• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Poro-kasvislasagne

Syö sekä edullisesti että hyvin. Tämäkin resepti vain noin 2,35 €/annos.
Poro-kasvislasagne
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 113 kcal / 100 g

Ainekset

6 annosta

Juustokastike

    • 6dlvettä
    • 1pkt(250 g)Valio Koskenlaskija-sulatejuustoa, perinteinen
    • 1/2dlvettä
    • 1rklvehnäjauhoja

Pinnalle ja väliin

    • 4dlPirkka emmental-mozzarellajuustoraastetta

Valmistus

yli 60 min
  1. Sulata poronkäristysliha kohmeiseksi ja paloittele pieniksi kuutioiksi. Kuumenna rasva paistokasarissa. Ruskista liha ja lisää kasvissuikaleet. Sekoita ja kaada joukkoon tomaattimurska. Huuhtele tölkki 1 dl:lla vettä ja kaada sekin kasariin. Anna hautua 10 minuuttia. Mausta timjamilla, murskatulla valkosipulilla, mustapippurilla ja halutessasi suolalla.
  2. Kiehauta vesi juustokastiketta varten ja sulata siihen Koskenlaskija-juusto nokareina. Sekoita kylmä vesi ja vehnäjauhot. Kaada seos ohuena nauhana juustokastikkeen joukkoon, sekoita ja anna kiehua pari minuuttia.
  3. Voitele suorakaiteen muotoinen vuoka. Kaada vuoan pohjalle noin 1/3 osa poro-kasviskastiketta ja levitä päälle lasagnelevyjä. Kaada päälle poro-kasviskastiketta, juustokastiketta ja 1 dl juustoraastetta. Täytä näin myös seuraava kerros. Levitä päällimmäisen lasagnelevykerroksen päälle vain juustokastiketta ja juustoraastetta.
  4. Kypsennä lasagnea 200 asteessa noin 35 minuuttia uunin alimmalla tasolla. Poro-kasvislasagne saa vetäytyä hetken ennen tarjoilua. Tarjoa lisänä salaattia.

Ravintosisältö per 100 g

  • 113 kcal472 kJ
  • Proteiinia7,08 g
  • Hiilihydraatteja8,45 g
  • Rasvaa5,58 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1