• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Piparimudcake

Piparinmakuinen mutakakku sopii pikkujoulujen tai joulupöydän jälkiruoaksi. N. 0,25€/annos.
Piparimudcake
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 16 annosta
  • 30 - 60 min
  • 230 kcal / annos (55g)

Ainekset

16 annosta

Pinnalle

    • tomusokeria

Lisäksi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Vuoraa irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele ja jauhota vuoan reunat.
  2. Sulata rasva miedolla lämmöllä kattilassa. Ota kattila pois liedeltä, lisää paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut.
  3. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään. Vatkaa huoneenlämpöiset munat, sokeri ja siirappi napakaksi vaahdoksi.
  4. Kaada hieman jäähtynyt suklaa-voiseos muna-sokerivaahdon joukkoon varovasti sekoittaen. Sekoita myös jauhoseos taikinaan.
  5. Kaada seos vuokaan ja paista 200 asteessa uunin keskiosassa noin 20 minuuttia. Irrota jäähtynyt kakku vuoasta ja ripottele pinnalle tomusokeria. Tarjoa piparimudcake jäätelön kanssa.

Tiesitkö että...

Huom! Kakun kuuluu jäädä keskeltä tahmeaksi, hieman taikinamaiseksi. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 55g100 g

  • 230 kcal962 kJ
  • Proteiinia4 g
  • Hiilihydraatteja25 g
  • Rasvaa13 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille59