• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Pashakakku

Pääsiäisaterian kruunaa ihanan täyteläinen pashan makuinen paistettu juustokakku. Tämäkin resepti vain n. 0,40€/annos*.
Pashakakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 16 annosta
  • yli 60 min
  • 195 kcal / annos (65g)

Ainekset

16 annosta

Pohja

    • 100gvoita tai margariinia
    • 1/2dlsokeria
    • 1kananmuna
    • 2dlvehnäjauhoja
    • 1tlleivinjauhetta

Täyte

    • 1sitruunan kuori raastettuna
    • 3rklsitruunanmehua
    • 1dlrusinoita
    • 3kananmunaa
    • 1dlsokeria
    • 1tlk(150 g)Valio crème fraîchea (ranskankerma)
    • 3rklmaissitärkkelysjauhoja
    • 2tlvanilliinisokeria
    • 1/2dlmantelirouhetta

Valmistus

yli 60 min
  1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Sekoita joukkoon muna ja lopuksi vehnäjauhot, joihin on lisätty leivinjauhe. Kiinnitä irtopohjavuoan (⌀ noin 24 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pane vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
  2. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori ja purista puolikkaasta mehu. Hienonna rusinat terävällä veitsellä.
  3. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita rahkan joukkoon muut täytteen ainekset ja lopuksi muna-sokerivaahto. Kaada täyte taikinapohjalle.
  4. Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa ennen irrottamista.Tarjoa kakku täysin jäähtyneenä kahvin ja hedelmien, esimerkiksi kiivien, viinirypäleiden tai sitrusten kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 65g100 g

  • 195 kcal816 kJ
  • Proteiinia5 g
  • Hiilihydraatteja19 g
  • Rasvaa11 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille29
  • Kuluttajapalvelu31.3.2016

    Mia, ohje on testattu maissitärkkelyksellä, mutta halutessaan maissitärkkelyksen voi korvata perunajauholla.

  • mia28.3.2016

    Käykö tähän perunajauho? Maissitärkkelyksen sijaan. Maissiallerginen lapsi perheessä.

  • Mats27.3.2016

    Uunissa on..tuoksu namm..helppo tehdä. Huomenna tuomio ?

  • :)25.3.2016

    Laitoin vehnäjauhojen tilalle puolet gl-jauhoja ja puolet maissijauhoja. Jätin myös mantelirouheen allergian takia pois. Toimii!

  • gluteeniton?25.3.2016

    Minua kiinnostaisi myös tuo mantelijauhoversio, onnistuuko?

  • mummimamma24.3.2016

    voiko vehnäjauhot korvata tässä mantelijauhoilla tai kookosjauhoilla?

  • Kuluttajapalvelu24.3.2016

    Malla, korvaamalla rahkan tuorejuustolla kakusta saa enemmän juustokakkutyyppisen. Eli varmasti onnistuu tälläkin tavalla!

  • kemisti23.3.2016

    Maissitärkkelyksen voi aina korvata perunajauhoilla. Sama asia.

  • Kokki23.3.2016

    Vaihdoin vehnäjauhon gl-jauhoksi, ja rahkana oli appelsiinirahkaa. Tuli tosi hyvää ja gluteeniton..kannattaa kokeilla

  • Kotikokki23.3.2016

    Hei, voiko maissitärkkelysjauhon korvata perunajauholla? Ei tarvitsisi osta koko pakettia vain yhden kakun vuoksi.

  • Nimetön käyttäjä23.3.2016

    Olipa hyvää !

  • Malla23.3.2016

    Hei, voisikohan rahkan korvata esim. maustamattomalla tuorejuustolla, Philadelphia-juustolla tai mascarpone-juustolla?

  • Kuluttajapalvelu23.3.2016

    Laura, resepti on todettu toimivaksi käytetyillä ainesosilla. Perunajauhoa ei ole testattu tähän reseptiin, mutta todennäköisesti kakku onnistuu myös perunajauhoa käyttämällä.

  • Kuluttajapalvelu23.3.2016

    Rr, Maizena ruskea suurustetta ei kannata käyttää tähän käyttötarkoitukseen.

  • Laura23.3.2016

    Hei! Voiko maissitärkkelysjauhon korvata perunajauholla?

  • Rr22.3.2016

    Voiko käyttää Maizena ruskea suurustetta?

  • Kuluttajapalvelu21.3.2016

    Hei Tuulia, kiitos kysymyksestäsi. Kakku säilyy jääkaapissa hyvänä useita päiviä. Halutessaan kakun voi pakastaa, mutta kannattaa huomioida, että kakun rakenne saattaa vetistyä jonkin verran.

  • Tuulia20.3.2016

    Hei, voikohan kakun pakastaa?

  • Kotileipuri20.3.2016

    Moi! Tätä on pakko kokeilla nyt pääsiäiseksi ajattelin tehdä, jätän tosin rusinat pois kun meillä ei ne oikeen uppoa...

  • Kuluttajapalvelu18.3.2016

    Pupu, maissitärkkelysjauho ja maissijauho ovat kaksi eri asiaa. Maissitärkkelysjauhoa käytetään tässä reseptissä saostamaan rakennetta, eikä sitä kannata korvata maissijauholla. Maissitärkkelystä myydään esimerkiksi Maizena-merkkisenä. Tuote löytyy yleensä kaupasta lähellä perunajauhoja ja muita tärkkelysjauhoja. Kakku säilyy jääkaapissa hyvänä useamman päivän.

  • Pupu18.3.2016

    Maissitärkkelysjauho ? Voiko käyttää maissijauhoa, onko se sama asia ?

  • Nimetön käyttäjä17.3.2016

    Kauanko tämä kakku säilyy?

  • karhu15.3.2016

    Todella hyvä ohje. Jätin rusinat pois ja päälle laiton syöntikypsää mangoa. Paras kokeilemani kakku aikoihin

  • Luuta parkissa26.2.2016

    Ihanan suussasulava jälkkäri. Suosittelen!