Hyppää sisältöön
Porkkana-bataattikeittoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Porkkana-bataattikeitto

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Porkkana-bataattikeitto saa herkullisen maun vuohenjuustosta. Tarjoa lämmin keitto tuoreen leivän kanssa.
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

6 annosta
  • 700 g porkkanaa
  • 400 g bataattia
  • 2 (150 g) sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl öljyä
  • n. 8 dl vettä
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 pkt (200 g) Pirkka Parhaat vuohenjuustoa
  • 3/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Ravintosisältö

  • Energia
    316 kJ / 76 kcal
  • Rasva
    3,6 g
  • josta tyydyttynyttä
    1,9 g
  • Hiilihydraatit
    6,8 g
  • josta sokereita
    3,7 g
  • Proteiini
    3,1 g
  • Suola
    0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuutioi kuoritut porkkanat ja bataatti. Hienonna kuoritut sipulit ja valkosipulinkynnet.
  2. Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä kattilassa. Lisää bataatit ja porkkanat, kuullota vielä hetki. Lisää vesi ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Soseuta keitto.
  3. Lisää lopuksi paloiteltu vuohenjuusto ja soseuta keitto kuohkeaksi. Jos keitto on liian sakeaa, lisää tarvittaessa hieman vettä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,7 (249 arviota)

  • Kokkailija
    8 kuukautta sitten
    Hyvää oli. Tosin laitoin paljon enemmän mustapippuria ja timjamia. Lisäksi laitoin jonkun verran muskottia. Juuston jätin pois ja sen tilalle laitoin 2 purkkia 'a 2dl kaurakermaa. Bataattia vois laittaa hieman enemmän kuin reseptissä lukee ja vähentää siltä osin porkkanan määrää, minkä teinkin kun tein tämän keiton ensimmäistä kertaa. Kaiken kaikkiaan erittäin hyvää tuli 😋
  • Oona
    1 vuosi sitten
    Pliisua oli, mutta lisäsin suolaa, Herbamarea, ruokakerman, chilin ja limen mehun. Imelyys talttui ja ruoka maistui.
  • Minde
    1 vuosi sitten
    Mmmmm niin hyvää!
  • Jacek
    2 vuotta sitten
    Erittäin hyvä 😊
  • Nipsu
    2 vuotta sitten
    Hyvää tuli! Rikas maku, mikään maku ei noussut toisen yli. Jatkoon!
  • Paukkuliini
    4 vuotta sitten
    Kääk. Vuohenjuusto pilas koko keiton 😂 Ens kerralla tehdään ilman ja laitetaan kermaa tilalle niin pystyy syömään 😂
  • Mäkilän vaimo
    5 vuotta sitten
    Hyvää oli, tosin laitoin sulatejuustoa vuohenjuustoa sijasta.
  • Mirkku
    5 vuotta sitten
    Pahan makuista! Kumpikaan ei syönyt, heitettiin loput pois😅
  • Minna
    6 vuotta sitten
    Vielä parempi, kun lisää kolmen juusto Valio ruokakermalla. Tuo ihanan samettisen maun👍
  • Nipa
    6 vuotta sitten
    Kyllä oli hyvää porkkana -bataattivuohenjuustokeitto kuuntelin sitä vähän, en kuullota niitä sipuleita. Vaan laitoin kaiken kattilaan kiehumaan ,sitten dosentin ja pistin Pirkka kylmmäsavusulatejjuustoa . 😀K