Suklaa-lakkakakku
Suklaa-lakkakakku on juhlien ehdoton suosikki.
20 annostayli 60 min205 kcal / annos (65g)
Ainekset
20 annosta
Pohja
- 4kananmunaa
- 1 1/2dlsokeria
- 1 1/2dlvehnäjauhoja
- 1 1/2tlleivinjauhetta
Kostutus
- 1dlPirkka omenatäysmehua
- 1/2dllakkamehua sulaneista lakoista
Täyte
- 200g(n. 2 dl)lakkoja (pakaste)
- 1rklsokeria
- 2dlPirkka lakkahilloa
Kuorrutus
Reunoille
- 2rklsokeria
Koristeeksi
- lakkoja (pakaste)
Valmistus
yli 60 min- Voitele ja korppujauhota tasapohjainen kakkuvuoka (3 l). Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet. Lisää jauhoseos siivilän läpi vaahtoon kevyesti nostellen. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä 175 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys. Kumoa kakku ja jäähdytä.
- Leikkaa kakku kolmeen osaan. Ota sulaneista lakoista mehu talteen kostutusta varten. Vaahdota kerma, mausta se sokerilla ja vanilliinisokerilla. Sekoita joukkoon lakat.
- Kokoa kakku suoraan tarjoiluvadille. Kostuta kakkulevyt mehuseoksella. Levitä pohjalevylle puolet lakkahillosta ja kermaseoksesta. Täytä samoin toinen väli. Kostuta kansilevy alapuolelta ja nosta kakun päälle. Pane kakulle kevyt paino ja nosta jääkaappiin maustumaan.
- Paloittele suklaa kattilaan ja lisää kerma. Kuumenna sekoittaen, kunnes suklaa liukenee. Keitä miedolla lämmöllä pari minuuttia. Kaada suklaakuorrutus kakun päälle keskeltä aloittaen. Vaahdota kerma, mausta sokereilla ja pursota vaahto reunoille. Koristele lakoilla ja suklaarouheella.
Katso video
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet
Ravintosisältö per annos 65g100 g
- 205 kcal858 kJ
- Proteiinia 3 g
- Hiilihydraatteja18 g
- Rasvaa14 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi