Hyppää sisältöön
Lapin pizzaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Lapin pizza

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kananmunaton
Kylmäsavuporo, kylmäsavustettu kirjolohi ja leipäjuusto tuovat pizzaan lappilaisia makuja.
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta

Pohja

2 dl
 
vettä
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
1/2 dl
 
ruisjauhoja
tai
1 ps (11 g)
 
kuivahiivaa
tai
n. 3 1/2 dl
 
vehnäjauhoja
tai
2 rkl
 
öljyä
tai

Täyte

n. 1 1/2 dl
 
tai
1 ps (150 g)
 
juustoraastetta
tai
2
 
tomaattia
tai
100 g
 
tai
1 pkt (150 g)
 
kylmäsavustettua kirjolohta
tai
n. 150 g
 
tai
 
pizzamaustetta tai oreganoa
tai
 
(puolukoita tai lakkoja)
tai

Ravintosisältö

Energia
1 006 kJ / 241 kcal
Rasva
11,6 g
josta tyydyttynyttä
4,8 g
Hiilihydraatit
18,9 g
josta sokereita
2,2 g
Proteiini
14,6 g
Suola
1,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
Lämmitä vesi noin 42-asteiseksi. Sekoita joukkoon suola, ruisjauhoihin sekoitettu kuivahiiva ja vähitellen vehnäjauhoja. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Alusta taikina tasaiseksi. Anna kohota liinalla peitettynä noin 20 minuuttia.
Jaa taikina neljään palaan. Kauli ja taputtele palat pyöreiksi pizzoiksi leivinpaperin päälle pellille (2 kpl/pelti). Voit myös kaulia leivinpaperin päällä yhdeksi pellin kokoiseksi levyksi. Levitä päälle pastakastike ja juustoraaste.
Viipaloi tomaatit, hienonna savuporot, leikkaa kalaviipaleet 3 osaan ja kuutioi leipäjuusto. Levitä poro, tomaatit ja kirjolohi pizzan päälle.
Paista 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 15–20 minuuttia. Ota pizza uunista ja ripottele pinnalle leipäjuustot ja pizzamauste tai oregano. Koristele halutessasi muutamalla puolukalla.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Myllärin Luomu Ruisjauho 1kg
    Hinta 2,09/kpl
    2,09/kg
  • Plussa-etu −28 %