Piparimudcake
Piparinmakuinen mutakakku sopii pikkujoulujen tai joulupöydän jälkiruoaksi. N. 0,25€/annos.
- 16 annosta
- 30 - 60 min
- 230 kcal / annos (55g)
Ainekset
16 annosta
- 2 1/2dlvehnäjauhoa
- 1 1/2tlleivinjauhetta
- 1/2tlPirkka inkivääriä
- 1/2tlpomeranssinkuorta
- 1/2tlPirkka kardemummaa
- 1/2tlneilikkaa
- 4kananmunaa
- 1dlsokeria
- 1dlsiirappia
Pinnalle
- tomusokeria
Lisäksi
Valmistus
30 - 60 min- Vuoraa irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele ja jauhota vuoan reunat.
- Sulata rasva miedolla lämmöllä kattilassa. Ota kattila pois liedeltä, lisää paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut.
- Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään. Vatkaa huoneenlämpöiset munat, sokeri ja siirappi napakaksi vaahdoksi.
- Kaada hieman jäähtynyt suklaa-voiseos muna-sokerivaahdon joukkoon varovasti sekoittaen. Sekoita myös jauhoseos taikinaan.
- Kaada seos vuokaan ja paista 200 asteessa uunin keskiosassa noin 20 minuuttia. Irrota jäähtynyt kakku vuoasta ja ripottele pinnalle tomusokeria. Tarjoa piparimudcake jäätelön kanssa.
Tiesitkö että...
Huom! Kakun kuuluu jäädä keskeltä tahmeaksi, hieman taikinamaiseksi. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet
Ravintosisältö per annos 55g100 g
- 230 kcal962 kJ
- Proteiinia 4 g
- Hiilihydraatteja25 g
- Rasvaa13 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Kakkukeisarin tuomio: jouluinen kakku maistui ja upposi. Ei ollut liian makeaa. Suosittelen!
Taivaallisen hyvää! Oikaisin mausteissa ja käytin valmista piparkakkumaustetta (2 tl) ja kaardemummaa, tuli juuri sopivan piparisen makuista minun makuuni!
on kyllä hyvää mutakakkua ja onnistui todella hyvin suosittelen.
Taivaallista varsinkin niille, jotka rakastavat syödä piparitaikinaa!
Hei! Voiko vehnäjauhot korvata suoraan samassa suhteessa esimerkiksi maizenalla, jos haluaa tehdä kakun gluteenittomana?
Ansku, jos haluat tehdä mudcaken gluteenittomana voit kokeilla ohjettamme gluteeniton mutakakku https://www.k-ruoka.fi/reseptit/gluteeniton-mutakakku ja lisätä kakkuun tämän reseptin jouluisia mausteita. Voit toki kokeilla tehdä kakun myös piparimudcaken ohjeella ja korvata jauhot esimerkiksi gluteenittomalla jauhoseoksella tai maizenalla mutta sitä ei ole K-Koekeittiöllä testattu.
Voiko reseptin pienentää, esimerkiksi puolittaa? Onko kellään kokemusta, minkä kokoiseen vuokaan kakku silloin parhaiten istuisi? :) Voi kai kakun tehdä vaikka pienempään uunivuokaankin, ja nostaa koko vuoka pöytään. Toki kattauksen kauneus ehkä silloin hieman kärsii :)
Nina, voit toki kokeilla puolittaa reseptin mutta sitä ei K-Koekeittiöllä ole testattu. Huomioithan, että pienemmässä vuoassa paistoaika voi olla lyhyempi.
Helppotekoinen kakku! Tuli todella hyvää. :)
Korvasin jauhot: 4 dl tattarijauhoa ja 1 dl riisijauhoa. Taloussuklaan 86 %:lla suklaalla. Eli kaikki gluteiinittomia samoin korppujauho. Hyvä tuli ja maiskis, että maistui.