• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Pirkan päivän kakku

Pirkan päivän suklaakakku kruunaa juhlan kuin juhlan. Vadelmarahkatäyte raikastaa kakkua.
Pirkan päivän kakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 16 annosta
  • yli 60 min
  • 253 kcal / annos (100g)

Ainekset

16 annosta

Pohja

Vadelmatäyte

Suklaa-kermatäyte

Kostutus

    • 1-1 1/2dlPirkka omenatäysmehua

Kuorrutus

Koristeeksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (3 l). Paista kakkua uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 30 minuuttia. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.
  2. Keitä vadelmia kattilassa noin 2 minuuttia välillä sekoittaen. (Kattilaan ei tarvitse lisätä vettä, vadelmista irtoava neste riittää.) Nosta kattila liedeltä. Mausta sokerilla. Anna soseen jäähtyä kylmäksi. Sekoita joukkoon rahka.
  3. Sulata suklaa mikrossa, vesihauteessa tai miedolla lämmöllä kattilassa. Anna suklaan hieman jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kerma ja suklaa keskenään.
  4. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta alin kerros mehulla ja levitä sille puolet vadelmatäytteestä ja sen päälle puolet suklaa-kermatäytteestä. Nosta toinen levy täytteen päälle, kostuta ja levitä päälle loput täytteistä. Kostuta kansilevy ja nosta se kakun päälle. Anna kakun kostua kevyen painon alla vähintään 2 tuntia.
  5. Levitä hillo tasaiseksi kerrokseksi kakun päälle. (Hillo estää suklaan imeytymisen kakkuun.)
  6. Kuumenna kuorrutuksen kerma mikrossa tai kattilassa liedellä lähes kiehuvaksi. Lisää kerman joukkoon paloiteltu tumma suklaa ja sekoita tasaiseksi. Jos suklaa ei kokonaan sula kermaan, kuumenna sitä varovasti mikrossa 20 sekuntia kerrallaan tai hyvin miedolla lämmöllä liedellä.
  7. Kaada suklaa kakun päälle ja levitä lastalla tasaiseksi kerrokseksi myös kakun reunoille.
  8. Koristele esimerkiksi sulatetulla valkosuklaalla ja tuoreilla marjoilla.

Ravintosisältö perannos 100g100 g

  • 253 kcal1 060 kJ
  • Proteiinia5,45 g
  • Hiilihydraatteja27,2 g
  • Rasvaa13,3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille7