Spagettivuoka
Spagettivuoka on kuin spagetista tehty lasagne. Spagettivuoka on maukas arkiruoka, joka maistuu koko perheelle.
6 annostayli 60 min120 kcal / 100 g
Ainekset
6 annosta
- 200gPirkka spagettia
Jauheliha-tomaattikastike
- 400gnaudan jauhelihaa
- 1tlk(500 g)Pirkka tomaattimurskaa
- 2tloreganoa
- 1tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
Juustokastike
- 2rklmargariinia tai voita
- 4rklvehnäjauhoja
- 6dlmaitoa
- 1/2tlsuolaa
- 1/2tlpaprikajauhetta
Valmistus
yli 60 min- Keitä pätkitty spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta spagetti, mutta älä aivan kuivaksi.
- Ruskista jauheliha omassa rasvassaan ja lisää joukkoon sipulikuutiot. Kaada pannulle tomaattimurska ja mausta. Hauduta kastiketta noin 5 minuuttia.
- Sulata juustokastikkeen rasva kattilassa. Sekoita joukkoon jauhot ja kiehauta ne rasvassa. Siirrä kattila pois levyltä ja lisää kylmä maito koko ajan sekoittaen. Siirrä kattila uudelleen levylle ja anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja paprikajauheella. Lisää juustoraaste.
- Voitele noin 2 litran kokoinen vuoka. Kaada vuokaan vuorotellen kerroksittain jauheliha-tomaattikastiketta ja spagettia niin, että päällimmäiseksi tulee ohut spagettikerros. Kaada päälle juustokastike. Kypsennä 200 asteessa 30-40 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
Katso video
Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 120 kcal503 kJ
- Proteiinia 7,68 g
- Hiilihydraatteja12,4 g
- Rasvaa4,35 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Vähän enemmän mausteita olisin kaivannut, mutta tiedänpähän sitten seuraavaan kertaan. Aion kyllä tehdä toistekkin.
Todella hyvää ja erityisesti pikkuväen mieleen.
En tajuu miksi vuokaa pitää uunissa noin kauan, kun jauheliha ja spagetti molemmat kypsiä. Itse pidän 225 asteessa 20min, että kuumenee ja saa väriä.
Hyvä resepti, tätä tuun tekemään useamminkin.
muuten hyvää mutta ei mitään oreganoa