Mätitorttu
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kananmunaton
Tee hyydytettävä voileipäkakku mädistä. Koristelussa vain mielikuvitus on rajana.
- Kananmunaton
Ainekset
8 annosta
- 150 g Pirkka hapankorppuja
- 75 g voita
Täyte
- 4 liivatelehteä
- 100 g sipulia
- 1 sitruunan puristettu mehu
- 1 tlk (2 dl) kuohukermaa
- 150 g kirjolohenmätiä
- 2 tlk (à 200 g) raejuustoa
- 1 dl tilliä hienonnettuna
- 1/2 tl piparjuuriraastetta
- (suolaa)
Koristeeksi
- 50 g kirjolohenmätiä
- tuoretta kurkkua
- tilliä
- sitruuna
Ravintosisältö
- Energia773 kJ / 185 kcal
- Rasva11,6 g
- josta tyydyttynyttä7 g
- Hiilihydraatit8,6 g
- josta sokereita2 g
- Proteiini10 g
- Suola0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Jauha korput hienoksi ja sekoita pehmeän rasvan kanssa. Käännä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja kupera puoli ylöspäin ja kiinnitä pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Leikkaa ylimäärä pois. Taputtele leipäseos pohjalle.
- Pane liivatteet kylmään veteen pehmenemään ainakin 10 minuutiksi. Hienonna sipuli aivan pieneksi silpuksi veitsellä. Leikkaa sitruunan keskeltä pari ohutta viipaletta koristeeksi ja purista mehu puolikkaasta.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita mäti varovasti joukkoon. Sekoita raejuusto, sipulisilppu, tillisilppu ja piparjuuriraaste ja lisää mätikermavaahto. Tarkista suola.
- Kuumenna kasarissa sitruunamehu ja sulata siihen mahdollisimman kuivaksi puristetut liivatteet. Lisää liivateseos muiden ainesten joukkoon ja sekoita kaikki hyvin.
- Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Nosta kylmään hyytymään seuraavaan päivään. Irrota torttu reunoista veitsellä ja siirrä paperin avulla tarjoiluvadille. Koristele mädillä, tillisilpulla ja sitruuna- ja kurkkukolmioilla. Tarjoa voileipäpöydässä tai kahvipöydässä voileipäkakun tapaan.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka hapankorppu 400gHinta 1,49/kpl3,72/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,79/kpl13,95/kg
- Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomuHinta 2,29/kpl134,71/kg
- Pysyvästi edullinenValio raejuusto 400 gHinta 2,85/kpl7,13/kg
- Järvikylä tilli ruukku SuomiHinta 1,69/kpl
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Snäxi minikurkku 200g Suomi 1lkHinta 3,99/kpl19,95/kg
- Oululainen Hapankorppu 200 gHinta 2,15/kpl10,75/kg
- Vaasan hapankorppu original 200gHinta 1,69/kpl8,45/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Dr. Oetker Liivatelehti 10kplHinta 1,49/kpl87,65/kg
- Dr.Oetker Liivatelehti 10kpl nautaHinta 2,89/kpl152,11/kg
- SipuliHinta n. 0,14/kpl1,39/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 0,99/kpl2,83/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,61/kpl3,19/kg
- Pirkka Luomu sitruunaHinta n. 0,64/kpl3,79/kg
- Plussa-etuArla Lempi kuohukerma 2dl luomuPlussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl7,50/lIlman Plussa-korttia 1,59/kpl (7,95/l)
- Pirkka suomalainen kuohukerma 2dlHinta 1,25/kpl6,25/l
- Disas kirjolohenmäti 100gHinta 8,35/kpl83,50/kg
- K-Menu rasvaton raejuusto 400gHinta 1,89/kpl4,73/kg
- Arla laktoositon raejuusto 2% 400gHinta 3,59/kpl8,98/kg
- Pirkka tilli 50gHinta 2,19/kpl43,80/kg
- Piparjuuri SuomiHinta n. 4,20/kpl28,00/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,79/kpl2,98/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka suomalainen kurkku 300g 1lkHinta 0,99/kpl3,30/kg
- Kurkku SuomiHinta n. 1,22/kpl3,49/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,5(2 arviota)
- yli 60 min4,1(29 arviota)
- yli 60 min
- yli 60 min3,0(1 arvio)
- yli 60 min5,0(4 arviota)
- yli 60 min3,6(31 arviota)
- yli 60 min4,9(10 arviota)
- yli 60 min4,0(1 arvio)
Arvostele resepti
ka. 3,2 (12 arviota)
- Elisa1 vuosi sittenTämä on ollut perheen suosikki jo vuodesta 1998, kun reseptin ensimmäisen kerran näin pirkkalehdessä. Tämä resepti ja kakku ei petä !