Pistaasi-suklaakeksit Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Pistaasi-suklaakeksit

  • Annosmäärä60 kpl
  • Valmistusaika30 - 60 min
Koristele pistaasi-suklaakeksit kastamalla ne suklaaseen. Ripottele pinnalle rouhittua pistaasipähkinää.

    Ainekset

    60 kpl
    1 ps (125 g)
     
    tai
    200 g
     
    tai
    1 1/2 dl
     
    fariinisokeria
    tai
    1
     
    kananmuna
    tai
    3 1/2–4 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1 tl
     
    leivinjauhetta
    tai
    1 tl
     
    tai

    Koristeeksi

    100 g
     
    Fazer valkoista leivontasuklaata
    tai
    100 g
     
    Fazer tummaa leivontasuklaata (44 %)
    tai
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    2 164 kJ / 519 kcal
    Rasva
    32,9 g
    josta tyydyttynyttä
    17,1 g
    Hiilihydraatit
    46,6 g
    josta sokereita
    24 g
    Proteiini
    8,3 g
    Suola
    0,7 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min

    Kuori pistaasipähkinät ja leikkaa ne veitsellä rouheeksi.

    Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja 1/2 dl pistaasipähkinärouhetta keskenään ja sekoita taikinaan. Anna taikinan kovettua jääkaapissa noin 30 minuuttia.

    Muotoile taikinasta kaksi tankoa. Jaa molemmat tangot 30 tasakokoiseen palaan. Pyöritä palat palloiksi.

    Laita pikkuleivät kolmelle pellille leivinpaperin päälle ja litistä niitä hieman. Paista uunin ylätasolla 175 asteessa noin 10 minuuttia.

    Paloittele suklaat erillisiin kulhoihin ja sulata mikrossa (250 W) 20 sekuntia kerrallaan. Sekoita välillä, jotta suklaa sulaa tasaisesti. Kasta keksit osittain suklaaseen ja nosta leivinpaperin päälle. Ripottele suklaan pinnalle pistaasipähkinärouhetta.

    Vinkki! Voit pakastaa pikkuleivät.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka paahdetut ja suolatut pistaasipähkinät 125g
      Hinta 2,39/kpl
      19,12/kg
    • Pirkka suomalainen voi 500g
      Hinta 3,59/kpl
      7,18/kg
    • Pirkka vaniljasokeri 100g
      Hinta 2,69/kpl
      26,90/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,7 (52 arviota)

    • Vilhelmina
      5 kuukautta sitten
      Tosi hyvä ohje, toimii myös eri tavoin varioituna. Tällä kertaa laitoin sattumiksi mantelirouhetta, sitruunankuorta, kuivattuja karpaloita ja kandeerattua appelsiininkuorta. Otan vähän etuajassa uunista, niin jäävät sisältä pehmeiksi.
    • Hanna
      1 vuosi sitten
      Valkosuklaalla teen ainoastaan ja olen tehnyt jo vuosia tällä reseptillä!
    • Tykkäsin!
      2 vuotta sitten
      Nämä olivat todella hyviä! Miten pitkään säilyvät ja miten kannattaa säilyttää?
    • K-Kuluttajapalvelu
      2 vuotta sitten
      Tykkäsin!, keksit kannattaa säilyttää kuivassa ja viileähkössä huoneenlämmössä kannellisessa rasiassa. Jääkaapissa ne voivat kostua liikaa ja suklaa muuttaa ulkonäköään. Keksien säilyvyys on muutamista päivistä viikkoon.
    • Ksksjsj
      4 vuotta sitten
      Herkullisia ja kauniin näköisiä keksejä! Rakenne aavistuksen murentuva ja taikina ennen paistamista tarttuvaa.
    • muori
      7 vuotta sitten
      liian helpoks menee........