PiparkakkubrownieTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Piparkakkubrownie

Joulun parhaimmat maut yhdistyvät pumpulinpehmeässä ja suklaisessa piparkakkubrowniessa. Noin 0,50€/pala.

  • 16 palaa
  • yli 60 min

Ainekset

16 palaa
    • 250gFazer premium tummaa leivontasuklaata, 70 %
    • 3 1/4dl(n. 300 g)ruokosokeria
    • 250gvoita
    • 1kananmunan keltuainen
    • 1 1/2dlPirkka kaakaojauhetta (tummaa)
    • 1dlvehnäjauhoja
    • 1tlkanelia
    • 1/2tljauhettua neilikkaa
    • 1/2tljauhettua inkivääriä
    • 1/2tljauhettua pomeranssinkuorta
    • 1/2tljauhettua kardemummaa
    • 1/2tlleivinjauhetta
    • ripaus suolaa
    • 1/2pkt(6 kpl)Fazer Domino piparkakku -täytekeksejä

Valmistus

yli 60 min
  1. Tarvitset suorakaiteen muotoisen (noin 20 x 25 cm) vuoan tai paistoastian. Vuoraa vuoka leivinpaperilla.
  2. Ota suklaasta 50 g erilleen ja rouhi se pieniksi muruiksi. Siirrä rouhittu suklaa sivuun odottamaan. Paloittele loput suklaasta ja sulata hiljalleen vesihauteessa. Kulhon pohja ei saa koskea veden pintaa. Kun suklaa on sulanut, siirrä kattila vesihauteineen pois liedeltä.
  3. Vatkaa huoneenlämpöinen, paloiteltu voi sokerin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi. Riko kananmunat kulhoon, lisää keltuainen ja sekoita rakenne kevyesti rikki haarukalla. Lisää kananmunat voi-sokerivaahtoon mu