Valkoinen persimonpizza
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
Pizzapohja | |
---|---|
2 1/2 dl | vettä tai |
25 g | tuorehiivaa tai |
1 tl | suolaa tai |
5 1/2 dl | tai |
1/2 dl | oliiviöljyä tai |
Täytteet | |
2 | persimonia tai |
2 prk (à 150 g) | tai |
2 pkt (à 125 g) | tai |
1 ruukku | rucolaa tai |
50 g | saksanpähkinöitä tai |
(oliiviöljyä) tai | |
(mustapippuria) tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 305 kJ / 313 kcal |
Rasva | 17,5 g |
josta tyydyttynyttä | 7,4 g |
Hiilihydraatit | 28,3 g |
josta sokereita | 7,3 g |
Proteiini | 9,4 g |
Suola | 1,3 g |
Valmistus
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola ja vähitellen jauhoja. Alusta kimmoisaksi taikinaksi. Lisää alustuksen loppuvaiheessa öljy.
Anna taikinan kohota leivinliinalla peitettynä kaksinkertaiseksi, vähintään puoli tuntia.
Viipaloi persimonit.
Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen ja laita uunipelti samalla kuumenemaan uuniin.
Kauli taikinasta kaksi ohutta, pyöreää pizzapohjaa leivinpaperien päälle. Levitä pohjille ranskankerma ja murusta sinihomejuusto. Asettele persimonviipaleet kummankin pizzan päälle.
Vedä toinen pizza varovasti kuumennetulle pellille leivinpapereineen ja paista uunin keskitasossa 10–12 minuuttia. Kypsennä toinenkin pizza samalla tavalla.
Koristele pizzat rucolalla ja rouhituilla saksanpähkinöillä. Ripottele pinnalle halutessasi oliiviöljyä ja mustapippuria.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Tuorehiiva 50 g leivinhiivaHinta 0,27/kpl5,40/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kgHinta 1,75/kpl0,88/kg
- Bertolli oliiviöljy 250ml classicoHinta 5,55/kpl22,20/l
- Pirkka creme fraiche 18% 150g laktoositonHinta 0,99/kpl6,60/kg
- Pirkka sinihomejuusto 125g vähälaktoosinenHinta 2,29/kpl18,32/kg
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 2,15/kpl2,15/kg
- Plussa-etu −18 %Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kgPlussa-kortillaEtuhinta 1,79/kpl0,90/kgIlman Plussa-korttia 2,19/kpl (1,10/kg)
- Fontana oliiviöljy ONE 1lHinta 17,70/kpl17,70/l
- Borges classic oliiviöljy 250mlHinta 5,55/kpl22,20/l
- Arla Lempi creme fraiche 15% 200g laktoositonHinta 1,79/kpl8,95/kg
- Maitokolmio créme fraîche 200g laktoositonHinta 1,15/kpl5,75/kg
- Pirkka Parhaat sinihomejuusto 175g vähälaktoosinenHinta 3,09/kpl17,66/kg
- Pirkka sinihomejuustomuru 150g vähälaktoosinenHinta 3,15/kpl21,00/kg
- Rucola 70gHinta 1,69/kpl24,14/kg
- Mimi's Rucola verso 50g SuomiHinta 2,99/kpl59,80/kg
- Foodin Saksanpähkinä 120g luomuHinta 3,49/kpl29,08/kg
- Salliselta Saksanpähkinä 800gHinta 16,95/kpl21,19/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,45/kpl40,83/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,4(44 arviota)
- yli 60 min3,0(21 arviota)
- yli 60 min4,3(85 arviota)
- 30 - 60 min4,5(37 arviota)
- 30 - 60 min4,1(53 arviota)
- yli 60 min4,2(28 arviota)
- yli 60 min4,7(64 arviota)
- yli 60 min3,9(20 arviota)
Arvostele resepti
- localchef14011 vuosi sittenTäytteet-osassa on tainnut sattua pieni kömmähdys, sillä täytteiden määrä vaikuttaisi olevan kaksinkertainen taikinan kokoon nähden. Jos laittaa vain puolet tuosta (1 x persimon, 1 prk ranskankermaa ja 1 pkt sinihomejuustoa), niin toimii ihan ok. Lisäksi persimonin voi korvata tomaattiviipaleilla, mikä mielestäni sointuu paremmin pizzan muiden ainesten kanssa.