Pyhätunturin pihvit
- Annosmäärä5–6 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Ainekset
2 pkt (à 240 g) | porojauhelihaa (pakaste) tai |
1 tlk (2 dl) | tai |
1 dl | korppujauhoja tai |
1 | sipuli tai |
1 | kananmuna tai |
1 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
Täyte | |
---|---|
150 g | emmentalia tai |
1 pkt (100 g) | tai |
Paistamiseen | |
Pirkka juoksevaa margariinia tai | |
Kastike | |
1 tlk (2 dl) | pippurikastiketta tai |
2 rkl | mustaherukkahyytelöä tai |
Valmistus
Sekoita kerma ja korppujauhot. Anna turvota noin 5 minuuttia. Hienonna sipuli. Kuullota sipuli rasvassa tai kypsennä mikroaaltouunissa pari minuuttia.
Lisää korppujauhoseokseen jauheliha, sipuli, muna, suola ja pippuri. Sekoita taikina tasaiseksi ja tee taikinasta tanko. Leikkaa tanko 10 palaan ja muotoile paloista kostutetulla leikkuulaudalla lastan avulla isoja, soikeita ja ohuita pihvejä.
Viipaloi juusto. Levitä pihveille kylmäsavuporo- ja juustoviipaleet. Taita täytteen päälle toinen puoli pihvistä niin, että täytettä ei näy. Paista pihvit kuumassa pannussa molemmin puolin kauniin ruskeiksi, eli 6–8 minuuttia. Voit paistaa pihvit myös uunissa 200 asteessa, noin 15 minuuttia.
Kuumenna pippurikastike ja mausta se mustaherukkahyytelöllä. Tarjoa lisäksi perunasosetta ja puolukoita.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,09/kpl3,11/kg
- Pirkka juokseva kasviöljyvalmiste 500mlHinta 1,99/kpl3,98/l
- Pirkka emmental 400 g laktoositonHinta 5,65/kpl14,13/kg
- Pirkka korppujauho 320gHinta 1,19/kpl3,72/kg
- Pirkka Parhaat mustaherukkahyytelö 250gHinta 2,65/kpl10,60/kg
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka ruokakerma 10% 2dl laktoositon UHTHinta 0,65/kpl3,25/l
- Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lkHinta 1,69/kpl1,69/kg
- SipuliHinta n. 0,10/kpl0,99/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Keiju juokseva rypsiöljyvalmiste 500mlHinta 2,39/kpl4,78/l
- Sunnuntai juokseva rypsiöljyvalmiste 500mlHinta 3,09/kpl6,18/l
- Valio Hyvä suomalainen Arki emmental e625gHinta 6,29/kpl10,06/kg
- Valio Polar juusto täyteläinen 700gHinta 7,45/kpl10,64/kg
- Myllyn Paras Korppujauho 300gHinta 1,29/kpl4,30/kg
- Moilas korppujauho 350g gluteenitonHinta 3,89/kpl11,11/kg
- Dronningholm mustaherukkahyytelö 330gHinta 3,85/kpl11,67/kg
- Kaskein mustaherukkahyytelö 280gHinta 4,99/kpl17,82/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,35/kpl39,17/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka vähälaktoosinen ruokakerma 10% 2dl UHTHinta 0,65/kpl3,25/l
- Juustoportti ruokakerma 10% 3,3dl laktoositonHinta 2,59/kpl7,85/l
- Rönkä poron ksavupaistisiivu 100gHinta 9,39/kpl93,90/kg
- Kotivara Poron kylmäsavupaisti 100gHinta 10,35/kpl103,50/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,6(29 arviota)
- 30 - 60 min4,1(31 arviota)
- 30 - 60 min4,1(18 arviota)
- 30 - 60 min
- 30 - 60 min3,7(14 arviota)
- 30 - 60 min
- 30 - 60 min4,0(198 arviota)
- 30 - 60 min3,8(11 arviota)
Arvostele resepti
- Poroherkuttelija7 vuotta sittenTämä on loistoresepti. Olen tehnyt monet kerrat ja aina näistä on tykätty.
- Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenJuppe, kiitos huomiosta. Jauhelihan määrä nyt tarkennettu. :)
- Juppe7 vuotta sittenOhjeessa on virhe jauhelihamäärässä. Kuuluu olla 2x240gr koska poronjauheliha on vain 240 Gt:n paketissa.