Pistaasi-suklaakeksit
- Annosmäärä60 kpl
- Valmistusaika30 - 60 min
Koristele pistaasi-suklaakeksit kastamalla ne suklaaseen. Ripottele pinnalle rouhittua pistaasipähkinää.
Ainekset
60 kpl
1 ps (125 g) | tai |
200 g | tai |
1 1/2 dl | fariinisokeria tai |
1 | tai |
3 1/2–4 dl | vehnäjauhoja tai |
1 tl | leivinjauhetta tai |
1 tl | tai |
Koristeeksi | |
---|---|
100 g | Fazer valkoista leivontasuklaata tai |
100 g | Fazer tummaa leivontasuklaata (44 %) tai |
tai |
Valmistus
30 - 60 min
Kuori pistaasipähkinät ja leikkaa ne veitsellä rouheeksi.
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja 1/2 dl pistaasipähkinärouhetta keskenään ja sekoita taikinaan. Anna taikinan kovettua jääkaapissa noin 30 minuuttia.
Muotoile taikinasta kaksi tankoa. Jaa molemmat tangot 30 tasakokoiseen palaan. Pyöritä palat palloiksi.
Laita pikkuleivät kolmelle pellille leivinpaperin päälle ja litistä niitä hieman. Paista uunin ylätasolla 175 asteessa noin 10 minuuttia.
Paloittele suklaat erillisiin kulhoihin ja sulata mikrossa (250 W) 20 sekuntia kerrallaan. Sekoita välillä, jotta suklaa sulaa tasaisesti. Kasta keksit osittain suklaaseen ja nosta leivinpaperin päälle. Ripottele suklaan pinnalle pistaasipähkinärouhetta.
Vinkki! Voit pakastaa pikkuleivät.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,7(102 arviota)
- yli 60 min4,4(28 arviota)
- yli 60 min3,8(66 arviota)
- 30 - 60 min4,2(343 arviota)
- yli 60 min4,6(17 arviota)
- 30 - 60 min4,0(180 arviota)
- yli 60 min4,1(25 arviota)
- 30 - 60 min3,7(50 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,7 (48 arviota)
- Tykkäsin!1 vuosi sittenNämä olivat todella hyviä! Miten pitkään säilyvät ja miten kannattaa säilyttää?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenTykkäsin!, keksit kannattaa säilyttää kuivassa ja viileähkössä huoneenlämmössä kannellisessa rasiassa. Jääkaapissa ne voivat kostua liikaa ja suklaa muuttaa ulkonäköään. Keksien säilyvyys on muutamista päivistä viikkoon.
- Ksksjsj3 vuotta sittenHerkullisia ja kauniin näköisiä keksejä! Rakenne aavistuksen murentuva ja taikina ennen paistamista tarttuvaa.
- muori6 vuotta sittenliian helpoks menee........