Jauhelihalasagne
Jauhelihalasagne on lohturuokaa parhaimmillaan. Juustoinen, mehevä lasagne hurmaa jokaisen.
6 annostayli 60 min
Ainekset
6 annosta
- 12kpl(n. 200 g)Pirkka lasagnelevyjä
Jauhelihakastike
- 400gjauhelihaa
- 2sipulia
- 1rklöljyä
- 1tlk(500 g)Pirkka tomaattimurskaa
- 1dlvettä
- 1tlsuolaa
- mustapippurirouhetta
- 2tloreganoa
Juustokastike
- 50gvoita
- 1lmaitoa
- 1/2tlsuolaa
- mustapippurirouhetta
- 1tltimjamia
Pinnalle
Valmistus
yli 60 min- Ruskista jauheliha ja kuoritut hienonnetut sipulit paistokasarissa. Lisää kasariin tomaattimurska, vesi, suola ja mustapippurirouhe. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen kannen alla noin 20 minuuttia.
- Juustokastiketta varten sulata kattilassa margariini ja sekoita sulan rasvan joukkoon vehnäjauhot. Kaada joukkoon puolet maidosta. Kuumenna ja sekoita tasaiseksi. Lisää loppu maito. Sekoita koko ajan ja keitä pari minuuttia. Lisää suola, mustapippuri, timjami ja juustoraaste.
- Lisää jauhelihakastikkeeseen oregano. Voitele suorakaiteen muotoinen vuoka. Kaada vuoan pohjalle jauhelihakastiketta ja levitä päälle lasagnelevyt. Kaada levyjen päälle jauheliha- ja juustokastiketta. Täytä näin kaksi seuraavaa kerrosta. Viimeisen lasagnelevykerroksen päälle tulee vain juustokastiketta ja pinnalle juustoraastetta.
- Paista pinaattilasagne 200 asteessa 30-40 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä peitettynä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.
Kommentoi
Kokkienkokki, lasagne kannattaa tehdän noin 3 l vuokaan. Kannattaa valita mieluummin kooltaan reilumman kokoinen vuoka kuin liian pieni.
Voisiko K-koekeittiöllä kertoa minkä kokoiseen vuokaan tämä on testattu. Auttaisi arvioimaan määrää omaan vuokaan. Tämä tieto auttaisi muissakin ohjeissa.
Enemmän yrttejä basilika,oregano yms. Valkosipuli puuttuu kokonaan se on jo anteeksiantamaton loukkaus lasagnea kohtaan. Juusto kastikkeeseen reilusti jauhettua muskottia.
Jauhelihaa ainakin 600 g, lisäsin kastikkeeseen myös lihaliemikuution. Miksi 1l maitoa, käytin 6 DL ja ihan riittävä, juustoa olisi voinut olla enemmän. Ja jo periaatteen vuoksi lisäsin paloiteltuja kirsikkatomaatteja sekä sokeria pehmentämään makua.
Mummin lasagne on parasta, kiitos kehitysehdotuksesta! Välitän toiveesi tiedoksi eteenpäin.
Alkakaa pakata jauhelihaa 500g pakettiin, silloin vasta riittää useimpiin ruokiin_400g on liian vähän.
OLen samaa mieltä että jauhelihaa on liian vähän, niinpä joka kerta lisään sitä. Muuten hyvä resepti ja valkokastiketta hyvin.
Jauhelihakastikkeen määrä ei riitä alkuunkaan noin moneen kerrokseen, pitää olla melkein tuplamäärä.
Kotikokkailija, harmillista, että jauhelihakastiketta oli mielestäsi liian vähän. Resepti on testattu ohjeen mukaan K-Koekeittiössä.