• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Poro-sinihomejuustoleivokset

Tarjoa juhlavat poro-sinihomejuustoleivokset alkupalana, noutopöydässä tai pikkupalana sellaisenaan. Leivokset on hyvä valmistaa tarjoilua edeltävänä päivänä.
Poro-sinihomejuustoleivokset
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 24 palaa
  • yli 60 min
  • 170 kcal / annos (55g)

Ainekset

24 palaa

Pohja

    • 300gruisvuokaviipaleita
    • 100gPirkka meijerivoita

Täyte

Koristeeksi

    • puolukkahilloa
    • puolukoita

Valmistus

yli 60 min
  1. Hienonna leipäviipaleet monitoimikoneessa leikkuuterällä. Lisää sulatettu rasva. Sekoita tasaiseksi. Painele pohjaseos tiiviiksi 20 x 30 cm kokoiseksi levyksi leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (esim. Teema). Nosta pohja kylmään kovettumaan.
  2. Pane liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi.
  3. Hienonna poro ja leikkaa paprika pieneksi kuutioiksi. Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi seokseksi.
  4. Kuumenna vesitilkka ja liuota siihen puristetut liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen.
  5. Levitä täyte pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli. Leikkaa porolevy leivoksiksi. Lusikoi jokaisen leivoksen päälle nokare puolukkahilloa ja ripottele hillon päälle puolukoita.

Ravintosisältö perannos 55g100 g

  • 170 kcal711 kJ
  • Proteiinia3 g
  • Hiilihydraatteja15 g
  • Rasvaa11 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille14