• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Porkkana-pähkinäpihvit ja piparjuurimuusi

Porkkana-pähkinäpihvit ja piparjuurimuusi
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

5 annosta

Paistamiseen

Piparjuurimuusi

    • 1kgjauhoisia perunoita (punainen pussi)
    • 6dlvettä
    • 1/2tlsuolaa
    • 1rs(125 g)Cantadou piparjuurituorejuustoa

Koristeeksi

    • persiljaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Paahda pähkinät kuivalla paistinpannulla ja rouhi ne veitsellä tai monitoimikoneen leikkuuterällä. Sekoita porkkanaraasteen joukkoon kaikki pihvin ainekset. Anna taikinan levätä noin 10 minuuttia.
  2. Paista lettupannulla taikinasta pyöreitä, paksuhkoja pihvejä 3-4 minuuttia molemmilta puolilta. Taikinasta tulee noin 10 pihviä.
  3. Kuori ja paloittele perunat. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Säästä perunoiden keitinvesi. Soseuta perunat sähkövatkaimella tai perunasurvimella. Kaada joukkoon kuumaa keitinvettä sen verran, että saat sopivan paksuista muusia. Lisää lopuksi tuorejuusto. Tarkista maku ja koristele persiljalla. Tarjoa lisäksi salaattia.

Ravintosisältö perannos 400g100 g

  • 460 kcal1 920 kJ
  • Proteiinia13 g
  • Hiilihydraatteja40 g
  • Rasvaa29 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille4