• Erityisruokavaliot

Pistaasi-suklaakeksit

Koristele pistaasi-suklaakeksit kastamalla ne suklaaseen. Ripottele pinnalle rouhittua pistaasipähkinää.
Pistaasi-suklaakeksit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 60 kpl
  • 30 - 60 min
  • 70 kcal / annos (15g)

Ainekset

60 kpl

Koristeeksi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori pistaasipähkinät ja leikkaa ne veitsellä rouheeksi.
  2. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja 1/2 dl pistaasipähkinärouhetta keskenään ja sekoita taikinaan. Anna taikinan kovettua jääkaapissa noin 30 minuuttia.
  3. Muotoile taikinasta kaksi tankoa. Jaa molemmat tangot 30 tasakokoiseen palaan. Pyöritä palat palloiksi.
  4. Laita pikkuleivät kolmelle pellille leivinpaperin päälle ja litistä niitä hieman. Paista uunin ylätasolla 175 asteessa noin 10 minuuttia.
  5. Paloittele suklaat erillisiin kulhoihin ja sulata mikrossa (250 W) 20 sekuntia kerrallaan. Sekoita välillä, jotta suklaa sulaa tasaisesti. Kasta keksit osittain suklaaseen ja nosta leivinpaperin päälle. Ripottele suklaan pinnalle pistaasipähkinärouhetta.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit pakastaa pikkuleivät.

Ravintosisältö perannos 15g100 g

  • 70 kcal311 kJ
  • Proteiinia1 g
  • Hiilihydraatteja6 g
  • Rasvaa5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3