• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Tomaattinen vihannespannari, pellillinen

Tomaattinen vihannespannari maistuu vaikkapa ilta- tai välipalaksi. Suolaista pannukakkua valmistuu helposti koko pellillinen.
Tomaattinen vihannespannari, pellillinen
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 114 kcal / 100 g

Ainekset

n. 6 annosta
    • 7dlmaitoa
    • 3Pirkka Luomu kananmunaa
    • 2 1/2dlvehnäjauhoja
    • 1dlLuomu ohrajauhoja
    • 1dlPirkka Luomu kaurahiutaleita
    • 1tlsuolaa
    • 2rklrypsiöljyä

Täyte

    • 4(n. 250 g)porkkanaa
    • 1pieni (150 g)purjo
    • 1rklrypsiöljyä
    • 1/2tlsuolaa
    • 1tlbasilikaa
    • 1tltimjamia
    • 1rs(250 g)Pirkka kirsikkatomaatteja

Valmistus

30 - 60 min
  1. Vatkaa kevyesti maidon joukkoon munat, vehnäjauhot, ohrajauhot ja kaurahiutaleet sekä suola. Sekoita joukkoon myös öljy. Taikina saa turvota täytteen valmistamisen ajan.
  2. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Viipaloi halkaistu, huuhdottu purjo. Kuumenna öljy paistokasarissa ja kuullota siinä purjoviipaleet. Lisää kasariin myös porkkanaraaste pehmenemään noin 5 minuutiksi. Mausta vihannesseos suolalla, basilikalla ja timjamilla.
  3. Kaada pannukakkutaikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun. Levitä päälle vihannesseos sekä halkaistut kirsikkatomaatit.
  4. Paista pannari 200 asteessa toiseksi alimmalla tasolla noin 35 minuuttia. Tarjoa pannari vihreän salaatin kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 114 kcal476 kJ
  • Proteiinia4,27 g
  • Hiilihydraatteja13,5 g
  • Rasvaa4,63 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille