• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Poroleivokset

Poroleivokset korvaavat voileipäkakun juhlapöydässä. Ne on helppo valmistaa ja koristelemalla niistä saa juhlavia. Tämäkin resepti vain n. 1,90€/annos*.
Poroleivokset
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 kpl
  • yli 60 min
  • 202 kcal / annos (110g)

Ainekset

12 kpl
    • 24viipalettatäysjyväpaahtoleipää

Täyte

Päälle

Koristeluun

Valmistus

yli 60 min
  1. Leikkaa kylmäsavuporoviipaleet ja maustekurkku pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.
  2. Leikkaa leivistä reunat pois. Lado puolet leipäviipaleista matalaan vuokaan tai tarjottimelle kelmun tai folion päälle tiiviisti kiinni toisiinsa. Levitä leipien päälle täyte, lado loput leipäviipaleet täytteen päälle.
  3. Peitä leivät tiiviisti kelmulla tai foliolla. Nosta leivät kylmään kevyen painon alle. Anna maustua muutamia tunteja tai yön yli.
  4. Notkista sulatejuusto smetanalla ja levitä seos leipien päälle. Koristele leivät halkaistuilla kylmäsavuporoviipaleilla, kurkulla ja yrteillä. Voit leikata leivät pienemmiksi leivoksiksi halutessasi. Nosta leivät tarjoiluvadille.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 110g100 g

  • 202 kcal852 kJ
  • Proteiinia10,2 g
  • Hiilihydraatteja13,3 g
  • Rasvaa11,9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille6