Palsternakka-porkkanaletut ja kurpitsakastike
- Annosmäärä4–5 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Palsternakka-porkkanaletut ja kurpitsakastike maistuu niin arkena kuin viikonloppuna.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
4–5 annosta
5 dl | maitoa tai |
2 1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
1/2 dl | ohrajauhoja tai |
2 | tai |
1 tl | suolaa tai |
2 rkl | öljyä tai |
3 (n. 250 g) | porkkanaa tai |
1/2 (n. 100 g) | palsternakka tai |
Paistamiseen | |
---|---|
Pirkka juoksevaa margariinia tai | |
Kurpitsakastike | |
1 tlk (2 dl) | tai |
1 1/2 dl | kurpitsapikkelssiä tai |
ripaus | suolaa tai |
1/2 dl | tuoreita yrttejä hienonnettuna esim. basilikaa ja tai |
oreganoa tai |
Ravintosisältö
Energia | 455 kJ / 109 kcal |
Rasva | 3,9 g |
josta tyydyttynyttä | 1 g |
Hiilihydraatit | 14,1 g |
josta sokereita | 4,9 g |
Proteiini | 3,8 g |
Suola | 0,6 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Sekoita maidon joukkoon jauhot, munat, suola ja öljy. Taikina saa turvota puolisen tuntia.
Raasta kuoritut porkkanat ja palsternakka raastinraudan toiseksi hienoimmalla terällä meheväksi raasteeksi. Sekoita raasteet lettutaikinaan.
Kuumenna ohukaispannu ja lisää pannuun juoksevaa margariinia. Paista lettutaikinasta ohuita lettuja. Niitä tulee noin 50 kpl. Pidä letut lämpimänä esim. folion alla.
Kastiketta varten valuta kurpitsasäilyke siivilässä ja sekoita kermaviilin joukkoon. Mausta suolaripauksella ja tuoreilla yrteillä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta