• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lohiruudut kevään juhliin

Näyttävät lohiruudut on helppo tehdä jo juhlia edeltävänä päivänä. Suolaiset herkut sopivat juhlien noutopöytään.
Lohiruudut kevään juhliin
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 35 annosta
  • yli 60 min
  • 262 kcal / 100 g

    Ainekset

    35 annosta

    Pohja

    Täyte

    Koristeluun

      • 100gkirjolohen mätiä
      • tuorettaruohosipulia tai tilliä

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Hienonna hapankorput monitoimikoneessa tai muovipussissa kaulinta tai survinta apuna käyttäen. Lisää sulatettu margariini sekä veteen liuotettu kasvisliemikuutio. Painele seos leivinpaperilla vuorattulle uunipellille tiiviiksi levyksi.
    2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vispikerma. Sekoita mätitahna kermaviilin joukkoon ja lisää se kermavaahtoon. Saksi kylmäsavukirjolohi pieniksi paloiksi ja kääntele ne kermaseokseen ruohosipulisilpun ja mustapippurin kanssa.
    3. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sulata ne kuumaan sitruunanmehuun. Anna jäähtyä vähän ja kaada seos sitten ohuena nauhana täytteen joukkoon. Sekoita varovasti käännellen.
    4. Levitä täyte hapankorppulevylle ja anna hyytyä viileässä seuraavaan päivään. Leikkaa torttu ruuduiksi ja koristele esim. kirjolohenmädillä sekä tuoreella tillillä tai ruohosipulilla. Tarjoa juhlapöydän suolaisena palana.

    Ravintosisältö per 100 g

    • 262 kcal1 100 kJ
    • Proteiinia7,94 g
    • Hiilihydraatteja12,4 g
    • Rasvaa20,2 g

    Lisätietoa reseptistä

    Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

    Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

    Kommentoi

    Arvosana reseptille1