiksi. Kaaviloi kylmä taikinalevy parin millin vahvuiseksi levyksi ja ota siitä erilaisilla pikkuleipämuotella leipiä ja nosta pellille leivinpaperin päälle. Tee kuhunkin pipariin ikkuna-aukko pikkumuoteilla tai esimerkiksi metallisella pullonkorkilla. Tee jokaiseen pipariin myös 1–2 reikää esimerkiksi grillivartaalla ripustusnauhan pujottamista varten.
Levitä jokaiseen ikkuna-aukkoon yksiväristä karkkisilppua ohut peittävä kerros. Paista pipareita n. 180 asteessa uunin keskitasolla 7–8 minuuttia. Karkkisilppu sulaa ja kiehuu paiston aikana. Jos sitä on liikaa, se kiehuu pahasti yli. (Huom! Kannattaa koepaistaa pari piparia.) Kun pikkuleivät alkavat saada väriä, ne ovat kypsiä.
Anna leipien jäähtyä pellillä mutta paina ripustusreijät uudelleen näkyviin kun piparit ovat vielä kuumia. Irrota jäähtyneet piparit lastalla ja pujota nauhaan. Ripusta piparit ikkunaan tai joulukuuseen. Älä ripusta lähelle kynttilöitä, sillä liian lämpimässä ikkunalasit alkavat sulaa ja niihin tulee reikiä.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,3(9 arviota)
- yli 60 min4,9(20 arviota)
- alle 30 min4,3(3 arviota)
- yli 60 min4,0(50 arviota)
- yli 60 min2,6(7 arviota)
- yli 60 min3,6(30 arviota)
- yli 60 min4,1(19 arviota)
- yli 60 min3,9(7 arviota)