Valkoinen persimonpizza
Viipaloi persimonista ihania makeita sattumia sinihomejuustolla kuorrutetun pizzan päälle.
6 annostayli 60 min
Ainekset
6 annosta
Pizzapohja
- 2 1/2dlvettä
- 25gtuorehiivaa
- 1tlsuolaa
- 5 1/2dlPirkka vehnäjauhoja
- 1/2dloliiviöljyä
Täytteet
- 2persimonia
- 2prk(à 150 g)Pirkka crème fraîchea (ranskankermaa, 18 %)
- 2pkt(à 125 g)Pirkka sinihomejuustoa
- 1ruukkurucolaa
- 50gsaksanpähkinöitä
- (oliiviöljyä)
- (mustapippuria)
Valmistus
yli 60 min- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola ja vähitellen jauhoja. Alusta kimmoisaksi taikinaksi. Lisää alustuksen loppuvaiheessa öljy.
- Anna taikinan kohota leivinliinalla peitettynä kaksinkertaiseksi, vähintään puoli tuntia.
- Viipaloi persimonit.
- Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen ja laita uunipelti samalla kuumenemaan uuniin.
- Kauli taikinasta kaksi ohutta, pyöreää pizzapohjaa leivinpaperien päälle. Levitä pohjille ranskankerma ja murusta sinihomejuusto. Asettele persimonviipaleet kummankin pizzan päälle.
- Vedä toinen pizza varovasti kuumennetulle pellille leivinpapereineen ja paista uunin keskitasossa 10-12 minuuttia. Kypsennä toinenkin pizza samalla tavalla.
- Koristele pizzat rucolalla ja rouhituilla saksanpähkinöillä. Ripottele pinnalle halutessasi oliiviöljyä ja mustapippuria.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kommentoi
Täytteet-osassa on tainnut sattua pieni kömmähdys, sillä täytteiden määrä vaikuttaisi olevan kaksinkertainen taikinan kokoon nähden. Jos laittaa vain puolet tuosta (1 x persimon, 1 prk ranskankermaa ja 1 pkt sinihomejuustoa), niin toimii ihan ok. Lisäksi persimonin voi korvata tomaattiviipaleilla, mikä mielestäni sointuu paremmin pizzan muiden ainesten kanssa.