• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lapin pizza

Kylmäsavuporo, kylmäsavustettu kirjolohi ja leipäjuusto tuovat pizzaan lappilaisia makuja.
Lapin pizza
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 1 pellillinen
  • 30 - 60 min
  • 620 kcal / annos (280g)

Ainekset

1 pellillinen

Pohja

    • 2dlvettä
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/2dlruisjauhoja
    • 1ps(11 g)kuivahiivaa
    • n. 3 1/2dlvehnäjauhoja
    • 2rklöljyä

Täyte

Valmistus

30 - 60 min
  1. Lämmitä vesi noin 42-asteiseksi. Sekoita joukkoon suola, ruisjauhoihin sekoitettu kuivahiiva ja vähitellen vehnäjauhoja. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Alusta taikina tasaiseksi. Anna kohota liinalla peitettynä noin 20 minuuttia.
  2. Jaa taikina neljään palaan. Kauli ja taputtele palat pyöreiksi pizzoiksi leivinpaperin päälle pellille (2 kpl/pelti). Voit myös kaulia leivinpaperin päällä yhdeksi pellin kokoiseksi levyksi. Levitä päälle pastakastike ja juustoraaste.
  3. Viipaloi tomaatit, hienonna savuporot, leikkaa kalaviipaleet 3 osaan ja kuutioi leipäjuusto. Levitä poro, tomaatit ja kirjolohi pizzan päälle.
  4. Paista 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 15-20 minuuttia. Ota pizza uunista ja ripottele pinnalle leipäjuustot ja pizzamauste tai oregano. Koristele halutessasi muutamalla puolukalla.

Ravintosisältö perannos 280g100 g

  • 620 kcal2 590 kJ
  • Proteiinia38 g
  • Hiilihydraatteja46 g
  • Rasvaa32 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2