• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Savuporoterriini ja pikkelssivihannekset

Juhlava savuporoterriini koristellaan kauniilla pikkelssivihanneksilla. Tämä resepti n. 1,70€/annos*.
Savuporoterriini ja pikkelssivihannekset
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • yli 60 min
  • 240 kcal / annos (150g)

Ainekset

8 annosta

Pikkelssivihannekset

    • n. 200gkukkakaalia
    • 1punasipuli
    • 2porkkanaa
    • 2dlvettä
    • 3/4dlsokeria
    • 1/2tlsuolaa
    • 1tltimjamia
    • 5maustepippuria
    • 1laakerinlehti
    • 1/2dlväkiviinaetikkaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Hienonna poro, valutetut kurkkuviipaleet ja punasipuli. Upota liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota kerma.
  2. Sekoita kermavaahtoon poro-, kurkku- ja sipulisilppu. Lisää ranskankerma, tuorejuusto, hunaja ja mausteet.
  3. Kiehauta sitruunanmehu ja nosta liedeltä. Puserra liivatteista ylimääräinen neste, ja liuota liivatteet mehuun. Kaada seos ohuena nauhana juustomassan joukkoon hyvin sekoittaen.
  4. Vuoraa pitkänmallinen kakkuvuoka (tilavuus 1,5 l) muovikelmulla. Kaada juustoseos vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
  5. Paloittele kukkakaali pieniksi kukinnoiksi ja lohko punasipuli. Viipaloi kuoritut porkkanat ohuiksi nauhoiksi kuorimaveitsellä.
  6. Kiehauta vesi. Lisää sokeri, suola, timjami, pippurit ja laakerinlehti. Keitä kukkakaalia maustevedessä 2 minuuttia. Lisää punasipulit ja keitä edelleen 2 minuuttia. Lisää porkkanat ja jatka keittämistä minuutti. Kaada joukkoon etikka ja kiehauta. Jäähdytä ja anna maustua yön yli jääkaapissa.
  7. Kumoa hyytynyt terriini tarjoiluvadille ja koristele valutetuilla pikkelssivihanneksilla.Tarjoa juhlapöydässä alkuruokana.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 150g100 g

  • 240 kcal1 000 kJ
  • Proteiinia8 g
  • Hiilihydraatteja12 g
  • Rasvaa18 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille8
  • koekeittiöstä5.1.2016

    valmistin tätä kahdesti tuossa joulun paikkeilla - tosi hyvää... huomasin vaan reseptiä lukiessa, että pikkelssin tarvikkeissa mainitaan rosmariini, mutta teko-ohjeessa timjami :)

  • Kuluttajapalvelu23.12.2015

    Ohjeeseen on käytetty kuivattua timjamia ja rosmariinia.

  • Kuluttajapalvelu23.12.2015

    Miemie, kyseessä on Pirkka kurkkuviipaleet mausteliemessä.

  • miemie22.12.2015

    Pirkka kurkuviipaleet ?? valutetaan? Siis ovatko suola-/maustekurkkuja?

  • Nimetön käyttäjä22.12.2015

    Tämä kokeiluun. Onko timjami ja rosmariini tässä ohjeessa kuivattuja?

  • Hyvää16.12.2015

    Tänään syötiin työpaikan jouluruualla tämmöistä ja voin sanoa että oli taivaallisen hyvää.

  • Nams!15.12.2015

    Kiitos ;) Hyvältä kuulostava ohje. Meillä juuri sopivasti poron kylmäsavupaisti odottaa käyttöä, joten kokeilemme varmasti tätä joulupöytään. Jääkööt stilisointi sellaisille, jotka sitä haluavat. Meille aivan sama mikä otsikko, pääasia hyvä makunautinto.

  • Nimetön käyttäjä13.12.2015

    Tietääkseni tähän asti terriini on valmistettu uunissa vesihauteessa ja hyytelöt yms. jääkaapissa! Mielestäni voisi käyttää oikeita termeja, eikä vain kirjoittaa, jonka joskus on kuullut sinne päin!