Tattaripizza
Tattaripizzassa on gluteeniton ja hiivaton pizzapohja. Rieskamaisen ohut pohja on reunoilta rapea. Tomaattiset pizzat saavat makua chilistä ja yrttiöljystä. Noin 3,00€/annos*
4 annostayli 60 min
Ainekset
4 annosta
Taikina
- 4dltattarijauhoja
- 1/2tlsuolaa
- 1tlleivinjauhetta
- n. 1 3/4dlvettä
Lisäksi
- 1/2tlk(à 390 g)Pirkka pizzakastiketta
- 1rs(250 g)Pirkka miniluumutomaatteja
- 1pkt(200/125 g)Pirkka mozzarellaa
Yrttiöljy
- 1/2ruukkuatuoretta basilikaa
- 1/2ruukkuatuoretta (lehti)persiljaa
- 1pieni valkosipulinkynsi
- 1/4tlsuolaa
- ripausmustapippuria
Valmistus
yli 60 min- Sekoita suola ja leivinjauhe jauhoihin. Lisää vesi ja öljy ja sekoita tasaiseksi. Lisää tarvittaessa tilkka vettä.
- Kauli taikinasta neljä ohutta ja soikeaa pikkupizzaa pellille. Tasoita reunat tarvittaessa käsin. Leikkaa miniluumutomaatit pitkittäin halki. Viipaloi chili, poista siemenet.
- Levitä kullekin pizzalle noin 1/2 dl pizzakastiketta sekä tomaatinpuolikkaat siemenet ylöspäin. Ripottele pizzoille chilit.
- Revi yrtit varsineen. Hienonna kuorittu valkosipulinkynsi. Soseuta yrttiöljyn ainekset sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa öljyä.
- Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Lisää valmiiden pizzojen päälle revittyä mozzarella sekä sekä yrttiöljyä. Viimeistele pizzat basilikan ja lehtipersiljan lehdillä.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 01/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Kommentoi