Porkkana-bataattikeittoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Porkkana-bataattikeitto

Porkkana-bataattikeitto saa herkullisen maun vuohenjuustosta. Tarjoa lämmin keitto tuoreen leivän kanssa.

  • 6 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

6 annosta
    • 700gporkkanaa
    • 400gbataattia
    • 2(150 g)sipulia
    • 2valkosipulinkynttä
    • 1rklöljyä
    • n. 8dlvettä
    • 1tlkuivattua timjamia
    • 3/4tlsuolaa
    • 1/4tlmustapippuria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuutioi kuoritut porkkanat ja bataatti. Hienonna kuoritut sipulit ja valkosipulinkynnet.
  2. Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä kattilassa. Lisää bataatit ja porkkanat, kuullota vielä hetki. Lisää vesi ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Soseuta keitto.
  3. Lisää lopuksi paloiteltu vuohenjuusto ja soseuta keitto kuohkeaksi. Jos keitto on liian sakeaa, lisää tarvittaessa hieman vettä.

Kommentoi

Arvosana reseptille 61 arvostelua
  • Minna24.1.2019

    Vielä parempi, kun lisää kolmen juusto Valio ruokakermalla. Tuo ihanan samettisen maun👍

  • Nipa 20.12.2018

    Kyllä oli hyvää porkkana -bataattivuohenjuustokeitto kuuntelin sitä vähän, en kuullota niitä sipuleita. Vaan laitoin kaiken kattilaan kiehumaan ,sitten dosentin ja pistin Pirkka kylmmäsavusulatejjuustoa . 😀K