• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Mätitorttu

Mätitorttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • yli 60 min
  • 199 kcal / 100 g

Ainekset

Täyte

    • 4liivatelehteä
    • 100gsipulia
    • 1sitruunan puristettu mehu
    • 1tlk(2 dl)kuohukermaa
    • 150gkirjolohenmätiä
    • 2tlk(à 200 g)raejuustoa
    • 1dltillisilppua
    • 1/2tlpiparjuuriraastetta
    • (suolaa)

Koristeeksi

    • 50gkirjolohenmätiä
    • tuoretta kurkkua
    • tilliä
    • sitruuna

Valmistus

yli 60 min
  1. Jauha korput hienoksi ja sekoita pehmeän rasvan kanssa. Käännä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja kupera puoli ylöspäin ja kiinnitä pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Leikkaa ylimäärä pois. Taputtele leipäseos pohjalle.
  2. Pane liivatteet kylmään veteen pehmenemään ainakin 10 minuutiksi. Hienonna sipuli aivan pieneksi silpuksi veitsellä. Leikkaa sitruunan keskeltä pari ohutta viipaletta koristeeksi ja purista mehu puolikkaasta.
  3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita mäti varovasti joukkoon. Sekoita raejuusto, sipulisilppu, tillisilppu ja piparjuuriraaste ja lisää mätikermavaahto. Tarkista suola.
  4. Kuumenna kasarissa sitruunamehu ja sulata siihen mahdollisimman kuivaksi puristetut liivatteet. Lisää liivateseos muiden ainesten joukkoon ja sekoita kaikki hyvin.
  5. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Nosta kylmään hyytymään seuraavaan päivään. Irrota torttu reunoista veitsellä ja siirrä paperin avulla tarjoiluvadille. Koristele mädillä, tillisilpulla ja sitruuna- ja kurkkukolmioilla. Tarjoa voileipäpöydässä tai kahvipöydässä voileipäkakun tapaan.

Ravintosisältö per 100 g

  • 199 kcal831 kJ
  • Proteiinia10,9 g
  • Hiilihydraatteja9,59 g
  • Rasvaa13,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1