Palsternakka-porkkanaletut ja kurpitsakastike Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Palsternakka-porkkanaletut ja kurpitsakastike

  • Annosmäärä4–5 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Palsternakka-porkkanaletut ja kurpitsakastike maistuu niin arkena kuin viikonloppuna.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

4–5 annosta
5 dl
 
maitoa
tai
2 1/2 dl
 
vehnäjauhoja
tai
1/2 dl
 
ohrajauhoja
tai
2
 
tai
1 tl
 
suolaa
tai
2 rkl
 
öljyä
tai
3 (n. 250 g)
 
porkkanaa
tai
1/2 (n. 100 g)
 
palsternakka
tai

Paistamiseen

 
Pirkka juoksevaa margariinia
tai

Kurpitsakastike

1 tlk (2 dl)
 
tai
1 1/2 dl
 
kurpitsapikkelssiä
tai
ripaus
 
suolaa
tai
1/2 dl
 
tuoreita yrttejä hienonnettuna esim. basilikaa ja
tai
 
oreganoa
tai

Ravintosisältö

Energia
455 kJ / 109 kcal
Rasva
3,9 g
josta tyydyttynyttä
1 g
Hiilihydraatit
14,1 g
josta sokereita
4,9 g
Proteiini
3,8 g
Suola
0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
Sekoita maidon joukkoon jauhot, munat, suola ja öljy. Taikina saa turvota puolisen tuntia.
Raasta kuoritut porkkanat ja palsternakka raastinraudan toiseksi hienoimmalla terällä meheväksi raasteeksi. Sekoita raasteet lettutaikinaan.
Kuumenna ohukaispannu ja lisää pannuun juoksevaa margariinia. Paista lettutaikinasta ohuita lettuja. Niitä tulee noin 50 kpl. Pidä letut lämpimänä esim. folion alla.
Kastiketta varten valuta kurpitsasäilyke siivilässä ja sekoita kermaviilin joukkoon. Mausta suolaripauksella ja tuoreilla yrteillä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta