• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Palsternakka-porkkanaletut ja kurpitsakastike

Palsternakka-porkkanaletut ja kurpitsakastike
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4-5 annosta
  • 30 - 60 min
  • 111 kcal / 100 g

Ainekset

4-5 annosta
    • 5dlmaitoa
    • 2 1/2dlvehnäjauhoja
    • 1/2dlLuomu ohrajauhoja
    • 2Pirkka Luomu kananmunaa
    • 1tlsuolaa
    • 2rklöljyä
    • 3(n. 250 g)porkkanaa
    • 1/2(n. 100 g)palsternakka

Paistamiseen

    • Pirkka juoksevaa margariinia

Kurpitsakastike

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita maidon joukkoon jauhot, munat, suola ja öljy. Taikina saa turvota puolisen tuntia.
  2. Raasta kuoritut porkkanat ja palsternakka raastinraudan toiseksi hienoimmalla terällä meheväksi raasteeksi. Sekoita raasteet lettutaikinaan.
  3. Kuumenna ohukaispannu ja lisää pannuun juoksevaa margariinia. Paista lettutaikinasta ohuita lettuja. Niitä tulee noin 50 kpl. Pidä letut lämpimänä esim. folion alla.
  4. Kastiketta varten valuta kurpitsasäilyke siivilässä ja sekoita kermaviilin joukkoon. Mausta suolaripauksella ja tuoreilla yrteillä.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 111 kcal466 kJ
  • Proteiinia3,81 g
  • Hiilihydraatteja14,1 g
  • Rasvaa4,29 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu