Hyppää sisältöön
Pyhätunturin pihvitTestattu K-Ruoka koekeittiössä
Arkiston aarre

Pyhätunturin pihvit

  • Annosmäärä5–6 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Poronlihasta tehdyt pihvit täytetään kylmäsavuporolla ja juustolla. Pyhätunturin pihvien kanssa maistuu hyvin herukkainen pippurikastike.

    Ainekset

    5–6 annosta

    Täyte

    Paistamiseen

    • Pirkka juoksevaa margariinia

    Kastike

    Ravintosisältö

    • Energia
      649 kJ / 155 kcal
    • Rasva
      8,5 g
    • josta tyydyttynyttä
      4,7 g
    • Hiilihydraatit
      5,2 g
    • josta sokereita
      1,6 g
    • Proteiini
      14 g
    • Suola
      1,2 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min
    1. Sekoita kerma ja korppujauhot. Anna turvota noin 5 minuuttia. Hienonna sipuli. Kuullota sipuli rasvassa tai kypsennä mikroaaltouunissa pari minuuttia.
    2. Lisää korppujauhoseokseen jauheliha, sipuli, muna, suola ja pippuri. Sekoita taikina tasaiseksi ja tee taikinasta tanko. Leikkaa tanko 10 palaan ja muotoile paloista kostutetulla leikkuulaudalla lastan avulla isoja, soikeita ja ohuita pihvejä.
    3. Viipaloi juusto. Levitä pihveille kylmäsavuporo- ja juustoviipaleet. Taita täytteen päälle toinen puoli pihvistä niin, että täytettä ei näy. Paista pihvit kuumassa pannussa molemmin puolin kauniin ruskeiksi, eli 6–8 minuuttia. Voit paistaa pihvit myös uunissa 200 asteessa, noin 15 minuuttia.
    4. Kuumenna pippurikastike ja mausta se mustaherukkahyytelöllä. Tarjoa lisäksi perunasosetta ja puolukoita.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 5,0 (5 arviota)

    • Poroherkuttelija
      9 vuotta sitten
      Tämä on loistoresepti. Olen tehnyt monet kerrat ja aina näistä on tykätty.
    • Kuluttajapalvelu
      9 vuotta sitten
      Juppe, kiitos huomiosta. Jauhelihan määrä nyt tarkennettu. :)
    • Juppe
      9 vuotta sitten
      Ohjeessa on virhe jauhelihamäärässä. Kuuluu olla 2x240gr koska poronjauheliha on vain 240 Gt:n paketissa.