Poro-sinihomejuustoleivokset
- Annosmäärä24 palaa
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
Pohja | |
---|---|
300 g | ruisvuokaviipaleita tai |
100 g | tai |
Täyte | |
2 | liivatelehteä + 2 rkl vettä tai |
2 pkt (à 80 g) | tai |
100 g | paprikaa tai |
1 ps (150 g) | tai |
1 prk (200 g) | tai |
1 prk (200 g) | raejuustoa tai |
1 dl | persiljaa hienonnettuna tai |
ripaus | mustapippuria tai |
Koristeeksi | |
puolukkahilloa tai | |
puolukoita tai |
Ravintosisältö
Energia | 762 kJ / 183 kcal |
Rasva | 11,4 g |
josta tyydyttynyttä | 7 g |
Hiilihydraatit | 8,4 g |
josta sokereita | 1,8 g |
Proteiini | 10,4 g |
Suola | 1,3 g |
Valmistus
Hienonna leipäviipaleet monitoimikoneessa leikkuuterällä. Lisää sulatettu rasva. Sekoita tasaiseksi. Painele pohjaseos tiiviiksi 20 x 30 cm kokoiseksi levyksi leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (esim. Teema). Nosta pohja kylmään kovettumaan.
Pane liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi.
Hienonna poro ja leikkaa paprika pieneksi kuutioiksi. Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi seokseksi.
Kuumenna vesitilkka ja liuota siihen puristetut liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen.
Levitä täyte pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli. Leikkaa porolevy leivoksiksi. Lusikoi jokaisen leivoksen päälle nokare puolukkahilloa ja ripottele hillon päälle puolukoita.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Maalahden Limppu viipaloitu 325 gHinta 3,75/kpl11,54/kg
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 3,79/kpl7,58/kg
- Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomuHinta 2,35/kpl138,24/kg
- Pirkka Parhaat poron kylmäsavupaisti 80gHinta 7,99/kpl99,88/kg
- Aura sinihomejuusto 150g murennettuHinta 3,35/kpl22,33/kg
- Pirkka vähälaktoosinen kevyt kermaviili 200gHinta 0,59/kpl