Porkkanapasta
Luontaisesti gluteeniton pasta syntyy ohuista porkkanasuikaleista. Kokeile porkkanasuikaleiden kanssa myös muita pastakastikkeita. N. 2,45€/annos.
2 annostaalle 30 min246 kcal / annos (150g)
Ainekset
2 annosta
- 4(300 g)porkkanaa
- 1/2rklöljyä
Kastike
- 60gpuolikuivattuja tomaatteja
- 1rklpuolikuivattujen tomaattien öljyä
- 1rklomenaviinietikkaa
- 2rklvettä
- n. 10tuoretta basilikanlehteä
Pinnalle
- 1/2dlbasilikaa hienonnettuna
Valmistus
alle 30 min- Kuori porkkanat. Leikkaa porkkanoista pitkiä ohuita suikaleita kuorimaveitsellä tai spiraalileikkurilla.
- Mittaa kaikki kastikkeen ainekset kulhoon ja soseuta tasaiseksi tahnaksi sauvasekottimella tai monitoimikoneella.
- Paahda pinjansiemenet kuumalla pannulla ja siirrä sivuun odottamaan. Lämmitä porkkanasuikaleet pannulla öljyssä. Sekoita joukkoon kastike. Pyörittele seos nopeasti pannulla kunnes porkkanat ovat hieman pehmenneet. Ripottele pinnalle pinjansiemenet ja basilika.
Tiesitkö että...
Vinkki! Raakaruokavalioon sopivan pastan saat, kun valmistat pastan ilman kuumentamista. Sekoita kastike porkkanasuikaleiden joukkoon ja nauti kylmänä. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Sesongit Ruokalajit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 150g100 g
- 246 kcal1 030 kJ
- Proteiinia 4,71 g
- Hiilihydraatteja11,8 g
- Rasvaa20,3 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi