• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Suklaa-mustikkakakku

Suklaa-mustikkakakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 15 annosta
  • yli 60 min
  • 285 kcal / annos (135g)

Ainekset

15 annosta

Pohja

    • 4kananmunaa
    • 1 1/2dlsokeria
    • 1 1/2dlvehnäjauhoja
    • 3rklkaakaojauhetta (tummaa)
    • 1 1/2tlleivinjauhetta
    • 1tlkanelia

Kostutus

    • 1 1/2dlmaitoa
    • 1tlvanilliinisokeria

Täyte

Kuorrutus ja koristelu

Valmistus

yli 60 min
  1. Voitele ja korppujauhota tasapohjainen kakkuvuoka (2 l). Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja kaneli. Lisää jauhoseos siivilän läpi vaahtoon ja sekoita tasaiseksi kevyesti nostellen. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä 175 asteessa alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys. Kumoa kakku ja jäähdytä.
  2. Täytettä varten vaahdota kerma. Sekoita vaahdon joukkoon sokeri, vanilliinisokeri, sitruunanmehu, jogurtti ja jäiset mustikat. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kokoa kakku suoraan tarjoiluvadille. Sekoita maito ja vanilliinisokeri. Kostuta kakkulevyt seoksella, kansilevy alapuolelta. Levitä puolet vadelmahillosta ja jogurttitäytteestä pohjalevylle. Täytä samoin toinen väli. Nosta päälle kansilevy. Pane kakulle kevyt paino, esimerkiksi leikkuulauta. Siirrä kakku viileään tekeytymään.
  3. Paloittele tumma suklaa pieneen kattilaan. Kaada joukkoon kerma. Kuumenna sekoittaen, kunnes suklaa sulaa. Keitä miedolla lämmöllä pari minuutttia. Kaada suklaakuorrutus heti kakun päälle keskeltä aloittaen. Levitä kuorrutusta reunoille lastalla. Paloittele valkoinen suklaa pieneen muovipussiin. Kuumenna mikroaaltouunissa pienellä teholla (350 W) ensin minuutin ajan. Jatka kuumennusta, kunnes suklaa on sulanut. Leikkaa pussiin pieni reikä. Pursota kakulle valeita, ohuita raitoja. Pese ja kuivaa viinirypäleet. Koristele kakku rypäleillä. Loput rypäleet voit laittaa tarjoiluvadille.

Ravintosisältö perannos 135g100 g

  • 285 kcal1 190 kJ
  • Proteiinia5 g
  • Hiilihydraatteja35 g
  • Rasvaa13 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille41