• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Porojauheliha-sienipiiras

Porojauheliha-sienipiiras
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • 30 - 60 min
  • 203 kcal / 100 g

Ainekset

8 annosta

Täyte

    • 1-2rklöljyä
    • 1(n. 100 g)sipuli
    • 1rs(200 g)Champ herkkusieniä
    • 1(n. 150 g)paprika
    • 3/4tlsuolaa
    • 1tltimjamia
    • ripausmustapippuria
    • 1tlk(2 dl)Pirkka kevytkermaa
    • 3Pirkka kananmunaa

Pinnalle

Valmistus

30 - 60 min
  1. Painele sulanut taikina piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
  2. Kuori ja hienonna sipuli, viipaloi sienet ja kuutioi paprika. Ruskista jauheliha öljyssä. Lisää joukkoon sipuli, sienet ja paprika. Paista noin 5 minuuttia. Mausta suolalla, timjamilla ja pippurilla. Jäähdytä seos haaleaksi.
  3. Sekoita kerma ja munat keskenään. Levitä jauhelihatäyte vuokaan. Kaada päälle kermaseos. Ripottele pinnalle juustoraaste.
  4. Paista piirasta 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Koristele halutessasi tuoreilla yrteillä. Tarjoa porojauheliha-sienipiiras haaleana salaatin kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 203 kcal848 kJ
  • Proteiinia9,61 g
  • Hiilihydraatteja11,2 g
  • Rasvaa13,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 5 arvostelua