Valkoinen persimonpizza
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Viipaloi persimonista ihania makeita sattumia sinihomejuustolla kuorrutetun pizzan päälle.
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
6 annosta
Pizzapohja | |
---|---|
2 1/2 dl | vettä tai |
25 g | tuorehiivaa tai |
1 tl | suolaa tai |
5 1/2 dl | tai |
1/2 dl | oliiviöljyä tai |
Täytteet | |
2 | persimonia tai |
2 prk (à 150 g) | tai |
2 pkt (à 125 g) | tai |
1 ruukku | rucolaa tai |
50 g | saksanpähkinöitä tai |
(oliiviöljyä) tai | |
(mustapippuria) tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 288 kJ / 309 kcal |
Rasva | 17,5 g |
josta tyydyttynyttä | 7,4 g |
Hiilihydraatit | 26,9 g |
josta sokereita | 7,3 g |
Proteiini | 9,7 g |
Suola | 1,3 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola ja vähitellen jauhoja. Alusta kimmoisaksi taikinaksi. Lisää alustuksen loppuvaiheessa öljy.
Anna taikinan kohota leivinliinalla peitettynä kaksinkertaiseksi, vähintään puoli tuntia.
Viipaloi persimonit.
Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen ja laita uunipelti samalla kuumenemaan uuniin.
Kauli taikinasta kaksi ohutta, pyöreää pizzapohjaa leivinpaperien päälle. Levitä pohjille ranskankerma ja murusta sinihomejuusto. Asettele persimonviipaleet kummankin pizzan päälle.
Vedä toinen pizza varovasti kuumennetulle pellille leivinpapereineen ja paista uunin keskitasossa 10–12 minuuttia. Kypsennä toinenkin pizza samalla tavalla.
Koristele pizzat rucolalla ja rouhituilla saksanpähkinöillä. Ripottele pinnalle halutessasi oliiviöljyä ja mustapippuria.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Tuorehiiva 50 g leivinhiivaHinta 0,25/kpl5,00/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kgHinta 1,65/kpl0,83/kg
- Keiju kylmäpuristettu ekstra-neitsytoliiviöljyspray 200mlHinta 7,15/kpl35,75/l
- Plussa-etu −15 %Pirkka creme fraiche 18% 150g laktoositonPlussa-kortillaEtuhinta 2,00/3 kpl4,44/kgIlman Plussa-korttia 0,79/kpl (5,27/kg)
- Pirkka sinihomejuusto 125g vähälaktoosinenHinta 2,29/kpl18,32/kg
- Suomalainen Rucola 50gHinta 2,59/kpl51,80/kg
- Salliselta Saksanpähkinä 70gHinta 1,99/kpl28,43/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Bertolli cucina oliiviöljy 200ml sprayHinta 6,69/kpl33,45/l
- Bertolli oliiviöljy 250ml classicoHinta 5,15/kpl20,60/l
- Juustoportti pehmeä creme fraiche 18% 350g laktoositonHinta 2,09/kpl5,97/kg
- Maitokolmio créme fraîche 200g laktoositonHinta 0,99/kpl4,95/kg
- Pirkka Parhaat sinihomejuusto 175gHinta 3,29/kpl18,80/kg
- Plussa-etu −16 %Valio Aura sinihomejuusto 170g palaPlussa-kortillaEtuhinta 5,00/2 kpl14,71/kgIlman Plussa-korttia 2,99/kpl (17,59/kg)
- Mimi's Rucola verso 50g SuomiHinta 3,29/kpl65,80/kg
- Pirkka rucola 65gHinta 1,59/kpl24,46/kg
- Plussa-etuEarth Control Saksanpähkinät 80gPlussa-kortillaEtuhinta 2,99/kpl37,38/kgIlman Plussa-korttia 3,15/kpl (39,38/kg)
- Pirkka saksanpähkinä 100gHinta 2,35/kpl23,50/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,2(98 arviota)
- yli 60 min4,4(46 arviota)
- yli 60 min4,1(29 arviota)
- yli 60 min3,1(24 arviota)
- 30 - 60 min3,9(34 arviota)
- yli 60 min3,9(21 arviota)
- yli 60 min3,8(163 arviota)
- 30 - 60 min3,8(23 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,3 (23 arviota)
- localchef14013 vuotta sittenTäytteet-osassa on tainnut sattua pieni kömmähdys, sillä täytteiden määrä vaikuttaisi olevan kaksinkertainen taikinan kokoon nähden. Jos laittaa vain puolet tuosta (1 x persimon, 1 prk ranskankermaa ja 1 pkt sinihomejuustoa), niin toimii ihan ok. Lisäksi persimonin voi korvata tomaattiviipaleilla, mikä mielestäni sointuu paremmin pizzan muiden ainesten kanssa.