Lapin pizza
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kananmunaton
Kylmäsavuporo, kylmäsavustettu kirjolohi ja leipäjuusto tuovat pizzaan lappilaisia makuja.
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
Pohja | |
---|---|
2 dl | vettä tai |
1/2 tl | suolaa tai |
1/2 dl | ruisjauhoja tai |
1 ps (11 g) | kuivahiivaa tai |
n. 3 1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
2 rkl | öljyä tai |
Täyte | |
n. 1 1/2 dl | tai |
1 ps (150 g) | juustoraastetta tai |
2 | tomaattia tai |
100 g | tai |
1 pkt (150 g) | kylmäsavustettua kirjolohta tai |
n. 150 g | tai |
pizzamaustetta tai oreganoa tai | |
(puolukoita tai lakkoja) tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 006 kJ / 241 kcal |
Rasva | 11,6 g |
josta tyydyttynyttä | 4,8 g |
Hiilihydraatit | 18,9 g |
josta sokereita | 2,2 g |
Proteiini | 14,6 g |
Suola | 1,6 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Lämmitä vesi noin 42-asteiseksi. Sekoita joukkoon suola, ruisjauhoihin sekoitettu kuivahiiva ja vähitellen vehnäjauhoja. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Alusta taikina tasaiseksi. Anna kohota liinalla peitettynä noin 20 minuuttia.
Jaa taikina neljään palaan. Kauli ja taputtele palat pyöreiksi pizzoiksi leivinpaperin päälle pellille (2 kpl/pelti). Voit myös kaulia leivinpaperin päällä yhdeksi pellin kokoiseksi levyksi. Levitä päälle pastakastike ja juustoraaste.
Viipaloi tomaatit, hienonna savuporot, leikkaa kalaviipaleet 3 osaan ja kuutioi leipäjuusto. Levitä poro, tomaatit ja kirjolohi pizzan päälle.
Paista 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 15–20 minuuttia. Ota pizza uunista ja ripottele pinnalle leipäjuustot ja pizzamauste tai oregano. Koristele halutessasi muutamalla puolukalla.