Suklaa-lakkakakku
- Annosmäärä20 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
Pohja | |
---|---|
4 | kananmunaa tai |
1 1/2 dl | sokeria tai |
1 1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
3 rkl | tai |
1 1/2 tl | leivinjauhetta tai |
Kostutus | |
1 dl | Pirkka omenatäysmehua tai |
1/2 dl | lakkamehua sulaneista lakoista tai |
Täyte | |
200 g (n. 2 dl) | lakkoja (pakaste) tai |
2 dl | tai |
1 rkl | sokeria tai |
2 tl | tai |
2 dl | Pirkka lakkahilloa tai |
Kuorrutus | |
100 g | tai |
1/2 dl | tai |
Reunoille | |
3 1/2 dl | tai |
2 rkl | sokeria tai |
2 tl | tai |
Koristeeksi | |
lakkoja (pakaste) tai | |
tai |
Valmistus
Voitele ja korppujauhota tasapohjainen kakkuvuoka (3 l). Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet. Lisää jauhoseos siivilän läpi vaahtoon kevyesti nostellen. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä 175 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys. Kumoa kakku ja jäähdytä.
Leikkaa kakku kolmeen osaan. Ota sulaneista lakoista mehu talteen kostutusta varten. Vaahdota kerma, mausta se sokerilla ja vanilliinisokerilla. Sekoita joukkoon lakat.
Kokoa kakku suoraan tarjoiluvadille. Kostuta kakkulevyt mehuseoksella. Levitä pohjalevylle puolet lakkahillosta ja kermaseoksesta. Täytä samoin toinen väli. Kostuta kansilevy alapuolelta ja nosta kakun päälle. Pane kakulle kevyt paino ja nosta jääkaappiin maustumaan.
Paloittele suklaa kattilaan ja lisää kerma. Kuumenna sekoittaen, kunnes suklaa liukenee. Keitä miedolla lämmöllä pari minuuttia. Kaada suklaakuorrutus kakun päälle keskeltä aloittaen. Vaahdota kerma, mausta sokereilla ja pursota vaahto reunoille. Koristele lakoilla ja suklaarouheella.