Jauhelihatäytteinen rullapizzaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Jauhelihatäytteinen rullapizza

Täyteläinen jauheliharullapizza sopii viikonlopun herkuuteluhetkiin.

Ainekset

6 annosta
    • 3dlmaitoa
    • 1dlsämpyläjauhoja
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/2dlöljyä
    • n. 6dlvehnäjauhoja

Täyte

Pinnalle

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä maito hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi (+42 astetta). Sekoita kuivahiiva sämpyläjauhoihin. Sekoita jauhoseos maitoon. Lisää suola ja öljy. Sekoita taikinaan vähitellen vehnäjauhoja. Alusta taikina kimmoisaksi kulhon reunoista irtoavaksi. Peitä kulho liinalla ja kohota lämpimässä paikassa 10–15 minuuttia.
  2. Ruskista sillä aikaa täytteeksi tuleva jauheliha kahdessa erässä öljyssä ja mausta suolalla.
  3. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja painele siitä ilmakuplat pois. Taputtele taikina uunipannun kokoiselle leivinpaperille ja kauli edelleen pannun kokoiseksi levyksi. Kohota peitettynä vielä 10 minuuttia.
  4. Sivele taikinan pintaan tomaattipyree. Levitä päälle ruskistettu jauheliha, valutetut ananaspalat, puolitetut oliivit ja sinihomejuustomuru. Ripottele pinnalle pizzamauste ja juustoraaste. Kääri levy rullalle pitkän sivun suuntaisesti niin, että sauma jää rullan alle. Ripottele pintaan pizzamaustetta ja juustoraastetta.
  5. Paista 175 asteessa alimmalla tasolla noin 35 minuuttia. Viipaloi hieman jäähtyneenä. Tarjoa lisänä raikasta salaattia.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille6 arvostelua