• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Falafelpyörykät ja minttukastike

Falafelpyörykät ja minttukastike
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

30 kpl
    • 1(100 g)pieni sipuli
    • 2valkosipulinkynttä
    • 1 1/2dlpersiljaa hienonnettuna
    • 1kananmuna
    • 1dlkorppujauhoja
    • 1rklsitruunanmehua
    • 1tljuustokuminaa eli jeeraa
    • 3/4tlsuolaa
    • 1/4tlchilijauhetta

Koristeeksi

    • seesaminsiemeniä
    • persiljaa hienonnettuna

Paistamiseen

    • öljyä

Minttukastike

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Anna maustua jääkaapissa.
  2. Valuta kikherneet. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimen tai monitoimikoneen kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
  3. Kumoa taikina kostutetulle leikkuulaudalle. Muotoile taikinasta tanko ja jaa se 30 palaan. Muotoile palat pyöryköiksi.
  4. Kaada seesaminsiemeniä erilliselle lautaselle ja pyörittele pyörykät niissä.
  5. Kuumenna rasva pannulla ja paista pyörykät kypsiksi miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia välillä käännellen. Pidä pyörykät lämpiminä ja tarjoa kastikkeen kanssa. Hienonna tarjoiluvadille runsaasti persiljaa koristeeksi.

Ravintosisältö perannos 100g100 g

  • 150 kcal628 kJ
  • Proteiinia10 g
  • Hiilihydraatteja15 g
  • Rasvaa10 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille55