• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Valkoinen persimonpizza

Viipaloi persimonista ihania makeita sattumia sinihomejuustolla kuorrutetun pizzan päälle.
Valkoinen persimonpizza
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

6 annosta

Pizzapohja

    • 2 1/2dlvettä
    • 25gtuorehiivaa
    • 1tlsuolaa
    • 5 1/2dlPirkka vehnäjauhoja
    • 1/2dloliiviöljyä

Täytteet

    • 2persimonia
    • 2prk(à 150 g)Pirkka crème fraîchea (ranskankermaa, 18 %)
    • 2pkt(à 125 g)Pirkka sinihomejuustoa
    • 1ruukkurucolaa
    • 50gsaksanpähkinöitä
    • (oliiviöljyä)
    • (mustapippuria)

Valmistus

yli 60 min
  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola ja vähitellen jauhoja. Alusta kimmoisaksi taikinaksi. Lisää alustuksen loppuvaiheessa öljy.
  2. Anna taikinan kohota leivinliinalla peitettynä kaksinkertaiseksi, vähintään puoli tuntia.
  3. Viipaloi persimonit.
  4. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen ja laita uunipelti samalla kuumenemaan uuniin.
  5. Kauli taikinasta kaksi ohutta, pyöreää pizzapohjaa leivinpaperien päälle. Levitä pohjille ranskankerma ja murusta sinihomejuusto. Asettele persimonviipaleet kummankin pizzan päälle.
  6. Vedä toinen pizza varovasti kuumennetulle pellille leivinpapereineen ja paista uunin keskitasossa 10-12 minuuttia. Kypsennä toinenkin pizza samalla tavalla.
  7. Koristele pizzat rucolalla ja rouhituilla saksanpähkinöillä. Ripottele pinnalle halutessasi oliiviöljyä ja mustapippuria.

Kommentoi

Arvosana reseptille 2 arvostelua