• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
PiparimudcakeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Piparimudcake

Piparinmakuinen mutakakku sopii pikkujoulujen tai joulupöydän jälkiruoaksi. N. 0,25€/annos.

  • 16 annosta
  • 30 - 60 min
  • 230 kcal / annos (55g)

Ainekset

16 annosta

Pinnalle

    • tomusokeria

Lisäksi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Vuoraa irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele ja jauhota vuoan reunat.
  2. Sulata rasva miedolla lämmöllä kattilassa. Ota kattila pois liedeltä, lisää paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut.
  3. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään. Vatkaa huoneenlämpöiset munat, sokeri ja siirappi napakaksi vaahdoksi.
  4. Kaada hieman jäähtynyt suklaa-voiseos muna-sokerivaahdon joukkoon varovasti sekoittaen. Sekoita myös jauhoseos taikinaan.
  5. Kaada seos vuokaan ja paista 200 asteessa uunin keskiosassa noin 20 minuuttia. Irrota jäähtynyt kakku vuoasta ja ripottele pinnalle tomusokeria. Tarjoa piparimudcake jäätelön kanssa.

Tiesitkö että...

Huom! Kakun kuuluu jäädä keskeltä tahmeaksi, hieman taikinamaiseksi. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 55g100 g

  • 230 kcal962 kJ
  • Proteiinia4 g
  • Hiilihydraatteja25 g
  • Rasvaa13 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 75 arvostelua
  • Joku27.12.2017

    Taivaallista varsinkin niille, jotka rakastavat syödä piparitaikinaa!

  • Ansku20.12.2017

    Hei! Voiko vehnäjauhot korvata suoraan samassa suhteessa esimerkiksi maizenalla, jos haluaa tehdä kakun gluteenittomana?

  • K-Kuluttajapalvelu20.12.2017

    Ansku, jos haluat tehdä mudcaken gluteenittomana voit kokeilla ohjettamme gluteeniton mutakakku https://www.k-ruoka.fi/reseptit/gluteeniton-mutakakku ja lisätä kakkuun tämän reseptin jouluisia mausteita. Voit toki kokeilla tehdä kakun myös piparimudcaken ohjeella ja korvata jauhot esimerkiksi gluteenittomalla jauhoseoksella tai maizenalla mutta sitä ei ole K-Koekeittiöllä testattu.

  • Nina19.11.2017

    Voiko reseptin pienentää, esimerkiksi puolittaa? Onko kellään kokemusta, minkä kokoiseen vuokaan kakku silloin parhaiten istuisi? :) Voi kai kakun tehdä vaikka pienempään uunivuokaankin, ja nostaa koko vuoka pöytään. Toki kattauksen kauneus ehkä silloin hieman kärsii :)

  • K-Kuluttajapalvelu19.11.2017

    Nina, voit toki kokeilla puolittaa reseptin mutta sitä ei K-Koekeittiöllä ole testattu. Huomioithan, että pienemmässä vuoassa paistoaika voi olla lyhyempi.

  • Iina5.12.2016

    Helppotekoinen kakku! Tuli todella hyvää. :)

  • AnneliOnneli4.12.2016

    Korvasin jauhot: 4 dl tattarijauhoa ja 1 dl riisijauhoa. Taloussuklaan 86 %:lla suklaalla. Eli kaikki gluteiinittomia samoin korppujauho. Hyvä tuli ja maiskis, että maistui.