• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
JauhelihalasagneTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Jauhelihalasagne

Jauhelihalasagne on lohturuokaa parhaimmillaan. Juustoinen, mehevä lasagne hurmaa jokaisen.

  • 6 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

6 annosta

Jauhelihakastike

    • 400gjauhelihaa
    • 2sipulia
    • 1rklöljyä
    • 1dlvettä
    • 1tlsuolaa
    • mustapippurirouhetta
    • 2tloreganoa

Juustokastike

Pinnalle

Valmistus

yli 60 min
  1. Ruskista jauheliha ja kuoritut hienonnetut sipulit paistokasarissa. Lisää kasariin tomaattimurska, vesi, suola ja mustapippurirouhe. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen kannen alla noin 20 minuuttia.
  2. Juustokastiketta varten sulata kattilassa margariini ja sekoita sulan rasvan joukkoon vehnäjauhot. Kaada joukkoon puolet maidosta. Kuumenna ja sekoita tasaiseksi. Lisää loppu maito. Sekoita koko ajan ja keitä pari minuuttia. Lisää suola, mustapippuri, timjami ja juustoraaste.
  3. Lisää jauhelihakastikkeeseen oregano. Voitele suorakaiteen muotoinen vuoka. Kaada vuoan pohjalle jauhelihakastiketta ja levitä päälle lasagnelevyt. Kaada levyjen päälle jauheliha- ja juustokastiketta. Täytä näin kaksi seuraavaa kerrosta. Viimeisen lasagnelevykerroksen päälle tulee vain juustokastiketta ja pinnalle juustoraastetta.
  4. Paista pinaattilasagne 200 asteessa 30-40 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä peitettynä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.

Kommentoi

Arvosana reseptille 52 arvostelua
  • Lihaa pitää olla27.11.2017

    OLen samaa mieltä että jauhelihaa on liian vähän, niinpä joka kerta lisään sitä. Muuten hyvä resepti ja valkokastiketta hyvin.

  • Kotikokkailija7.10.2017

    Jauhelihakastikkeen määrä ei riitä alkuunkaan noin moneen kerrokseen, pitää olla melkein tuplamäärä.

  • K-Kuluttajapalvelu7.10.2017

    Kotikokkailija, harmillista, että jauhelihakastiketta oli mielestäsi liian vähän. Resepti on testattu ohjeen mukaan K-Koekeittiössä.