• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Pyhätunturin pihvit

Poronlihasta tehdyt pihvit täytetään kylmäsavuporolla ja juustolla. Pyhätunturin pihvien kanssa maistuu hyvin herukkainen pippurikastike.
Pyhätunturin pihvit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5-6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 185 kcal / 100 g

Ainekset

5-6 annosta

Täyte

Paistamiseen

    • Pirkka juoksevaa margariinia

Kastike

    • 1tlk(2 dl)pippurikastiketta
    • 2rklmustaherukkahyytelöä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita kerma ja korppujauhot. Anna turvota noin 5 minuuttia. Hienonna sipuli. Kuullota sipuli rasvassa tai kypsennä mikroaaltouunissa pari minuuttia.
  2. Lisää korppujauhoseokseen jauheliha, sipuli, muna, suola ja pippuri. Sekoita taikina tasaiseksi ja tee taikinasta tanko. Leikkaa tanko 10 palaan ja muotoile paloista kostutetulla leikkuulaudalla lastan avulla isoja, soikeita ja ohuita pihvejä.
  3. Viipaloi juusto. Levitä pihveille kylmäsavuporo- ja juustoviipaleet. Taita täytteen päälle toinen puoli pihvistä niin, että täytettä ei näy. Paista pihvit kuumassa pannussa molemmin puolin kauniin ruskeiksi, eli 6-8 minuuttia. Voit paistaa pihvit myös uunissa 200 asteessa, noin 15 minuuttia.
  4. Kuumenna pippurikastike ja mausta se mustaherukkahyytelöllä. Tarjoa lisäksi perunasosetta ja puolukoita.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 185 kcal773 kJ
  • Proteiinia15,5 g
  • Hiilihydraatteja5,75 g
  • Rasvaa9,11 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu
  • Poroherkuttelija6.1.2016

    Tämä on loistoresepti. Olen tehnyt monet kerrat ja aina näistä on tykätty.

  • Kuluttajapalvelu5.1.2016

    Juppe, kiitos huomiosta. Jauhelihan määrä nyt tarkennettu. :)

  • Juppe3.1.2016

    Ohjeessa on virhe jauhelihamäärässä. Kuuluu olla 2x240gr koska poronjauheliha on vain 240 Gt:n paketissa.