PiparimudcakeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Piparimudcake

  • Annosmäärä16 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Piparinmakuinen mutakakku sopii pikkujoulujen tai joulupöydän jälkiruoaksi.

    Ainekset

    16 annosta
    150 g
     
    tai
    200 g
     
    tai
    2 1/2 dl
     
    vehnäjauhoa
    tai
    1 1/2 tl
     
    leivinjauhetta
    tai
    1 tl
     
    tai
    1/2 tl
     
    tai
    1/2 tl
     
    pomeranssinkuorta
    tai
    1/2 tl
     
    tai
    1/2 tl
     
    neilikkaa
    tai
    4
     
    kananmunaa
    tai
    1 dl
     
    sokeria
    tai
    1 dl
     
    siirappia
    tai

    Pinnalle

     
    tomusokeria
    tai

    Lisäksi

     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 813 kJ / 434 kcal
    Rasva
    23,5 g
    josta tyydyttynyttä
    14,4 g
    Hiilihydraatit
    47 g
    josta sokereita
    32,4 g
    Proteiini
    7,1 g
    Suola
    0,8 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min

    Vuoraa irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele ja jauhota vuoan reunat.

    Sulata rasva miedolla lämmöllä kattilassa. Ota kattila pois liedeltä, lisää paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut.

    Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään. Vatkaa huoneenlämpöiset munat, sokeri ja siirappi napakaksi vaahdoksi.

    Kaada hieman jäähtynyt suklaa-voiseos muna-sokerivaahdon joukkoon varovasti sekoittaen. Sekoita myös jauhoseos taikinaan.

    Kaada seos vuokaan ja paista 200 asteessa uunin keskiosassa noin 20 minuuttia. Irrota jäähtynyt kakku vuoasta ja ripottele pinnalle tomusokeria. Tarjoa piparimudcake jäätelön kanssa.

    Huom! Kakun kuuluu jäädä keskeltä tahmeaksi, hieman taikinamaiseksi.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka suomalainen voi 500g
      Hinta 3,59/kpl
      7,18/kg
    • Pirkka tumma leivontasuklaa 200g RFA
      Hinta 2,35/kpl
      11,75/kg
    • Pirkka kaneli 15 g jauhettu
      Hinta 0,69/kpl
      46,00/kg
    • Pirkka Inkivääri 13 g jauhettu
      Hinta 0,69/kpl
      53,08/kg
    • Pirkka kardemumma 8g rouhittu
      Hinta 0,85/kpl
      106,25/kg
    • Pirkka kermajäätelö vanilja 1L
      Hinta 1,55/kpl
      1,55/l
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,2 (164 arviota)

    • kakkukeisari
      5 vuotta sitten
      Kakkukeisarin tuomio: jouluinen kakku maistui ja upposi. Ei ollut liian makeaa. Suosittelen!
    • Kotikokki
      5 vuotta sitten
      Taivaallisen hyvää! Oikaisin mausteissa ja käytin valmista piparkakkumaustetta (2 tl) ja kaardemummaa, tuli juuri sopivan piparisen makuista minun makuuni!
    • SANONKO MINÄ MITÄ TE OLETTE!
      5 vuotta sitten
      on kyllä hyvää mutakakkua ja onnistui todella hyvin suosittelen.
    • Joku
      6 vuotta sitten
      Taivaallista varsinkin niille, jotka rakastavat syödä piparitaikinaa!
    • Ansku
      6 vuotta sitten
      Hei! Voiko vehnäjauhot korvata suoraan samassa suhteessa esimerkiksi maizenalla, jos haluaa tehdä kakun gluteenittomana?
    • K-Kuluttajapalvelu
      6 vuotta sitten
      Ansku, jos haluat tehdä mudcaken gluteenittomana voit kokeilla ohjettamme gluteeniton mutakakku https://www.k-ruoka.fi/reseptit/gluteeniton-mutakakku ja lisätä kakkuun tämän reseptin jouluisia mausteita. Voit toki kokeilla tehdä kakun myös piparimudcaken ohjeella ja korvata jauhot esimerkiksi gluteenittomalla jauhoseoksella tai maizenalla mutta sitä ei ole K-Koekeittiöllä testattu.
    • Nina
      6 vuotta sitten
      Voiko reseptin pienentää, esimerkiksi puolittaa? Onko kellään kokemusta, minkä kokoiseen vuokaan kakku silloin parhaiten istuisi? :) Voi kai kakun tehdä vaikka pienempään uunivuokaankin, ja nostaa koko vuoka pöytään. Toki kattauksen kauneus ehkä silloin hieman kärsii :)
    • K-Kuluttajapalvelu
      6 vuotta sitten
      Nina, voit toki kokeilla puolittaa reseptin mutta sitä ei K-Koekeittiöllä ole testattu. Huomioithan, että pienemmässä vuoassa paistoaika voi olla lyhyempi.
    • Iina
      7 vuotta sitten
      Helppotekoinen kakku! Tuli todella hyvää. :)
    • AnneliOnneli
      7 vuotta sitten
      Korvasin jauhot: 4 dl tattarijauhoa ja 1 dl riisijauhoa. Taloussuklaan 86 %:lla suklaalla. Eli kaikki gluteiinittomia samoin korppujauho. Hyvä tuli ja maiskis, että maistui.