Suklaa-mustikkakakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Suklaa-mustikkakakku

  • Annosmäärä15 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Suklaa-mustikkakakku maistuu kahvin kanssa. Niin helppoa ja hyvää.

    Ainekset

    15 annosta

    Pohja

    4
     
    kananmunaa
    tai
    1 1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    1 1/2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    3 rkl
     
    kaakaojauhetta (tummaa)
    tai
    1 1/2 tl
     
    leivinjauhetta
    tai
    1 tl
     
    tai

    Kostutus

    1 1/2 dl
     
    maitoa
    tai
    1 tl
     
    vanilliinisokeria
    tai

    Täyte

    1 1/2 dl
     
    tai
    1 dl
     
    tai
    1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    2 tl
     
    vanilliinisokeria
    tai
    1 rkl
     
    sitruunanmehua
    tai
    1 tlk (200 g)
     
    tai
    200 g (n. 4 dl)
     
    mustikoita (pakaste)
    tai

    Kuorrutus ja koristelu

    150 g
     
    tai
    1 dl
     
    tai
    50 g
     
    tai
    1 rs (500 g)
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    914 kJ / 219 kcal
    Rasva
    9,3 g
    josta tyydyttynyttä
    5,2 g
    Hiilihydraatit
    28,7 g
    josta sokereita
    24,5 g
    Proteiini
    3,9 g
    Suola
    0,2 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Voitele ja korppujauhota tasapohjainen kakkuvuoka (2 l). Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja kaneli. Lisää jauhoseos siivilän läpi vaahtoon ja sekoita tasaiseksi kevyesti nostellen. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä 175 asteessa alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys. Kumoa kakku ja jäähdytä.

    Täytettä varten vaahdota kerma. Sekoita vaahdon joukkoon sokeri, vanilliinisokeri, sitruunanmehu, jogurtti ja jäiset mustikat. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kokoa kakku suoraan tarjoiluvadille. Sekoita maito ja vanilliinisokeri. Kostuta kakkulevyt seoksella, kansilevy alapuolelta. Levitä puolet vadelmahillosta ja jogurttitäytteestä pohjalevylle. Täytä samoin toinen väli. Nosta päälle kansilevy. Pane kakulle kevyt paino, esimerkiksi leikkuulauta. Siirrä kakku viileään tekeytymään.

    Paloittele tumma suklaa pieneen kattilaan. Kaada joukkoon kerma. Kuumenna sekoittaen, kunnes suklaa sulaa. Keitä miedolla lämmöllä pari minuutttia. Kaada suklaakuorrutus heti kakun päälle keskeltä aloittaen. Levitä kuorrutusta reunoille lastalla. Paloittele valkoinen suklaa pieneen muovipussiin. Kuumenna mikroaaltouunissa pienellä teholla (350 W) ensin minuutin ajan. Jatka kuumennusta, kunnes suklaa on sulanut. Leikkaa pussiin pieni reikä. Pursota kakulle valeita, ohuita raitoja. Pese ja kuivaa viinirypäleet. Koristele kakku rypäleillä. Loput rypäleet voit laittaa tarjoiluvadille.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka kaneli 15 g jauhettu
      Hinta 0,69/kpl
      46,00/kg
    • Pirkka vadelmahillo 700g
      Hinta 4,79/kpl
      6,84/kg
    • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl UHT
      Hinta 1,39/kpl
      6,95/l
    • Pirkka turkkilainen jogurtti 200g laktoositon
      Hinta 1,39/kpl
      6,95/kg
    • Pirkka tumma leivontasuklaa 200g RFA
      Hinta 2,35/kpl
      11,75/kg
    • Pirkka valkoinen leivontasuklaa 100g RFA
      Hinta 1,19/kpl
      11,90/kg
    • Pirkka vihreä siemenetön rypäle 500g
      Hinta 2,29/kpl
      4,58/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,6 (120 arviota)

    • J.J
      6 vuotta sitten
      Ihanaa
    • AnittaB
      7 vuotta sitten
      Kakusta tuli liian kostea, vaikka kostutin vain puolella nestemäärällä. Minun mielestäni pakastemustikat tulisi laittaa täytteeseen sulaneina ilman nestettä, joka niistä irtoaa sulatettaessa. Näin kostutus onnistuisi paremmin. Suklaakuorrutusta ei saa keittää, jos haluaa kiiltävän kuorrutteen.