Pyhätunturin pihvitTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Pyhätunturin pihvit

Poronlihasta tehdyt pihvit täytetään kylmäsavuporolla ja juustolla. Pyhätunturin pihvien kanssa maistuu hyvin herukkainen pippurikastike.

  • 5-6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 185 kcal / 100 g

Ainekset

5-6 annosta
    • 2pkt(à 240 g)porojauhelihaa (pakaste)
    • 1dlkorppujauhoja
    • 1sipuli
    • 1Pirkka kananmuna
    • 1tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria

Täyte

Paistamiseen

    • Pirkka juoksevaa margariinia

Kastike

    • 1tlk(2 dl)pippurikastiketta
    • 2rklmustaherukkahyytelöä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita kerma ja korppujauhot. Anna turvota noin 5 minuuttia. Hienonna sipuli. Kuullota sipuli rasvassa tai kypsennä mikroaaltouunissa pari minuuttia.
  2. Lisää korppujauhoseokseen jauheliha, sipuli, muna, suola ja pippuri. Sekoita taikina tasaiseksi ja tee taikinasta tanko. Leikkaa tanko 10 palaan ja muotoile paloista kostutetulla leikkuulaudalla lastan avulla isoja, soikeita ja ohuita pihvejä.
  3. Viipaloi juusto. Levitä pihveille kylmäsavuporo- ja juustoviipaleet. Taita täytteen päälle toinen puoli pihvistä niin, että täytettä ei näy. Paista pihvit kuumassa pannussa molemmin puolin kauniin ruskeiksi, eli 6-8 minuuttia. Voit paistaa pihvit myös uunissa 200 asteessa, noin 15 minuuttia.
  4. Kuumenna pippurikastike ja mausta se mustaherukkahyytelöllä. Tarjoa lisäksi perunasosetta ja puolukoita.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 185 kcal773 kJ
  • Proteiinia15,5 g
  • Hiilihydraatteja5,75 g
  • Rasvaa9,11 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Lisää tästä reseptin raaka-aineita ostoslistallesi

Valikoima ja hinnat kaupasta K‑Citymarket Iso Omena
Iso Omena
  • Pirkka vähälaktoosinen ruokakerma 10% 2dl
    0,57/kpl2,85/l
  • Pirkka laktoositon ruokakerma 15% 2 dl
    0,55/kpl2,75/l
  • Pirkka korppujauho 400g
    1,09/kpl2,73/kg
  • Myllyn Paras Korppujauho 300g
    0,95/kpl3,17/kg
  • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    2,59/kpl2,54/kg
  • K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
    1,35/kpl2,33/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,60/kpl
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
  • Himalajan karkea kristallisuola 500g
    4,15/kpl8,30/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    1,95/kpl26,00/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 21g
    0,59/kpl28,10/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    0,95/kpl35,19/kg
  • Hilma Mouhijärvi
    29,90/kg
  • Pirkka Parhaat poron kylmäsavupaisti 100g
    6,29/kpl62,90/kg
  • Lapin Liha kylmäsavupaisti poro 100g
    5,99/kpl59,90/kg
  • Lapin Liha poron ksavupaisti 80g ohut
    8,79/kpl109,88/kg
  • Pirkka juokseva kasviöljyvalmiste 500ml
    1,19/kpl2,38/l
  • Sunnuntai juokseva rypsiöljyvalmiste 500ml
    2,09/kpl4,18/l
  • Keiju juokseva rypsiöljyvalmiste 750ml
    2,09/kpl2,79/l
  • Eriks såser pippuri kastike 230ml
    2,49/kpl10,83/l
  • Pirkka Parhaat mustaherukkahyytelö 250g
    1,79/kpl7,16/kg
  • Kaskein mustaherukkahyytelö 280g
    4,85/kpl17,32/kg
  • Dronningholm mustaherukkahyytelö 330g
    3,09/kpl9,36/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu
  • Poroherkuttelija6.1.2016

    Tämä on loistoresepti. Olen tehnyt monet kerrat ja aina näistä on tykätty.

  • Kuluttajapalvelu5.1.2016

    Juppe, kiitos huomiosta. Jauhelihan määrä nyt tarkennettu. :)

  • Juppe3.1.2016

    Ohjeessa on virhe jauhelihamäärässä. Kuuluu olla 2x240gr koska poronjauheliha on vain 240 Gt:n paketissa.