Porohampurilaisateria lappilaisittainTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Porohampurilaisateria lappilaisittain

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Poropihveistä, rieskoista, sienistä ja puolukkamajoneesista kokoat herkulliset hampurilaiset.

    Ainekset

    4 annosta

    Poropihvit

    1 pkt (240 g)
     
    porojauhelihaa (pakaste)
    tai
    1 dl
     
    vettä
    tai
    1/2 dl
     
    korppujauhoja
    tai
    1 pieni (70 g)
     
    sipuli
    tai
    1
     
    kananmuna
    tai
    3/4 tl
     
    suolaa
    tai
    1/2 tl
     
    timjamia
    tai
    ripaus
     
    mustapippuria
    tai

    Sienimuhennos

    200 g
     
    puhdistettuja sieniä (esim. herkkusieniä, tatteja
    tai
     
    tai suppilovahveroita)
    tai
    1 (100 g)
     
    sipuli
    tai
    1–2 rkl
     
    voita tai margariinia
    tai
    1 rkl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1 tlk (2 dl)
     
    tai
    3/4 tl
     
    suolaa
    tai
    ripaus
     
    mustapippuria
    tai

    Lisäksi

    1 ps (450 g)
     
    tai
     
    tai
     
    jääsalaattia
    tai
     
    tomaattia
    tai

    Puolukkamajoneesi

    1 dl
     
    tai
    1 dl
     
    tai
    1 1/2 dl
     
    puolukoita
    tai
    ripaus
     
    mustapippuria
    tai
    ripaus
     
    sokeria
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    433 kJ / 103 kcal
    Rasva
    5,7 g
    josta tyydyttynyttä
    1,8 g
    Hiilihydraatit
    7,8 g
    josta sokereita
    1,7 g
    Proteiini
    4,5 g
    Suola
    0,8 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min

    Sulata jauheliha. Sekoita vesi ja korppujauhot kulhossa. Anna turvota noin 5 minuuttia. Hienonna sipuli. Lisää korppujauhojen joukkoon sipuli, jauheliha, muna ja mausteet.

    Muotoile taikinasta 4 pihviä leivinpaperin päälle pellille. Levitä samalle pellille lohkoperunat ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

    Hienonna sienet ja kuorittu sipuli. Kuullota sipulia pari minuuttia rasvassa. Lisää joukkoon sienet ja kypsennä noin 5 minuuttia. Ripottele jauhot sieniseoksen päälle ja lisää ruokakerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna hautua kannen alla 5–10 minuuttia.

    Survo puolukoita hieman. Sekoita joukkoon majoneesi, kermaviili ja mausteet.

    Kokoa annokset suoraan lautasille. Pane ensin lautasille yhdet rieskat, niiden päälle salaatinlehdet ja pihvit. Jaa sienimuhennos ja tomaattiviipaleet pihvien päälle. Nosta rieskat kansiksi.

    Tarjoa hampurilaisten lisäksi lohkoperunoita ja puolukkamajoneesia.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Myllyn Paras Korppujauho 300g
      Hinta 1,29/kpl
      4,30/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 125g
      Hinta 0,99/kpl
      7,92/kg
    • Järvikylä Timjami rasia 20g
      Hinta 2,99/kpl
    • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
      Hinta 0,85/kpl
      40,48/kg
    • Pirkka suomalainen viljelty herkkusieni 200g 1lk
      Hinta 3,39/kpl
      16,95/kg
    • Pirkka suomalainen voi 400g
      Hinta 4,65/kpl
      11,63/kg
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Hinta 2,09/kpl
      2,09/kg
    • Pirkka ruokakerma 10% 2dl laktoositon UHT
      Hinta 0,65/kpl
      3,25/l
    • Pirkka maustettu lohkoperuna 450g pakaste
      Hinta 1,65/kpl
      3,67/kg
    • Vaasan Lapin Rieskaset ohra 260g 8 kpl
      Hinta 1,95/kpl
      7,50/kg